Nu we in quarantainetijden elke dag ons eigen potje moeten koken, is het een goed idee om eens terug te gaan naar de basis. Met hun boek 'Intuïtief eten' willen voedingscoach Sharon Numan en psychologe Henrike Weerstand mensen weer op hun gevoel laten vertrouwen. 'Intuïtief eten gaat eigenlijk niet over eten, maar over de relatie met jezelf.' [naar artikel]
Deze stroming binnen de voedingsleer gooit alles dat we geleerd hebben overhoop. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, is er geen vast eetuur, noch een minimum of maximaal aantal maaltijden. Klinkt goed! Cartooniste Eva Mouton deelde op haar sociale media al dat ze aan intuïtief eten doet, binnenkort jij ook? Mindset-diëtiste Alessia Couvreur vertelt ons alles dat we moeten weten over deze strekking binnen de voedingsleer. “Frietjes, koeken, chocolade, het wordt allemaal aantrekkelijker door tegen jezelf te zeggen dat je het niet mág eten.” [naar artikel]
Steeds meer diëtisten stappen stilaan af van de klassieke dieetmentaliteit en kiezen ervoor om ‘intuïtief eten’ te promoten. Maar wat is dat juist? En hoe doe je het? Luister naar je lichaam Bij intuïtief eten ligt de focus op je gevoel. Door te luisteren naar de signalen van je lichaam zou je bewustere en gezondere […] Het bericht Nooit meer diëten door intuïtief te eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Eten volgens je buikgevoel, zonder alle hypes te volgen. Dat is wat Karolien Olaerts wil promoten. "Gezond eten is makkelijk, leuk en lekker. En... [naar artikel]
Als het van de aanhangers van intuïtief eten afhangt, hangen we diëten aan de wilgen. Dan eten we vanaf nu niet meer volgens vaste tijdstippen, maar volgens ons gevoel. Zo leer je opnieuw luisteren naar wat je lichaam echt nodig heeft en leer je je verzadigingspunt weer kennen. [naar artikel]
Beslissingen maken op basis van een buikgevoel, dat gebeurt ook op de beursvloer. En het is niet zo dwaas als u denkt. Handelaars die goed naar hun lichaam kunnen luisteren, blijken betere resultaten te boeken, concludeert nieuw onderzoek. [naar artikel]
Veganisten en vegetariërs lopen minder risico op hartziekten, maar meer risico op beroertes. Die analyse, gepubliceerd in de British Medical Journal, volgt uit de grootschalige ‘EPIC-Oxford’ studie. Volgens professor voedingswetenschappen Christophe Matthys (UZ Leuven) kan je daar maar één advies aan koppelen: “Meer groenten en fruit eten.” [naar artikel]
Veel mensen kiezen parfum met hun ogen in plaats van met hun neus. Enkele nieuwe concepten gaan daartegenin en moedigen je aan om parfum intuïtief te kiezen. [naar artikel]
In haar nieuwe boek Elke dag gewoon gezond doet blogster Karolien Olaerts aka Karola’s Kitchen haar uiterste best om ons te overtuigen dat gezond eten ook leuk kan zijn. Zonder lijstjes met “dit mag niet”, “dit mag, maar niet met dat” of “je moet dit”. “Gewoon gezond eten, zonder stress en extremen, en luisteren naar je eigen buikgevoel: dát is de sleutel”, zo vat Olaerts, zelf voedingswetenschapper, het samen. [naar artikel]
Nee, een gezondheidsprijs zal hij nooit winnen met hamburgers. En ja, in België investeren in de horeca, dat is eigenlijk pure waanzin. Thierry Canetta (43) besefte het als geen ander, maar volgde drie jaar geleden toch zijn buikgevoel. 'Ik amuseer me rot', klinkt het zeven gourmetburgerrestaurants later. [naar artikel]
“Een gezonde relatie met voeding, dat is iets waar veel mensen mee struggelen.” En dus maakt voedingscoach Claudia Van Avermaet er haar missie van om Vlamingen intuïtief te leren eten. Geen strenge diëten, wel lekkere en voedzame maaltijden die je lichaam geven wat het nodig én waar het zin in heeft. Geen idee hoe je daaraan begint? Je leert het in een exclusieve kookworkshop. [naar artikel]
HasseltMisselijkheid net voor een sollicitatiegesprek of examen, of het klopje na een stevige maaltijd: de verbinding tussen onze darmen en onze hersenen is krachtig, al weten we niet precies hoe die verloopt. Een baanbrekende studie toont nu aan dat er een rechtstreekse verbinding is tussen brein en darmen. En dat ons buikgevoel daarmee mogelijk wel eens ons zesde zintuig kan vormen. [naar artikel]
