In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om mosselen van de zogenoemde hangcultuur. Op de eerste mosselen van de bodemcultuur is het nog een maand wachten. [naar artikel]
In sommige restaurants staan er nu al Zeeuwse mosselen op het menu, maar volgens mosselhandelaars kan dat niet. Het seizoen van de bodemcultuurmosselen start pas eind juni. "En dat zijn de échte Zeeuwse mosselen." [naar artikel]
Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]
In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen van dit seizoen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om... [naar artikel]
Het seizoen van de Zeeuwse mosselen is dinsdag gestart. Daarmee gooit een Antwerpse ondernemer de kalender van de mosselsector overhoop. Wim Van der Borght van Marineau wilde de aller-allereerste Zeeuwse mosselen kunnen aanbieden en haalde daarvoor zelfs een mosselkotter naar Antwerpen. In zijn spoor volgen alle restaurants én ook de Belgische supermarkten. [naar artikel]
Normaal gezien start het mosselseizoen eind mei, maar dit jaar vind je zelfs in maart al Zeeuwse mosselen in de rekken. Meestal krijgen we zo vroeg op het jaar eerder Deense mosselen, maar die vallen wel erg klein uit. We vroegen aan een mosselhandelaar en -kweker wat het verschil is in kwaliteit, en wat dit betekent voor de prijs en het aanbod in de supermarkt. [naar artikel]
De officiële start van het mosselseizoen is nog niet in zicht, maar vandaag rollen toch al de eerste truckladingen met de lekkere schelpdiertjes over de grens. Vanuit het Duitse eiland Sylt bevoorraden broers Adriaan en Simon Leuschel Belgische restaurants, groothandels en viswinkels met hun Nieuwe, maar ook Zeeuwse mosselen. [naar artikel]
Deze week worden de eerste Zeeuwse mosselen geleverd. Het gaat wel nog over de zogenaamde ‘hangcultuur’, die klassiek een dikke maand voor de échte Zeeuwse bodemcultuurmosselen verkrijgbaar is. [naar artikel]
Mosselen-friet mag dan wel een typisch Belgisch gerecht zijn, maar de schaaldieren zelf komen niet van bij ons. Zeeboerderij Westdiep van de Colruyt wil daar verandering in brengen. De eerste (bescheiden) oogst is binnengehaald. "Ze zijn stevig van structuur en zeer sappig", zegt topchef Seppe Nobels die er al mee aan de slag kon. Het is voorlopig ook een dure lekkernij: drie keer duurder dan Zeeuwse mosselen. [naar artikel]
Ze zijn er iets vroeger dan andere jaren, maar deze week kunnen we al genieten van de eerste Zeeuwse mosselen. Door het warme weer hebben de [naar artikel]
Op de Vlaamse Visveiling in Oostende zijn de eerste mosselen van de Vlaamse Banken verkocht. En dat uitgerekend op dezelfde dag waarop het nieuwe Zeeuwse mosselseizoen in Nederland van start ging. Maar de initiatiefnemers willen geen concurrentie aangaan met de Zeeuwse mosselboeren. "Er is voor iedereen een plaatsje onder de zon." [naar artikel]
“Je hebt goed, beter, best, maar deze zijn echt fantastico”, mosselkweker Jan Schot vertolkt het enthousiast gevoel van de Zeeuwse mosselkwekers dit jaar, bij het binnenhalen van de eerste oogst Zeeuwse mosselen woensdagmiddag voor de kust van Yerseke in Zeeland. Het enthousiasme komt doordat de mosselschelpen dit jaar uitzonderlijk goed gevuld zijn. [naar artikel]
Mosselen met frietjes, veel Belgischer wordt het niet. Maar waar vind je de goedkoopste mosselen? Net zoals vorig jaar in juni zijn de Belgische supermarktketens een prijzenoorlog gestart op vlak van Zeeuwse “Super” mosselen. Albert Heijn zet ze op dit moment met de laagste prijs in de winkelrekken, maar andere winkelketens doen ook hun best. [naar artikel]
Het mosselseizoen is op gang gekomen. Maar welke mosselen kiest u? Bevatten jumbo’s echt meer vlees? En moet u de mosselen die nog dicht zijn weggooien? Tilly Sintnicolaas, manager van het Nederlands Mosselbureau dat de Zeeuwse mosselen promoot, geeft uitleg. [naar artikel]
Mosselen, we kijken er iedere zomer opnieuw naar uit. Waar eet jij de lekkerste mosselen van de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. [naar artikel]
Wanneer u in de supermarkt op zoek gaat naar Zeeuwse mosselen in promotie, bent u eraan voor de moeite. Het zijn de Ierse soortgenoten die met de aandacht en korting gaan lopen. Over hoe dat komt, zijn handelaars het absoluut niet eens. [naar artikel]
In Nederland hebben vissers de eerste lichting Zeeuwse mosselen van bodemcultuur opgehaald. Dit seizoen wordt naar schatting 50 miljoen kilo mosselen geoogst, ongeveer 65 procent daarvan gaat naar België. Voetbalanalist Johan Boskamp gaf vandaag het startschot voor 40 vrachtwagens die de mossels naar restaurants en winkels in Nederland en België brengen. [naar artikel]
19:09 In de supermarkt en de vishandel zijn vanaf nu Zeeuwse mosselen te krijgen, drie weken vroeger dan vorig jaar. [naar artikel]
Britt van Marsenille ("Voor hetzelfde geld") gaat aan boord van het grootste mosselschip ter wereld, niet in Zeeland maar in Noord-Ierland. Schipper Bryan vertelt haar trots dat zijn volledige mosseloogst, 5.000 ton per jaar, naar Nederland gaat en daar verkocht wordt als Zeeuwse mosselen. [naar artikel]
In het Nederlandse Yerseke is het Zeeuwse mosselseizoen vandaag officieel begonnen. Dat is vijf weken later dan de voorbije jaren. De mosselen zijn dit jaar iets kleiner en waarschijnlijk iets duurder, maar ze zijn wel van goede kwaliteit, zo is te horen bij de Nederlandse mosselveiling. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.