Moonstone in hotel Stiemerheide in Genk is het enige nieuwe Limburgse restaurant dat van de inspecteurs van de Michelingids een Bib Gourmand kreeg. “Daar zijn we ontzettend blij mee omdat die onderscheiding de drempel naar de gastronomie verlaagt”, zegt directeur Jos Schols. [naar artikel]
D-day voor de Belgische gastronomie vandaag, want tijdens de Horeca Expo werd de nieuwe Michelingids gepresenteerd. Daarbij werden heel wat nieuwe zaken in de bloemetjes gelegd. Ook opvallend is de opkomst van zaken die zich specialiseren in één gastronomisch metier. [naar artikel]
De Michelingids zal vanaf 2024 een aparte onderscheiding invoeren om hotels te quoteren. Dat heeft directeur Gwendal Poullennec aangekondigd. [naar artikel]
De Michelingids, mondiaal bekend voor restaurantbeoordelingen, breidt zijn reikwijdte uit naar de hotelwereld. In het nieuws. Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelingids, leidt de gids naar nieuwe horizonten. Onder zijn bewind beoordelen inspecteurs duizenden hotels op een scala aan veeleisende criteria. Vijf beoordelingscriteria Zoom in. Er zijn vijf beoordelingscriteria voor hotels: Het addertje […] [naar artikel]
De prestigieuze Michelingids heeft aangekondigd een Frans driesterrenrestaurant uit de editie van 2018 te halen. Drie sterren is de hoogste ranking... [naar artikel]
Maandag wordt in Bergen de Michelingids voorgesteld, de Rode Bijbel van de gastronomie. Spannend. Wie krijgt zijn eerste ster? En wie zijn tweede of zelfs derde? Wij wagen ons aan een gokje en tippen de Limburgse kanshebbers. [naar artikel]
De Michelingids gaat vanaf volgend jaar ook hotels beoordelen. Die zouden geen sterren krijgen, zoals bij restaurants het geval is, maar wel sleutels. “Een nieuwe bladzijde in de geschiedenis van deze gids die al meer dan 100 jaar bestaat”, kondigde directeur Gwendall Poullennec aan. [naar artikel]
Ben jij iemand die voortdurend on the go is of die gewoon niet zo van lezen houdt? Ben je op zoek naar een leuk achtergrondgeluid voor schoonmaak- of sportsessies? Deze zes motiverende podcasts geven je de boost die je nodig hebt bij de start van het nieuwe jaar. [naar artikel]
1. De Michelingids ontstond in 1900… toen de broers Michelin meer banden – en meer auto’s – wilden gaan verkopen door gidsen uit te geven met allerhande interessante informatie voor automobielreizigers: stadsplannetjes, adressen van automechaniekers, artsen en apotheken. In die tijd telde Frankrijk exact 2.600 auto’s. The post 12 zaken die u moet weten over de Michelingids appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
De verdeler van kookgerei Berghoff Belgium uit Beringen-Paal lanceert een eerste reeks van 100 procent gerecycleerde en energiezuinige kooktools. CEO Hilde Rutten van Berghoff Belgium gaat nog verder en zet ook een heuse campagne rond duurzame gastronomie op poten. [naar artikel]
“Motivatie blijft niet duren, maar een bad nemen evenmin. Daarom moet je het elke dag opnieuw doen.” Met die oneliner... The post 5 van de meest motiverende zinnen ooit gesproken appeared first on Business AM. [naar artikel]
Leonardo, de sportief directeur van AC Milan, heeft zondag na afloop van het 0-0 gelijkspel van de Rossoneri thuis tegen Torino klaarheid... [naar artikel]
Bij de voorstelling van de nieuwe Michelingids 2018 viel op dat tien van de dertien vervallen sterren verdwenen zijn na sluiting van het restaurant. Aan de top van de Michelingids blijven dezelfde twee driesterrenchefs staan, maar ze kunnen binnenkort wel een gezelschap krijgen... [naar artikel]
Het nieuws dat de Deense chef René Redzepi zijn wereldberoemde restaurant Noma gaat sluiten, en vooral zijn commentaren over de ‘zieke, onleefbare gastronomie’, lokken ook reacties uit bij onze sterrenchefs. ‘Hij sleurt de hele gastronomie mee in wat eigenlijk een persoonlijke keuze is.’ [naar artikel]
De Australische blogster Ariella Nyssa (21) heeft haar lichaam in het verleden gehaat. Vandaag accepteert ze haar rondingen en imperfecties en wil ze andere jongedames die twijfelen over zichzelf oproepen om hetzelfde te doen. Daarom plaatst ze een reeks foto’s in bikini op Instagram, vergezeld van een motiverende boodschap. [naar artikel]
Maandag wordt de Michelingids 2021 voorgesteld. En dat na een horrorjaar voor de horeca. Er worden dus geen sterrenregen verwacht, al is het niet uitgesloten dat er in Limburg wat te vieren valt. We gingen de kooktemperatuur meten bij drie kanshebbers. [naar artikel]
Het initiatief 'Jong Keukengeweld' van toerisme Vlaanderen om gastronomie aantrekkelijk te maken voor jongeren, werkt. Voor het negende jaar al... [naar artikel]
Een chef, televisiepresentator, schrijver, journalist en culinair expert, Andrew Zimmern is het allemaal, maar een fan van de Michelingids en The World's 50 Best Restaurants is hij niet. Dat heeft hij gezegd in een interview met foodblog Extra Crispy. "Ik geloof niet dat Michelinsterren vandaag nog relevant zijn." [naar artikel]
Corona heeft het horecalandschap duchtig door elkaar geschud. Maar uit die chaos en miserie groeit ook veel schoonheid en vindingrijkheid. Van de botanische gastronomie die vleugels krijgt tot innoverende concepten. Dit zijn de grootste restauranttrends, volgens trendwatcher Kate Stockman. [naar artikel]
Maandag 23 mei vindt het jaarlijkse hoogtepunt van de gastronomie plaats: de Michelingids deelt (nieuwe) sterren uit. Dat een ster een grote bekroning op hard werk is, weet iedereen, maar wat gebeurt er achter de schermen? En wat verandert er als je er een in de wacht sleept? HLN Eten geeft een exclusieve inkijk in de keuken van Viki Geunes (***), Michaël Vrijmoed (**), Bart Desmidt (**), Marcelo Ballardin (*), Dominique Tondeurs (*) en Hendrik Dierendonck & Timon Michiels (*). [naar artikel]
Iedere week deelt onze mystery man zijn wedervaren over een willekeurig adres. Deze week: Gastronomie Nicolas in Berchem en Beerse. [naar artikel]
Telt ons land voor het eerst in vijf jaar maar twee driesterrenrestaurants? Dat is de hamvraag bij de voorstelling van de nieuwe Michelingids [naar artikel]
De nieuwe lijst van sterrenrestaurants in België is maandag gepubliceerd. Ons land telt zestien nieuwe restaurants met één ster en één met twee sterren. Maar hoe objectief is de Michelingids nog? In het nieuws: De nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg werd maandag voorgesteld tijdens een ceremonie in Bergen. Een inflatie aan sterren De essentie: […] [naar artikel]
Vlaamse sterrenchefs kreunen onder de beslissingen van het Overlegcomité. Ze zien het niet zitten de deuren te openen op 8 mei. ‘Je kunt ons niet vragen gastronomie op een terras te brengen’, zegt chef Stéphane Buyens. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.