Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Op wereldreis in je keuken - Mexicaanse taco carne asada

24/07/2020 - 10:02
"Guacamole, burrito’s, wraps, overheerlijke taco’s, noem maar op, Mexico tilt je smaakpapillen naar een hoger niveau. Vandaag op het menu: taco’s!..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De tacro, het beste van de Mexicaanse en Franse keuken in één hap (28/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Maak kennis met de tacro, de nieuwste foodtrend uit San Francisco. Het hapje combineert met een taco in een croissant het beste van wat de Franse en Mexicaanse keuken te bieden heeft. Het gaat eigenlijk om een taco waarvan de tortilla wordt vervangen door een broodje van croissant. [naar artikel]


2. Chili con carne van Jeroen Meus (06/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ook al weet je maar weinig over de Mexicaanse keuken, de beroemde stoofschotel chili con carne kent iedereen. En iedereen kan hem maken: er is [naar artikel]


3. Mexicaanse keuken verovert ons bord: nieuwe fastfoodhype brengt wildgroei aan tacozaken (31/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

De taco heeft de sprong gemaakt van Mexico naar België en duikt steeds meer op in het straatbeeld en op festivalweides. Een verrijking of verarming? De taco blijkt immers veel meer gastronomische mogelijkheden te bieden dan alleen maar de snelle snack. [naar artikel]


4. Vijf maal Mexicaans: een pittig culinair tripje naar Mexico-Stad (23/07/2020 - Het Belang van Limburg)

Echte Mexicaanse taco’s, maar ook specialiteiten als carne assada en enchilada met salsa verde en kabeljauw staan op de kaart van Ay Papi. Je waant er je even niet in Genk, maar in een kleurrijk steegje in Mexico-stad. [naar artikel]


5. Eerste Mexicaanse takeaway in de Kempen: “Eten mag een feest zijn” (09/06/2020 - Gazet van Antwerpen)

In volle coronatijd opende in Geel Tacooz & More de deuren, de eerste echte Mexicaanse takeaway in de Kempense regio. Op de kaart vinden lekkerbekken taco’s, burrito’s en aanverwanten uit de Midden-Amerikaanse keuken. [naar artikel]


6. Er is een nieuwe foodtrend gespot: de sushi taco (16/04/2017 - Het Belang van Limburg)

De Mexicaanse taco is momenteel bij ons populairder dan ooit en ook sushi valt niet meer weg te denken uit onze straten en wat krijg je als je het beste van beide combineert: de sushi taco. Bovendien ziet het resultaat er ook nog eens bijzonder fotogeniek uit. [naar artikel]


7. Bij Don Taco eet je een betaalbare Mexicaanse hap: “Het moet niet altijd een broodje of kebab zijn” (03/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Hasselt heeft er met Don Taco een Mexicaans eetzaakje bij. Het is het nieuwe concept van de Hasselaar Ramis Pirigam (41) van de Butcher Grill en Bar. [naar artikel]


8. Drievoudig wereldkampioene Mao Asada (26) stopt met kunstschaatsen (10/04/2017 - Sporza)

Na een teleurstellende comeback heeft de Japanse Mao Asada geen motivatie meer om haar rijkgevulde schaatscarrière voort te zetten. [naar artikel]


9. “Zalig, je proeft echt getoaste maïs en zout”: tv-kok Loïc keurt taco’s uit de supermarkt (26/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Taco’s zijn een van de bekendste Mexicaanse gerechten. “De harde, gele schelpen die je bij ons kan kopen, komen niet uit Mexico maar uit de... [naar artikel]


10. Alleen voor durvers: een taco met guacamole én vogelspin (07/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Een Mexicaanse taco met guacamole, een schijfje limoen én een vogelspin. Dat is het nieuwe gerechtje op een marktje in Mexico-stad. [naar artikel]


11. Wacht niet tot morgen om te genieten van de echte Mexicaanse keuken van Mañana Mañana (12/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Wie zin heeft in een zomers hapje en drankje, zit bij Mañana Mañana in Beringen aan het juiste adres. Taco’s, ceviche, cocktails en zoveel meer. ¡Ay, caramba! [naar artikel]


12. Drievoudig wereldkampioene kunstschaatsen Asada stopt ermee (10/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

De Japanse Mao Asada houdt het op amper 26-jarige leeftijd voor bekeken als professioneel kunstschaatsster. Dat heeft de drievoudig [naar artikel]


13. Authentieke taco voor 3,5 euro in nieuw restaurant op Antwerpse zuid (19/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

Deze week opende het nieuwe restaurant Día de los Tacos in de Leopold de Waelstraat. Voor 3,5 euro kan u er een authentieke Mexicaanse taco krijgen, voor 19 euro zo veel als u er op kan. “Niet de soort uit de Verenigde Staten, maar de authentieke Mexicaanse hapjes”, klinkt het. En, een pluspunt, van de tequila die geschonken wordt, zou u de dag nadien geen hoofdpijn krijgen. Día de los Tacos is een initiatief van drie ondernemers. [naar artikel]


