Aan de start van het nieuwe jaar maken we allemaal goede voornemens, en voor velen van ons hoort gezond eten – en meer groenten eten – daarbij. Niet iedereen heeft echter de tijd en de zin om altijd verse groenten klaar te maken, en dan zijn groenten uit de diepvries een handige oplossing. Maar zijn die wel even gezond?, vroegen we aan voedingsexpert Karolien Olaerts. [naar artikel]
In haar nieuwe boek Elke dag gewoon gezond doet blogster Karolien Olaerts aka Karola’s Kitchen haar uiterste best om ons te overtuigen dat gezond eten ook leuk kan zijn. Zonder lijstjes met “dit mag niet”, “dit mag, maar niet met dat” of “je moet dit”. “Gewoon gezond eten, zonder stress en extremen, en luisteren naar je eigen buikgevoel: dát is de sleutel”, zo vat Olaerts, zelf voedingswetenschapper, het samen. [naar artikel]
Jullie stemden foodie Karolien Olaerts (36) van Karola’s Kitchen op nummer vijf in onze top twintig van 2020. Hoog tijd om wat uitgebreider kennis te maken met haar favoriete recepten. Die bevatten veel groenten, zijn goed gekruid en bijna allemaal vegetarisch. “Ik let erop dat alles beschikbaar is in de betere supermarkt zoals dat dan heet omdat ik nogal snel afhaak bij een recept waarvoor ik naar verschillende winkels moet hollen.” [naar artikel]
We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
Gezond en lekker eten: daar draait het om in het leven van Karolien Olaerts. De dame is het brein achter de foodblog Karola’s Kitchen, dat sinds kort ook als kookboek in de rekken ligt. In onze videorubriek ‘… kopt binnen’ beantwoordt ze onder meer enkele vragen over gezond eten. “Het grootste misverstand over eten is dat er gezonde en ongezonde producten zijn”, vertelt de foodblogger. “Dat is niet zo. Je hebt alleen gezonde of ongezonde eetpatronen.” [naar artikel]
Vanaf 13 maart deelt Karolien Olaerts (37) haar recepten iedere zondag met de njam!-kijker. In het nieuwe programma Karola’s Kitchen – Gewoon gezond & lekker staan groenten centraal. “Zonder dat er dieetkost of konijnenvoer op tafel komt.” [naar artikel]
Alweer een gezond kookboek, horen wij u denken. Maar Karolien Olaerts (37), beter bekend als Karola’s Kitchen in de blogosfeer, is een specialleke. No-nonsense. Alles mag, niets moet. Geen quick fixes of superfoods. Zelfs het woord ‘puur’ kan ze niet meer horen. “Mijn eten is voedzaam, vol smaak en beter voor jou én de planeet, zonder dat het moeite kost.” [naar artikel]
Eten volgens je buikgevoel, zonder alle hypes te volgen. Dat is wat Karolien Olaerts wil promoten. "Gezond eten is makkelijk, leuk en lekker. En... [naar artikel]
Heeft u het voorbije valentijnsweekend als single doorgebracht met een pot Ben & Jerry’s op schoot? Als de kilte om ons hart toeslaat, warmen we ons aan comfortfood. Maar helpt het ook echt? En is het aantal calorieën recht evenredig met de troost die het biedt? [naar artikel]
“Het hoofddoel is mensen met plezier meer groenten te doen eten. De rest is bijzaak”, zegt Karolien Olaerts, het brein achter de blog Karola’s Kitchen. Deze drie gerechten werken wij alvast met plezier tot de laatste hap naar binnen. [naar artikel]
"Je kan werkelijk iedereen met plezier gezond laten eten, maar de juiste aanpak is cruciaal" zegt foodblogger Karolien Olaerts. Zo verstopt zij... [naar artikel]
De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook écht waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe: “een valkuil met fruit kan zijn dat je het gebruikt als gezonde vervanger terwijl je zin hebt in iets anders.” [naar artikel]
Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]
Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]
Je kan je duizend keer voornemen om gezonder te gaan eten, of je kan het gewoon doen. En nee, dat betekent niet dat je uren in de keuken moet staan en geen aardappelen meer mag eten. Gezonde foodie Steffi Vertriest, die volgende week haar nieuwe kookboek ‘Méér Gezonde Goesting’ uitbrengt en een nieuw seizoen van het programma ‘De Gezonde Goesting op njam! presenteert, fileert voor ons enkele clichés over gezond eten. [naar artikel]
Is gezond eten een obsessie geworden? Ja, vrezen de experts. Want té gezond willen eten is allesbehalve gezond. Niet voor het lichaam en niet voor de geest. 'Ik heb liever dat mensen een chocoladewafel eten en ervan genieten, dan dat ze dat compenseren met een stapel rijstwafels.' [naar artikel]
Wie niet van groenten houdt maar toch gezond wil eten, heeft er in Antwerpen een gloednieuw adresje bij. Afgelopen weekend opende aan de Oudaan Munch Superfood, een plaats voor verfrissende groentesapjes, proteïnerijke bowls en heerlijke ontbijtjes. [naar artikel]
“Als je groot wil worden, moet je veel groenten en fruit eten”. Welk kind kreeg die levenswijsheid niet mee? En toch, zo blijkt nu, mogen we van bepaalde groenten ook niet te veel eten. En mogen we vooral niet van de bladeren eten. Omdat ze toxische stoffen bevatten. [naar artikel]
Geen regeltjes, geen schuldgevoel: dat is de eetfilosofie van de Hasseltse foodblogster Laurence Bemelmans, aka As Cooked by Ginger. Ze tipt haar favoriete comfortfood, dat tóch bomvol groenten en fruit zit. [naar artikel]
Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]
Als je moet kiezen tussen comfortfood en een berg groenten, dan kies je waarschijnlijk dat eerste. Maar wat als je niet moet kiezen? Deze romige,... [naar artikel]
Het vraagt te? veel tijd, is een aanslag op je budget en maakt je nooit zo blij als comfortfood. Vooral excuses, vindt onze expert. “Gezond eten... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.