Chocolatiers krijgen door de coronacrisis veel minder klanten over de vloer, al zijn ze wel open. Zeker met Pasen voor de deur is dat een gemiste kans: "Voor chocolatiers is de paasperiode normaal gezien een erg drukke periode", vertelt Guy Gallet van Choprabisco, de Koninklijke Belgische Vereniging van de Chocolade-, Praline- Biscuiterie- en Suikergoedindustrie, bij "De inspecteur" op Radio 2. "Deze coronacrisis kan qua tijdstip voor onze sector eigenlijk niet slechter vallen. Maar chocolatiers mogen effectief open zijn. Dus een warme oproep van er zeker eens langs te gaan." [naar artikel]
Liefhebbers van de betere eclairs kunnen in hun handen wrijven, want deze zondag doen enkele Belgische chocolatiers een gooi naar een [naar artikel]
Ah, Pasen: de zalige feestdag waarop bakken chocolade smikkelen helemaal oké is en zelfs aangemoedigd wordt. Goesting Magazine laat zich dat geen [naar artikel]
Barry Callebaut, de Zwitserse chocoladegroep met Belgische en Franse roots, gaat een online leerplatform lanceren voor chocoladeprofessionals. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend in Montréal tijdens een event van de Belgische voedingssector. Het chocoladebedrijf heeft in Montréal een van zijn twintig opleidingscentra wereldwijd. Naar aanleiding van het staatsbezoek aan Canada kregen koningin Mathilde en de […] Het bericht Staatsbezoek Canada – Callebaut lanceert online leerplatform voor chocolatiers verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Voor de derde keer al brengt Gault&Millau een minigids uit waarin het de beste chocolatiers uit België en nu ook Luxemburg bundelt. De selectie van... [naar artikel]
Restaurantgids Gault&Millau heeft drie Belgische chocolatiers uitgeroepen tot ‘Chocolatier of the Year’. Het gaat om Zuut in Leuven, Frederic Blondeel uit Brussel en Sigoji in het Waalse Ciney. De chocolademakers zijn het ‘neusje van de chocolade’, klinkt het bij Gault&Millau, die de titel voor de eerste keer toekent. [naar artikel]
In vijf jaar tijd is het aantal kleinhandelszaken die zich specialiseren in chocolade en suikerwerk met bijna de helft toegenomen. In 2013 telde ons land er nog 499, vorig jaar waren dat er al 693, zo berekende het statistiekbureau StatBel. [naar artikel]
‘Honderd procent Belgisch’, dat is de slogan waarmee tien artisanale chocolatiers hun schouders hebben gezet onder ‘La maison des maîtres chocolatiers’ op de Grote Markt van Brussel. Op 15 oktober zou de gemeenschappelijke etalage moeten openen in een van de oudste gebouwen, het huis ‘De Zak’. [naar artikel]
Zo’n 630 bedrijven zijn deze week aanwezig op de grootste economische missie die België ooit in China heeft gedaan. Ze worden onder meer vergezeld van prinses Astrid en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.