Preud’homme over strafschopfase: “Als het penalty is, moet je die gewoon geven”

13/02/2020 - 00:21
"Michel Preud’homme was “tevreden” over wat zijn ploeg bracht. De coach van Standard bleef wel opvallend rustig over de penaltyfase - Oulare werd in..."

1. Preud’homme over strafschopfase: “Als het penalty is, moet je die gewoon geven” (13/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

Michel Preud’homme was “tevreden” over wat zijn ploeg bracht. De coach van Standard bleef wel opvallend rustig over de penaltyfase - Oulare werd in... [naar artikel]

2. Europa League – Preudhomme toont zich tevreden man, Sevilla-trainer panikeert niet (30/11/2018 - Metro)

Standard-trainer Preudhomme was tevreden na de stuntzege (1-0) van zijn ploeg tegen leider Sevilla, hoewel Standard nog niet zeker is van kwalificatie voor de zestiende finales van de Europa League. “Mocht dit een overwinning geweest zijn zonder belang, was het nog mooier geweest. Het was in elk geval een referentie-match die ons sterkt in onze […] Het bericht Europa League – Preudhomme toont zich tevreden man, Sevilla-trainer panikeert niet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

3. Football Talk België. Verbist over strafschopfase in Racing Genk-Club Brugge: "VAR had geen penalty mogen geven" (27/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Beter laat dan nooit. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft alsnog duiding gegeven bij de strafschopfase op speeldag vier in de wedstrijd tussen... [naar artikel]

4. Bij Club Brugge zijn ze niet te spreken over strafschopfase tegen Antwerp: “Dit is nooit penalty, hier zijn geen woorden voor” (13/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge gaf in het slot een 2-0-voorsprong nog uit handen tegen rivaal Antwerp. Onder meer door een penalty kwamen de bezoekers alsnog langszij. Een fel gecontesteerde gelijkmaker in het Brugse kamp. [naar artikel]

5. Bryan Heynen over strafschopfase: “Voor mij was het penalty, vreemd dat ref VAR niet volgde” (05/11/2023 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk ging zaterdagavond met 3-2 de boot in op het veld van Antwerp. Na afloop ging het vooral over de beslissingen van scheidsrechter Lothar D’Hondt. “Naar mijn gevoel hadden we een strafschop moeten krijgen”, zegt aanvoerder Bryan Heynen. [naar artikel]

6. Wat penalty? Hoe penalty? Waar penalty? Teo schenkt Anderlecht zege met denkbeeldige strafschop (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht verdiende de zege op basis van een goede eerste helft. Toen het schip leek te vergaan na de rust werd paars-wit bijgestaan door ref... [naar artikel]

7. Geen penalty voor Zwitserland? Penalty voor Portugal! Nee, toch penalty voor Zwitserland! (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Cristiano Ronaldo ging woensdag met alle aandacht lopen door zijn hattrick tegen Zwitserland. Maar de halve finale in de Nations League zorgde ook voor een merkwaardig VAR-moment. [naar artikel]

8. "Dit was gewoon penalty": Club baalt om niet-gefloten penalty op Vanaken, die reageert op uithaal Boucaut (07/02/2024 - Sporza)

2-0 had evengoed 3-0 kunnen zijn. In minuut 71 schreeuwde Club Brugge om een strafschop nadat Union-speler Charles Vanhoutte zich liet verrassen door Hans Vanaken. "Volgens mij was het gewoon penalty", aldus de middenvelder, die ook nog beredeneerd reageerde op enkele opvallende uitspraken van ex-ref Boucaut. [naar artikel]

9. "Dit was gewoon penalty": Vanaken baalt om niet-gefloten penalty en reageert op uithaal Boucaut (07/02/2024 - Sporza)

10. Leekens over strafschopfase met Coelho: "Je moet niet tegen Lokeren fluiten" (16/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

"Dit is strafschop", was Leekens duidelijk over de strafschopfase. "Daar mag je zelfs niet aan twijfelen en er mag geen twijfel over bestaan. Je [naar artikel]