Vanaf 13 maart deelt Karolien Olaerts (37) haar recepten iedere zondag met de njam!-kijker. In het nieuwe programma Karola’s Kitchen – Gewoon gezond & lekker staan groenten centraal. “Zonder dat er dieetkost of konijnenvoer op tafel komt.” [naar artikel]
“Het hoofddoel is mensen met plezier meer groenten te doen eten. De rest is bijzaak”, zegt Karolien Olaerts, het brein achter de blog Karola’s Kitchen. Deze drie gerechten werken wij alvast met plezier tot de laatste hap naar binnen. [naar artikel]
In haar nieuwe boek Elke dag gewoon gezond doet blogster Karolien Olaerts aka Karola’s Kitchen haar uiterste best om ons te overtuigen dat gezond eten ook leuk kan zijn. Zonder lijstjes met “dit mag niet”, “dit mag, maar niet met dat” of “je moet dit”. “Gewoon gezond eten, zonder stress en extremen, en luisteren naar je eigen buikgevoel: dát is de sleutel”, zo vat Olaerts, zelf voedingswetenschapper, het samen. [naar artikel]
Deze zomer gingen we op zoek naar de favoriete seizoensgerechten van acht Belgische foodbloggers. Zoet, hartig of gewoon verfrissend tijdens de hete temperaturen, het kon allemaal. De reeks afsluiten doen we met een knaller. Karolien Olaerts van Karola’s Kitchen presenteert haar hartige watermeloensalade. [naar artikel]
Voedzaam, ecologisch, evenwichtig én om van te genieten. Zo omschrijft Karolien Olaerts aka Karola’s Kitchen haar recepten. “Om plezier aan te beleven.” [naar artikel]
Alweer een gezond kookboek, horen wij u denken. Maar Karolien Olaerts (37), beter bekend als Karola’s Kitchen in de blogosfeer, is een specialleke. No-nonsense. Alles mag, niets moet. Geen quick fixes of superfoods. Zelfs het woord ‘puur’ kan ze niet meer horen. “Mijn eten is voedzaam, vol smaak en beter voor jou én de planeet, zonder dat het moeite kost.” [naar artikel]
Vandaag is de laatste dag van de ‘Try Vegan’-maand, een campagne van EVA en BE Vegan om ons in november meer plantaardig te doen eten. We sluiten we af met 3 recepten die een must zijn in je plantaardige receptenboek, getipt door Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster. Zij onthullen ons hun favoriete gerecht én hun beste tips en tricks om plantaardig te koken met de vingers in de neus. [naar artikel]
Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]
Welke vrouwen maakten het afgelopen jaar het meeste indruk? Die vraag stelden we een tijd geleden. Jullie stemden massaal voor Karolien Olaerts (36), die op plek 5 eindigde. Ze is voedingswetenschapper en foodie in hart en nieren, en als ‘Karola’s Kitchen’ promoot ze online en ondertussen ook met twee kookboeken gezond eten volgens je buikgevoel. Vlaanderen kan het smaken, want op Instagram schoot Karoliens volgersaantal dit jaar de hoogte in. “Mijn zoontje Isaac die een stuk broccoli in zijn mondje propt: instant happiness!” [naar artikel]
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. [naar artikel]
In de top tien moet Karolien van Karola’s Kitchen alleen de onvermijdelijke Pascale Naessens voor zich dulden, dus het nieuwste boek van de Njam!-chef wordt duidelijk gesmaakt. Karolien schotelt daar opnieuw een reeks eenvoudige recepten zonder al te veel poespas in voor. Dat is precies ook hoe ze zelf is én hoe ze woont. Onze woonexpert Björn Cocquyt bracht een bezoek aan haar gerenoveerde rijhuis. “Als iets niet werkt, moet je durven in te grijpen. Nu komt het hoge plafond beter tot zijn recht.” [naar artikel]
Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]
