Granola is volgens velen een gezond ontbijt. Iedereen lijkt er nog altijd van in de ban te zijn: sociale media staan vol met foto’s van ‘granola... [naar artikel]
Granola is volgens velen een gezond ontbijt. Iedereen lijkt er nog altijd van in de ban te zijn: sociale media staan vol met foto’s van ‘granola... [naar artikel]
Steeds meer mensen slaan het ontbijt over, vaak omdat het een makkelijke manier is om periodiek te vasten (interemittent fasting). Maar wat dan met het gezondheidsadvies dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is? En wat is het best voor het getal op je weegschaal? Diëtiste Sanne Mouha doorprikt de feiten en fabels. [naar artikel]
Consumenten zien voeding met biolabel vaak als gezonder, blijkt uit onderzoek van de UGent. Maar klopt die perceptie wel? Diëtiste Sanne Mouha licht de verschillen toe en neemt twee versies van eenzelfde product — één met en één zonder biolabel — onder de loep. “Een biokoekje is net zo ongezond als een gewone koek.” [naar artikel]
De coronacrisis heeft de populariteit van maaltijdboxen een boost gegeven. Waar je tot voor kort beperkt was tot het laten leveren van de verschillende ingrediënten om uiteindelijk zelf nog een maaltijd te moeten bereiden, kan je voortaan ook kant-en-klare maaltijdboxen tot aan je voordeur laten brengen. De verse gerechten hoef je vervolgens enkel nog op te warmen. Maar zijn de maaltijden wel voedzaam en gezond om dagelijks te verorberen? Diëtiste Sanne Mouha onderwerpt er drie aan een test. “Veel beter alternatief dan een pizza of een boterham met salami.” [naar artikel]
Ben je de de klassieke boterham of granola een beetje beu? Proef dit bananenbrood eens! Een makkelijk en goedkoop recept, waar we gemengde noten aan hebben toegevoegd, voor een gezond en uiterst voedzaam ontbijt. Handig! Je kan het ook meenemen in een brooddoos als 11-uurtje (als je zo lang kan wachten) [naar artikel]
Een lekkere, vettige hap is voor veel Belgen een portie frieten met mayonaise. Maar ook bij aardappelen, een salade of zelfs op de boterham smaken we mayonaise. Hoe ongezond is dat nu eigenlijk? En welke smaakt het lekkerst? “Mayonaise bestaat vooral uit gezonde vetten en is zelfs een goede vervanger voor boter”, aldus diëtiste Sanne Mouha. Ze beoordeelt 12 soorten uit de supermarkt, van gewone tot light- en yoghurtmayonaise. [naar artikel]
21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 4: meer dan de helft van de... [naar artikel]
Is brood broodnodig? En is de ene soort zoveel ­gezonder dan de andere? Tijd voor een update met ­diëtiste Sanne Mouha over wat er nu wel en niet... [naar artikel]
Granola lijkt gezond, maar niet élke variant is de beste keuze. Vaak zit zelfs een product met NutriScore A vol verborgen suikers, zegt diëtiste Sanna Mouha. Ze proeft 10 granola’s uit de supermarkt, geeft een 5/10 en bekroont drie opties die je wél met een gerust hart kan kopen met 9/10. “Per portie krijg je hier evenveel vezels als in twee sneetjes bruin brood.” [naar artikel]
Hoe kom je de feestdagen door zonder indigestie? Er is een middenweg tussen jezelf in een coma schransen en eten als een konijntje. Diëtiste Sanne Mouha tipt gezonde alternatieven van apero tot dessert. “Zit jij ook overvol bij alleen al het idee van een kerststronk of een ijstaart na het diner? Kies dan voor sorbet.” [naar artikel]
Voedingsdeskundige Sanne Mouha toont je hoe in haar nieuwste boek hoe je in dertig dagen gezond kan worden. En je hoeft je er zelfs niet zo heel... [naar artikel]
Granola is ongetwijfeld een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? “Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt”, vertelt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. “Je moet opletten dat je niet té veel suiker binnenkrijgt.” Hoe maak je die granola dan zelf op een gezonde manier? De chef deelt haar ultieme gezondheidstips en haar eigen basisrecept. [naar artikel]
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En wij, Belgen, hebben ons ontbijt het liefst een tikkel(tje) zoet. Cornflakes, granola of confituur en ’s weekends een koffiekoek of pannenkoek, alsjeblieft. Maar is een zoet ontbijt wel zo’n goed idee? “Het kan je smaakpapillen zo triggeren dat je de rest van de dag nog meer zoet verlangt”, zegt klinisch diëtiste Sanne Mouha. Wat eten we dan beter niet bij het ontbijt en wanneer is een ontbijt te zoet: een antwoord op je belangrijkste vragen. [naar artikel]
Granola is ongetwijfeld een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? “Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt”, vertelt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. “Je moet opletten dat je niet té veel suiker binnenkrijgt.” Hoe maak je die granola dan zelf op een gezonde manier? De chef deelt haar ultieme gezondheidstips en haar eigen basisrecept. [naar artikel]
Is granola uit de supermarkt een goed idee? En wat kun je doen om de zelfgemaakte variant zo gezond mogelijk te maken? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft antwoord op vragen en dilemma’s. [naar artikel]
Granola is te mijden, preparé moet in de diepvries voor je ervan eet, géén plastic potjes gebruiken om je eten op te warmen,... In een hoog tempo komen de voedingsadviezen op ons af. Hoe ga jij om met al die raadgevingen? Kan je het nog gezellig en gezond houden zonder paranoia te worden? [naar artikel]
21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha advies om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 1: gezond eten lijkt duur, maar... [naar artikel]
De winkelrekken puilen tegenwoordig uit van de zakken granola, van goedkoop tot peperduur. Maar is het populaire ontbijt wel zo gezond als de reclame ons wil doen geloven? “Hou drie dingen goed in de gaten”, waarschuwt diëtist Michael Sels. [naar artikel]
In je thee op een druilerige dag, in gebak of bij de groenten, honing is een heerlijk alternatief voor suiker. Maar is het vloeibare goud echt zo gezond als wordt beweerd? Diëtiste Sanne Mouha zet de feiten op een raatje, euh, rijtje. “Honing is en blijft een suikerproduct.” [naar artikel]
Voor velen herkenbaar: snel iets naar binnen schrokken, tussen al je afspraken door. Wat je eet is natuurlijk belangrijk. Maar ook hoe én waarom speelt een rol. Diëtiste en NINA-experte Sanne Mouha is voorstander van mindful eten: stilstaan bij de ervaring die eten je geeft. Makkelijker gezegd dan gedaan, zeg je? Met vijf tips helpt Sanne je op weg. [naar artikel]
Vanavond, donderdag 20 mei om 20 uur, gaat diëtiste en NINA-experte Sanne Mouha live in gesprek met Evy Gruyaert, de kersverse ambassadrice van WW. De dames zullen je drie concrete tips geven om de juiste balans tussen beweging, voeding en mindset terug te vinden en zo de zomer met een energieboost te starten. [naar artikel]
Meer dan de helft van de Belgen ouder dan 19 jaar drinkt meer dan twee koppen koffie per dag. Voor velen is het ‘zwarte goud’ zelfs onmisbaar om ‘s morgens wakker te worden. Maar is koffie nu gezond of ongezond? Diëtiste Sanne Mouha beaamt of weerlegt de populairste feiten en fabels over koffie. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.