Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Advocaat van twee beklaagden hekelt publieke veroordeling: “Geen nood: er kómt ‘Justice for Sanda’, maar ook voor de Reuzegommers”

07/09/2020 - 03:09
"Met lede ogen stelt advocaat John Maes (51) vast dat de zaak-Sanda Dia almaar meer op de straatstenen wordt uitgevochten. “Er is nu een volkstribunaal opgericht met zogezegd kille moordenaars in de hoofdrol en dat kan in een rechtsstaat nooit de bedoeling zijn.” De Antwerpse strafpleiter verdedigt twee Reuzegommers en verzekert iedereen dat er een eerlijk proces komt. “Natuurlijk zal er #JusticeforSanda zijn, maar ook voor de beklaagden.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Advocaat van twee beklaagden hekelt publieke veroordeling: “Geen nood: er kómt ‘Justice for Sanda’, maar ook voor de Reuzegommers” (07/09/2020 - Het Nieuwsblad)

Met lede ogen stelt advocaat John Maes (51) vast dat de zaak-Sanda Dia almaar meer op de straatstenen wordt uitgevochten. “Er is nu een volkstribunaal opgericht met zogezegd kille moordenaars in de hoofdrol en dat kan in een rechtsstaat nooit de bedoeling zijn.” De Antwerpse strafpleiter verdedigt twee Reuzegommers en verzekert iedereen dat er een eerlijk proces komt. “Natuurlijk zal er #JusticeforSanda zijn, maar ook voor de beklaagden.” [naar artikel]


2. Advocaat van Reuzegommers: “Geen nood: er kómt ‘Justice for Sanda’, maar ook voor de Reuzegommers” (07/09/2020 - Gazet van Antwerpen)

Met lede ogen stelt advocaat John Maes (51) vast dat de zaak-Sanda Dia almaar meer op de straatstenen wordt uitgevochten. “Er is nu een volkstribunaal opgericht met zogezegd kille moordenaars in de hoofdrol en dat kan in een rechtsstaat nooit de bedoeling zijn.” De Antwerpse strafpleiter verdedigt twee Reuzegommers en verzekert iedereen dat er een eerlijk proces komt. “Natuurlijk zal er #JusticeforSanda zijn, maar ook voor de beklaagden.” [naar artikel]


3. Identiteit Reuzegommers circuleert online: hoe beslissen journalisten of ze de identiteit van beklaagden bekendmaken? (16/03/2023 - VRT NWS)

Op de app TikTok circuleren namen, foto's en persoonlijke informatie van de 18 Reuzegommers die terechtstaan in het proces over de dood van Sanda Dia. De advocaat van de familie, Sven Mary, wil ook dat hun namen en gezichten bekendgemaakt worden. Volgens Walter Damen, advocaat van één van de Reuzegommers, gaat dat 'brandmerken' in tegen alle principes van een straf. Hoe beslissen redacties van klassieke media zoals kranten en journaals of ze iemand al dan niet herkenbaar in beeld brengen? [naar artikel]


4. Dries Van Langenhove en andere beklaagden in proces Schild & Vrienden in beroep tegen veroordeling (11/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Live - Alle 18 beklaagden aanwezig • Eén advocaat vraagt proces achter gesloten deuren na uitlekken beelden (22/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. VRT gaat samenwerken met Nederlandse publieke omroep: “Willen nog méér publieke omroep zijn voor al onze kijkers en luisteraars” (12/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

NPO, de Nederlandse publieke omroep, en VRT gaan intensief samenwerken. In de toekomst zullen beide instanties onder meer programma’s en innovaties met elkaar delen. Doel is om zo de impact van de openbare omroep te vergroten. “Maatschappelijk, cultureel en economisch is dit voor beide landen een ontzettend belangrijke stap”, aldus NPO-voorzitter Frederieke Leeflang. [naar artikel]


7. Doek valt definitief in zaak-Sanda Dia: geen enkele partij naar Hof van Cassatie tegen veroordeling Reuzegommers (12/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De veroordeling van de achttien Reuzegommers in de zaak-Sanda Dia is definitief. De burgerlijke partijen, het openbaar ministerie en de Reuzegommers zelf hebben beslist om niet naar het Hof van Cassatie te trekken om het arrest van het Antwerpse hof van beroep aan te vechten. Dat is vernomen bij het hof van beroep. [naar artikel]


8. Acid aangeslagen na veroordeling voor ‘exposen’ Reuzegommers: “20.000 euro schadevergoeding had ik liever naar ouders Sanda Dia zien gaan” (22/02/2024 - Gazet van Antwerpen)

De 24-jarige Nathan Vandergunst, alias Acid, is donderdagvoormiddag in de rechtbank van Brugge veroordeeld voor belaging. Hij kreeg een celstraf van drie maanden met uitstel opgelegd voor het ‘exposen’ van enkele Reuzegommers in de nasleep van de zaak-Sanda Dia, net als een boete van 800 euro en een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro. Hij was duidelijk onder de indruk na zijn veroordeling. “Het strafblad van de Reuzegommers is nog blanco.” [naar artikel]


9. "Hoeveel boete kregen de Reuzegommers? Money always wins in België": influencer Acid reageert aangeslagen op veroordeling (22/02/2024 - VRT NWS)

Influencer Acid reageert duidelijk aangeslagen op zijn veroordeling voor elektronische belaging. De rechtbank sprak een celstraf met uitstel uit en de Youtuber moet ook een boete en een schadevergoeding betalen. "Geld dat ik liever op de rekening van de familie van Sanda Dia had zien verschijnen dan op de rekening van de familie die een bijdrage had in het sporen uitwissen na de doop." [naar artikel]


10. Fortisgate: enkel 'publieke veroordeling' voor Schurmans (10/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!