14. PREVIEW. Axel Daeseleire kent het verschil tussen links en rechts niet (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond zetten Sergio Herman en Axel Daeseleire hun culinaire wereldreis verder richting Mexico, waar ze de échte Mexicaanse keuken mogen proeven.... [naar artikel]


15. Iñárritu krijgt speciale Oscar voor VR-installatie "Carne y arena" (28/10/2017 - VRT NWS)

De Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñarritu krijgt een speciale Oscar voor zijn virtual reality-installatie "Carne y arena". Daarin wordt het verhaal verteld van migranten die door de Sonorawoestijn trekken. [naar artikel]


16. Rundsvlees met pinda, pomelosalade met koriander en abrikozentaart: op culinaire wereldreis (02/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Geen fan van de traditionele keuken? Dan is ‘Al het eten van de wereld’ vast iets voor jou. Het kookboek staat boordevol “avontuurlijke gerechten” die je mee op wereldreis nemen. Liefhebber van de Peruaanse keuken, of hou je meer van Israëlisch? Of zet je toch liever iets Indisch op het menu vanavond? Er is voor elk wat wils. Wij serveren je rundsvlees met wijnsaus en groene pindasaus, een abrikozentaart zonder bloem en pomelosalade met korianderdressing. [naar artikel]


17. Taco Bell brengt eigen eindejaarstruien op de markt (22/11/2018 - Metro)

Ook Taco Bell is volledig mee met de sfeer van de feestdagen. De Amerikaanse fastfoodketen heeft een lijn met truien voor Thanksgiving en het eindejaar op de markt gebracht. Bij de kleren hoort ook een legging die bedekt is met taco’s. De feestdagen staan voor de deur, dus iedereen raakt helemaal meegezogen in de sfeer. […] Het bericht Taco Bell brengt eigen eindejaarstruien op de markt verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


18. Op wereldreis in je keuken - Vietnamese banh mi of pho (26/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

De Vietnamese keuken met zijn typische lekkernijen moet je gewoonweg geproefd hebben. Het land heeft ook een van de meest subtiele keukens in Azië.... [naar artikel]


19. Chilicious: 3 x heerlijke chili con carne (26/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Niets fijner in de winter dan je huis dat zich vult met de warme geur van heerlijke specerijen. Chili con carne is een van foodie Sonja Peeters... [naar artikel]


20. GETEST. Kookboek boordevol recepten uit de wereldkeuken: van carne asada fries tot espresso martini (20/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Een jaar na het succesvolle De wereld thuis heeft Mascha Lammes opnieuw een bundeling gemaakt van toegankelijke gerechten uit de wereldkeuken. Terwijl ze het vorige boek maakte met haar man, auteur Ronald Giphart, werd dit een soloproject. Haar nieuwe worp kreeg de grappige titel Met mes & stokjes en is ook navenant ingedeeld. De recepten zijn gebundeld volgens de manier waarop je het eten in je mond stopt: met mes en vork, met een lepel, met stokjes, met je handen… [naar artikel]


21. First lady Jill Biden onder vuur nadat ze Latijns-Amerikaanse gemeenschap vergelijkt met taco's (12/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Amerikaanse first lady Jill Biden (71), de echtgenote van president Joe Biden (79), heeft een golf van kritiek ontketend nadat ze Latijns-Amerikaanse inwoners van de Verenigde Staten in een speech vergeleek met taco’s. Biden sprak de latino-gemeenschap toe in Texas en verwees daarbij naar de traditionele Mexicaanse snack. De uitspraak schoot bij latino’s echter in het verkeerde keelgat. “Wij zijn geen taco’s”, aldus de Nationale Organisatie van latino-journalisten (NAHJ). [naar artikel]


22. “Te sappige groenten of sauzen zijn geen goed idee”: The Messy Chef legt uit hoe je de smakelijkste taco’s op tafel tovert voor vettige vrijdag (14/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De basis van een eenvoudig recept in de keuken: taco’s. Een tortilla met een paar laagjes vulling en veel toppings, waarmee je makkelijk een groot gezelschap verleidt. “Maar het is minder simpel dan het lijkt”, lacht The Messy Chef Jelle Beeckman. “Als je er zelf aan begint, bots je snel op praktische vragen. Welke soort tortilla’s kies je? Wat moet er absoluut bij een taco aanwezig zijn en wat zéker niet? Hij deelt 4 ultieme tips, 2 exclusieve recepten én de 5 grootste tacozondes. [naar artikel]


23. Taco-troubles in Genk: Mr. Taco moet dicht, O’Tacos krijgt waarschuwing (25/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Restaurant Mr. Taco in de Zaveldriesstraat in Genk moet de deuren sluiten. De uitbater beschikt niet over een exploitatievergunning en kwam niet opdagen tijdens een hoorzitting. Ook voor O’Tacos in Shopping 1 dreigt de sluiting. [naar artikel]


24. Puur Sonja: 3 x verrassende taco’s (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Taco’s eet je lekker met de hand. En de allerbeste, die tover je thuis op tafel. Klassiek, veggie of fancy, dat kies je helemaal zelf. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!