Belegen kaas en gestoomde broccoli: twee dingen die blogster en auteur Karolien Olaerts van Karola’s Kitchen heel graag eet en die je altijd in haar koelkast zal terugvinden. Meer verrassend: ook het brood dat ze samen met de kaas eet, ligt in de frigo. “We bewaren ons brood altijd in een hersluitbare zak in de koelkast, zo droogt het minder snel uit”, zegt Karolien. [naar artikel]
Gezond en lekker eten: daar draait het om in het leven van Karolien Olaerts. De dame is het brein achter de foodblog Karola’s Kitchen, dat sinds kort ook als kookboek in de rekken ligt. In onze videorubriek ‘… kopt binnen’ beantwoordt ze onder meer enkele vragen over gezond eten. “Het grootste misverstand over eten is dat er gezonde en ongezonde producten zijn”, vertelt de foodblogger. “Dat is niet zo. Je hebt alleen gezonde of ongezonde eetpatronen.” [naar artikel]
Een feestje op tafel met deze vegetarische en vegan recepten zonder vleesvervangers. Want: op dit feest is groente de eregast. Starten doe je met soepje van geroosterde bloemkool, gevolgd door gevulde aubergines met geurige kruiden. Cheesecake in een glaasje om af te sluiten. Smakelijk! [naar artikel]
We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
Bij deze start van de herfstvakantie deelt Pascale Naessens haar favoriete gezonde pompoengerecht: lekker gegaard in de oven, met feta en tomaatjes. [naar artikel]
Het vertrek van Oprah Winfrey bij Weight Watchers heeft het aandeel van het dieetbedrijf doen kelderen. Steeds meer leden keren het de rug toe. Onder hen Romi De Laet, een jonge vrouw die getekend is door diëten, en Karolien Olaerts, bekend van Karola’s Kitchen. Zij laten hun licht schijnen op de kwestie: “Oprah is ook slachtoffer van de dieetindustrie.” [naar artikel]
Pompoen is tijdens de herfstmaanden niet weg te denken, maar hoe maak je de groente op een originele manier klaar? Met welke verschillende soorten kan je allemaal aan de slag? En wat zijn topgerechten om de groente in te verwerken? HLN-chef Piet Huysentruyt legt de do’s en don’ts met pompoen uit én deelt 3 exclusieve recepten. “Tomaat en pompoen combineer je best niet.” [naar artikel]
In de supermarkt, op de plaatselijke markt of bij de groenteboer: de pompoenen zijn terug van weggeweest. En voor wie zich afvraagt wat je met zo’n oranje gevaarte in de keuken aan moet, hebben onze chefs alvast enkele recepten op een rijtje gezet. Mét pompoen in de hoofdrol. [naar artikel]
Met de actie #Limburggeeft roept Het Belang van Limburg alle Limburgers op om iemand in zijn of haar omgeving een klein cadeautje te schenken. En niets is zo fijn als een pakje dat je zelf gemaakt hebt, zeker als het eentje om op te eten is! De Hasseltse Karolien Vanoppen (29) bundelde haar favoriete baksels in haar kookboek: ‘Cadeautjes uit de keuken van Karolien’. [naar artikel]
Aan de start van het nieuwe jaar maken we allemaal goede voornemens, en voor velen van ons hoort gezond eten – en meer groenten eten – daarbij. Niet iedereen heeft echter de tijd en de zin om altijd verse groenten klaar te maken, en dan zijn groenten uit de diepvries een handige oplossing. Maar zijn die wel even gezond?, vroegen we aan voedingsexpert Karolien Olaerts. [naar artikel]
Belgisch topmodel Cesar Casier (34) heeft veel passies, en eten is daar een van. Al vijftien jaar reist hij de wereld rond en dat leverde hem inspiratie op voor zijn nieuwe kookboek, ‘Model kitchen’. “Het bevat de gerechten die me hebben verrast en waarmee ik zelf aan de slag ben gegaan, in een gezondere versie.” Van pasta tot pavlova: het topmodel deelt vier van zijn favoriete recepten. [naar artikel]
Tijd om je Thaise kookkunsten naar een hoger niveau te brengen? De kersverse sterrenchef Dokkoon Kapueak van Boo Raan in Knokke deelt haar recepten voor haar drie favoriete Thaise classics. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.