Granola is ongetwijfeld een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? “Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt”, vertelt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. “Je moet opletten dat je niet té veel suiker binnenkrijgt.” Hoe maak je die granola dan zelf op een gezonde manier? De chef deelt haar ultieme gezondheidstips en haar eigen basisrecept. [naar artikel]
Niet alleen wat je eet, maar ook wanneer je eet is van belang. Je eetmomenten hebben namelijk een grote impact op hoe energiek je je voelt, blijkt uit recent onderzoek. Eten volgens je bioritme zou daarin dé sleutel tot succes zijn op vlak van gezondheid. Sandra Bekkari legt voor de Start Gezond Challenge uit hoe je dat best aanpakt: “Zo kan je voor jezelf de beste tijdstippen berekenen.” [naar artikel]
Niet alleen wat je eet, maar ook wanneer je eet is van belang. Je eetmomenten hebben namelijk een grote impact op hoe energiek je je voelt, blijkt uit recent onderzoek. Eten volgens je bioritme zou dé sleutel tot succes zijn op vlak van gezondheid. Sandra Bekkari legt voor de Start Gezond Challenge hoe je dat best aanpakt: “Zo kan je voor jezelf de beste tijdstippen berekenen.” [naar artikel]
Vitamine C is extra belangrijk voor onze weerstand in deze tijd van het jaar. Maar toch eten we er niet altijd genoeg van. Voordat we allemaal naar de supplementen grijpen, legt HLN-chef Sandra Bekkari uit hoe je meer vitamine C uit je voeding kunt halen én deelt ze 4 exclusieve recepten waarmee je er meteen heel wat van binnenkrijgt. “Een beetje van deze smaakmaker op je bladgroenten is een slimme zet.” [naar artikel]
Voedingsdeskundige Sandra Bekkari is één van de absolute referenties op vlak van gezond eten in ons land. Haar kookboeken zoals ‘Nooit meer diëten’ verkopen als zoete broodjes en inspireerden duizenden tot het aanhangen van een gezondere levensstijl (met minder zoet en minder brood). Met haar nieuwste wapenfeit ‘Lang leve(n) gezond’ kijkt ze nu ook voorbij de kookpotten en serveert een realistische methode om gezond te leven in het algemeen. HLN Shop bezorgt een voorproefje. [naar artikel]
Vitamine C is extra belangrijk voor onze weerstand in deze tijd van het jaar. Maar toch eten we er niet altijd genoeg van. Voordat we allemaal naar de supplementen grijpen, legt HLN-chef Sandra Bekkari uit hoe je meer vitamine C uit je voeding kunt halen én deelt ze 4 exclusieve recepten waarmee je er meteen heel wat van binnenkrijgt. “Een beetje van deze smaakmaker op je bladgroenten is een slimme zet.” [naar artikel]
Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]
Met het oog op de zomer willen veel mensen toch nog enkele kilo’s verliezen. “Maar als je dat op een duurzame manier aanpakt met kleine, simpele aanpassingen hoef je jezelf dat doel volgend jaar niet meer op te leggen”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. [naar artikel]
De actie Tournée Minérale roept iedereen op om in februari geen alcohol te drinken. Sandra Bekkari zet haar schouders mee onder dit initiatief en... [naar artikel]
Wie naar buiten kijkt, krijgt spontaan zin om onder een warm dekentje te kruipen én opwarmende comfortfood op tafel te zetten. Een beetje gember in de soep of chili in een curry: meer moet dat volgens Sandra Bekkari niet zijn. Ze deelt 5 recepten met 5 pittige kruiden die de stormblues meteen wegblazen: “eigenlijk is ras el hanout twintig smaakmakers in één.” [naar artikel]
Wie naar buiten kijkt, krijgt spontaan zin om onder een warm dekentje te kruipen én opwarmende comfortfood op tafel te zetten. Een beetje gember in de soep of chili in een curry: meer moet dat volgens Sandra Bekkari niet zijn. Ze deelt 5 recepten met 5 pittige kruiden die de stormblues meteen wegblazen: “eigenlijk is ras el hanout twintig smaakmakers in één.” [naar artikel]
Frietjes met mayonaise om de week mee af te sluiten of een stuk taart als traktatie voor een verjaardag? Niets mis mee. “Als je van je gezonde eetpatroon een levensstijl wil maken, moet er ruimte zijn om te genieten van extraatjes”, vertelt Sandra Bekkari. Hoe zorg je ervoor dat je niet voortdurend het gevoel hebt dat één ongezondere snack het verpest heeft? Op dag 7 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt de chef 5 tips om verstandig te leren zondigen. [naar artikel]
Met het oog op de zomer willen veel mensen lastminute toch nog enkele kilo’s verliezen. “Dankzij kleine, simpele aanpassingen kun je dat op een duurzame manier aanpakken”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Maar hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. [naar artikel]