Het buikgevoel bestaat: van vlinders in je buik tot een knoop in je maag. Het buikbrein of enterische zenuwstelsel in onze darmen geeft stilaan meer geheimen prijs. Zo willen professoren Veerle Melotte (45) uit Bree en Werend Boesmans (39) uit Hasselt nagaan welke rol dit buikbrein speelt bij dikkedarmkanker. [naar artikel]
Het nieuwste opvoedingsadvies komt uit Engeland en luidt: volg uw eigen buikgevoel. Terecht? Gentse psychologen nuanceren: “Je intuïtie kan in veel gevallen een goede raadgever zijn, maar toch is het belangrijk om dat te laten aanscherpen door wetenschappelijk onderbouwd advies.” [naar artikel]
Meten is weten, zo geldt voor veel diëten. Volgens Tess van Beurden is dat echter klinkklare onzin. Laat de keukenweegschaal links liggen en focus op de signalen van je lichaam. «Intuïtief eten is gemakkelijk en goedkoop», aldus Tess. Dit moet zowat het eerste ‘dieet’ zijn waar je spontaan zin in krijgt. «Intuïtief eten betekent eten […] Het bericht Intuïtief eten in plaats van diëten? Zo werkt het verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Met haar dertig lentes is Lynn Van Royen de jongste master ooit op het Filmfestival van Oostende, maar de actrice weet wél wat ze wil. Het is geen... [naar artikel]
Welke vrouwen maakten het afgelopen jaar het meeste indruk? Die vraag stelden we een tijd geleden. Jullie stemden massaal voor Karolien Olaerts (36), die op plek 5 eindigde. Ze is voedingswetenschapper en foodie in hart en nieren, en als ‘Karola’s Kitchen’ promoot ze online en ondertussen ook met twee kookboeken gezond eten volgens je buikgevoel. Vlaanderen kan het smaken, want op Instagram schoot Karoliens volgersaantal dit jaar de hoogte in. “Mijn zoontje Isaac die een stuk broccoli in zijn mondje propt: instant happiness!” [naar artikel]
Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan. Laat je eetgedrag niet meer bepalen door wat je mág eten, maar door wat je wílt eten. ‘Na drie dagen vette bewerkte voeding snak je vanzelf naar salade.’ [naar artikel]
Ik weet niet waarom, maar dit artikel moet ik gelezen hebben. Soms overvalt je een onverklaarbaar inzicht dat je iets wel of juist niet moet doen. Een buikgevoel. Intuïtie. Maar wat is dat eigenlijk, en hoe werkt het precies? En waarom kun je wel examenvragen voorspellen, maar niet de winnende lottocijfers? Jos Pauwels, doctor in de agogische wetenschappen, legt uit. [naar artikel]
“Euforie en drama zullen volgend weekend dichter dan ooit bij elkaar liggen.” Onze analist Marc Degryse blikt terug en vooruit op de uitermate spannende titelstrijd. Wie durft voorspellen welk team de titel pakt? “Als ik mijn buikgevoel moet volgen...” [naar artikel]
Kinderen die op tv naar een kookprogramma kijken waarin ongezonde voeding wordt klaargemaakt, eten nadien een grotere portie. Dat blijkt uit een experiment aan de KU Leuven. Zien eten doet dus effectief ook eten. [naar artikel]
Chocolatier Dominique Persoone (52) - vanaf 4 november te zien in Junior Bake Off - verstaat de kunst van het leven als geen ander, ook in donkere tijden. “Je móet positief bluv’n, vent. En als je positief bluft, ga je knal’n.” [naar artikel]
Bij zaken van intrafamiliaal geweld volgt een onderzoeksrechter nog te vaak zijn buikgevoel om het risico in te schatten. Dat vindt professor seksueel strafrecht Liesbet Stevens, na het drama zaterdag in Merksplas. Een man - die vrij was onder voorwaarden na geweld tegen zijn ex-partner - drong er het huis van die vrouw binnen met een fatale afloop. "Maar enkel in zeldzame gevallen loopt het verkeerd", zegt voormalig onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe. [naar artikel]
In 'Over Eten' buigen Kobe Ilsen en Danira Boukhriss zich vanavond over de vraag of we dingen die we niet lusten toch kunnen leren eten. [naar artikel]
In onze ziekenhuizen is het is alle hens aan dek om alle kindjes met luchtwegproblemen door een RSV-besmetting te kunnen behandelen. “Tegelijk wil ik hun ouders zeggen: goéd dat jullie naar het ziekenhuis gingen”, zegt Wendy Stippelmans (45). Zeventien jaar geleden verloor ze zoontje Kobe als baby aan RSV. “Vertrouwen op je buikgevoel is het beste wat je kan doen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.