VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]
Voor diegene die graag eens willen uitpakken in de keuken is dit het ideale recept. Een mooie presentatie voor als je vrienden aan tafel hebt. [naar artikel]
Zondag 1 oktober hield KWB Kattenbos de 9de editie van de ‘Zwaarste pompoen van Kattenbos’. Er waren een 25-tal deelnemers met reuzegrote pompoenen. De namiddag werd gevuld met de pompoenweging, spelletjes voor de kinderen en een drankje en een hapje onder een stralende zon. De winnaar van de zwaarste pompoen werd Chris Vanderstichelen met een pompoen van 490 kg. Dit was meteen een nieuw record op Kattenbos. Het vorige record van 484 kg stond op naam van Robbie Janssens. Luiz Vanderstichelen (10) werd tweede met een pompoen van 300,3 kg en Liz Vanderstichelen (11) werd derde met haar pompoen van 264,3 kg. “Ik ben heel blij met deze overwinning”, vertelt winnaar Chris. ”Heel wat van mijn collega’s hadden tegenslag met veel rotte pompoenen. Spijtig. Ik had het hen ook gegund. Ik had gelukkig geen enkele rotte pompoen. Ik heb gewoon een topseizoen. Thuis heb ik nog een pompoen liggen met een gewicht tussen de 700 en 750 kg. Daarmee neem ik zaterdag deel aan het Belgisch kampioenschap. Ik heb voor mijn pompoenkwekerij een topseizoen achter de rug.” KWB Kattenbos kijkt al vooruit naar de 10de editie in 2024. “We hopen volgend jaar voor ons 10-jarig bestaan op nog meer enthousiaste deelnemers.” [naar artikel]
Geen groente zo veelzijdig als de pompoen. Van decorstuk bij Halloween tot onmisbaar ingrediënt voor kleurrijke herfstgerechten. In deze restaurants blijft de pompoen ook de komende weken op post. [naar artikel]
Het was hét hoofdingrediënt van een dieet in de jaren 70 en anno 2023 maakt cottage cheese of ‘hüttenkäse’ een comeback. Tiktokkers, ‘healthfluencers’ en fitness goeroes zweren bij het ingrediënt om hun dag mee te starten en lunch mee af te werken. Maar hoe gezond is deze kaas écht? En is die ook lekker? Diëtiste Sanne Mouha legt de voedingswaarden uit, en foodblogger Helen Kookt legt uit hoe je er heerlijke gerechten mee maakt. [naar artikel]
Bij deze start van de herfstvakantie deelt Pascale Naessens haar favoriete gezonde pompoengerecht: lekker gegaard in de oven, met feta en tomaatjes. [naar artikel]
Het is een van de eerste gerechten die we zelf leren maken in de keuken: een omelet. Terecht, want eieren zijn erg voedzaam en je kan er eindeloos mee variëren. Reden genoeg om de eieren in de verf te zetten met een gezond, stevig herfstomelet. [naar artikel]
Soms hoeft het niet ingewikkeld te zijn. Gooi wat stoofvlees, pompoen, wortel en ander lekkers een pot in, laat een uur sudderen, et voilà:... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.