Sandra Bekkari, Vlaanderens bekendste voedingsdeskundige en HLN-chef, werd vorige zomer 50 jaar. Een leeftijd die heel veel mensen afschrikt, maar eentje die Sandra wél bevalt. “Ik vind 50 een geweldige leeftijd voor een vrouw: het móet allemaal wat minder en daar geniet ik echt van”, klinkt het in ‘Primo’. Een gesprek over haar dochter Anna, haar rustigere agenda en de noodzaak om in beweging te blijven. [naar artikel]
Vaak moe en ziek de laatste tijd? Dan let je best op. Liefst negen op de tien Belgen kampen volgens ‘Gezondheid en Wetenschap’ met een tekort aan vitamine D in de winter. Gelukkig haal je het stofje niet alleen uit zonlicht. Voedingsdeskundige Sandra Bekkari legt uit welke impact je maaltijden hebben en wat er op je menu moet. “Zelfs als je gezond eet, loop je het gevaar op een tekort.” [naar artikel]
Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]
Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]
Staat er aankomend weekend een paasbrunch op de planning, maar heb je geen idee wat te serveren? “Het moeten niet altijd alleen maar koffiekoeken, een traditionele omelet of pistolets met kaas zijn”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. Ze deelt 5 tips én 5 exclusieve recepten om er een gezondere brunch van te maken, waarmee je iedereen tevreden stelt aan tafel. “Niet alles moet volledig zelfgemaakt zijn.” [naar artikel]
Voor de ene een kop koffie, voor de andere een boterham met kaas, en voor nog iemand anders helemaal niets: iedereen ontbijt anders. “Toch is een gezond ontbijt écht belangrijk”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. In dag 3 van de ‘Start Gezond’-challenge legt ze uit hoe je een gezond ontbijt samenstelt en hoe je zo een energiedip voorkomt in de namiddag. “Eet nooit elke dag hetzelfde.” [naar artikel]
Liever koken of op resto? Het antwoord is duidelijk: “Koken.” “En met véél liefde.” Sandra Bekkari en Pascale Naesens hebben veel gemeenschappelijk. Ze behoren alle twee tot Vlaanderens bekendste foodies die gezonder eten promoten. Wat hebben ze verder nog gemeen? Je leest het dit weekend in NINA. Hoe hun perfecte weekend eruit ziet, ontdek je alvast in onze weekenddilemma’s. [naar artikel]
“Tja, als ‘dochter van’ is het makkelijk. Ze wordt zeker ook een BV?” Sandra Bekkari (49) vindt het pijnlijk, hoe haar volgers op posts over haar dochter (18) Anna reageren. “Ik kies hiervoor, zij niet.” Dochter en moeder onthullen hoe Sandra’s BV-schap hun leven kleurde. Anna heeft het heus niet zo makkelijk. En mama Sandra doet haar stinkende best. “Ik laat Anna beetje bij beetje los.” [naar artikel]
Om de goede voornemens dit jaar wél vol te houden, deelt HLN-chef Sandra Bekkari elke dag in de ‘Start Gezond’-challenge een praktische tip over gezond eten en bewegen. Als afsluiter van deze challenge beantwoordt Sandra enkele lezersvragen over gezondheid, eten en diëten. Worstel jij ergens mee of heb je vragen over één van de tips? Stel je vraag hieronder en lees het antwoord op zondag 22 januari. [naar artikel]
Elk jaar opnieuw duikt de keuzestress voor je feestmenu opnieuw op: ga je voor een viergangenmenu, een gourmet of toch maar raclette? HLN-chefs Piet Huysentruyt, Jelle Beeckman en Sandra Bekkari stelden een toegankelijk, betaalbaar en volledig viergangenmenu voor jou samen, van hapje tot dessert, zodat het menu dit eindejaar al géén zorg meer is. Voor welke chef ga jij? [naar artikel]
Geen suiker, geen koolhydraten, geen alcohol. En dat vier weken lang. Chefkok Piet Huysentruyt (59) onderging recent een crashdieet, nadat hij serieus wat was bijgekomen. “Plots woog ik 93,7 kilo voor 1,69 meter”, vertelt hij in ‘Dag Allemaal’. Al werd hij voor z’n extreme dieet serieus berispt door collega-kok Sandra Bekkari. Hij vertelt over z’n afvalrace én z’n nieuwe programma ‘SOS Piet XL’, dat woensdag voor het eerst te zien is op VTM. “Ik ben het duidelijk niet verleerd.” [naar artikel]
Zin in een frisse energieboost bij de eerste zonnestralen? Zet dan zeker een aantal voorjaarsvitaminen op het menu om de lente — of het weekend — goed in te zetten. “Magnesium vind je onder andere terug in bananen, noten en pure chocolade, en is onmisbaar voor een energiek gevoel”, zegt Sandra Bekkari. Ze stelde vijf recepten samen die je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van voldoende energie én voedingsstoffen voorzien. Laat die lente maar komen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.