Graanmarkt 13, het restaurant van Seppe Nobels, is door de internationale gids We’re Smart Green Guide uitgeroepen tot zesde beste groenterestaurant ter wereld. In de top tien stonden nog drie andere Belgische restaurants, maar alleen het Gentse Vrijmoed ging Nobels vooraf. [naar artikel]
We’re Smart, de organisatie onder leiding van chef-kok Frank Fol die groenten een groter podium wil geven in de culinaire wereld, heeft de top honderd van beste groenterestaurants bekendgemaakt. In de top tien staan liefst vier Belgische zaken. [naar artikel]
Twee Belgische restaurants staan in de top 10 van beste groenterestaurants ter wereld. Restaurant Vrijmoed van chef Michaël Vrijmoed in Gent landt dit jaar op de vierde plaats en Humus x Hortense van chef Nicolas Decloedt in Brussel staat op plaats tien, volgens de culinaire gids We’re Smart, die de awards dinsdag uitreikte op het Gastronomic Forum Barcelona. [naar artikel]
Restaurant De Poorterij uit Dilsen-Stokkem staat als enige Limburgse zaak in de top 100 van beste groenterestaurants ter wereld. In de lijst van de We’re Smart Guide prijkt de zaak op plek 71. “Zelfs onze sauzen maken we enkel met groenten en kruiden uit onze moestuin.” [naar artikel]
Restaurant L’air des Sens heeft de 38ste plaats bemachtigd in de We’re Smart Guide, de top 100 van beste groenterestaurants ter wereld. “Maar we zijn geen vegetarisch restaurant.” [naar artikel]
In België vind je heel wat uitstekende groenterestaurants. Dat is althans de conclusie van ‘We’re Smart Green Guide’. Het culinair collectief... [naar artikel]
We’re Smart® World maakte vandaag zijn jaarlijkse top 100 van de beste groenterestaurants ter wereld bekend. Zestien daarvan zijn Belgisch, waarmee ons land het meeste aantal restaurants in de top heeft. “België doet het opvallend goed”, vertelt groentechef Frank Fol trots. Waar vind je het beste groenterestaurant ter wereld? Welke Belgische chefs scoren een plekje? En hoeveel kost zo’n menu gemiddeld? “Hier heb je al een zevengangenmenu voor 75 euro.” [naar artikel]
Het Gentse restaurant Vrijmoed staat, samen met een restaurant uit Brussel, in de top 10 van beste groenterestaurants ter wereld. Dat blijkt uit de lijst van de culinaire gids We’re Smart. Ook een ander restaurant uit Oost-Vlaanderen viel in de prijzen: restaurant Amaranth uit Merelbeke is bekroond tot beste nieuwkomer. [naar artikel]
We’re Smart® World maakte vandaag zijn jaarlijkse top 100 van de beste groenterestaurants ter wereld bekend. Zestien daarvan zijn Belgisch, waarmee ons land het meeste aantal restaurants in de top heeft. “België doet het opvallend goed”, vertelt groentechef Frank Fol trots. Waar vind je het beste groenterestaurant ter wereld? Welke Belgische chefs scoren een plekje? En hoeveel kost zo’n menu gemiddeld? “Hier heb je al een zevengangenmenu voor 75 euro.” [naar artikel]
We’re Smart® World lanceerde op 8 november zijn jaarlijkse top 100 beste groenterestaurants ter wereld. 20 daarvan zijn Belgisch, dat is eentje meer dan vorig jaar. Restaurant Vrijmoed blijft het beste in België, maar zakt wel één plekje naar de vierde plaats wereldwijd. Restaurant Amaranth in Merelbeke met chef Pieter-Jan Lint krijgt de Discovery award voor beste nieuwkomer. Ontdek hier welke Belgische restaurants verder in de prijzen vielen. [naar artikel]
GaultMillau bekroont ook dit jaar de beste groenterestaurants van België. Wie graag een gerecht wordt voorgeschoteld waarbij extra aandacht werd besteed aan de groenten, doet er goed aan eens bij Hofke Van Bazel of Bouchéry te reserveren. [naar artikel]
Er komt bij restaurant Neon uit Lier ook wel eens een stukje vlees of vis op het bord. Maar de focus ligt altijd op lokaal geteelde groenten en fruit. Dat is ook de mensen achter We’re Smart Green Guide opgevallen. In hun lijst van beste groenterestaurants ter wereld bedachten ze de zaak -amper 8 maanden na de opening- al met een 56ste plaats. Maar hoe is chef Nils Proost er in geslaagd om zijn Lier in één adem te laten noemen met culinaire hotspots uit wereldsteden als het Franse Parijs, het Japanse Kyoto, het Chinese Peking en het Amerikaanse New York? [naar artikel]
De werkzaamheden voor de heraanleg van de Graanmarkt gaan maandag van start. De Graanmarkt is een integraal deel van de wekelijkse Vogelenmarkt – voor de Nederlanders: Vogeltjesmarkt – die al sinds de 16de eeuw bestaat en aanvankelijk plaatsvond op de Meir, waar toen de rijke burgers woonden. De Graanmarkt was toen een must voor Antwerpen dat uit zijn voegen barstte. [naar artikel]
We’re Smart® World lanceerde op 8 november zijn jaarlijkse top 100 beste groenterestaurants ter wereld. 20 daarvan zijn Belgisch, dat is eentje meer dan vorig jaar. Restaurant Vrijmoed blijft het beste in België, maar zakt wel één plekje naar de vierde plaats wereldwijd. Restaurant Amaranth in Merelbeke met chef Pieter-Jan Lint krijgt de Discovery award voor beste nieuwkomer. Ontdek hier welke Belgische restaurants verder in de prijzen vielen. [naar artikel]
In de ranking van beste groenterestaurants ter wereld eindigde De Poorterij uit Elen onlangs op de 74ste plaats. Reden genoeg om eens na te gaan hoe chef Rudi Peters een aanhanger werd van bio, loco en eco. [naar artikel]
Wasbar, het concept dat wassen combineert met horeca, opende dinsdag een nieuwe zaak op de Graanmarkt. [naar artikel]
Het restaurant La Distillerie in het kasteel van Bourglinster (Groothertogdom Luxemburg) van chef René Mathieu is uitgeroepen tot het ‘Beste groenterestaurant ter wereld’. Dat heeft We’re Smart® Green Guide maandag bekendgemaakt. Honderden restaurants wereldwijd kregen het afgelopen jaar bezoek van de jury van We’re Smart®. Het team beoordeelt de restaurants op het aandeel groenten en […] Het bericht Luxemburgse La Distillerie is ‘Beste groenterestaurant ter wereld’ verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
07:00 Graanmarkt 13 in Antwerpen heeft zichzelf heruitgevonden, maar geslaagd vindt culinair recensent Jan Scheidtweiler die operatie niet. [naar artikel]
In een wassalon aan de Graanmarkt in Diest werd ingebroken. De dader(s) ging(en) aan de haal met het geld van de zeepautomaat. [naar artikel]
De afgelopen maanden werd er hard gewerkt aan de straten rond de Bourla. Nu is de Graanmarkt aan de beurt, want het pleintje ligt er momenteel niet zo geweldig bij. De hoofddader: te enthousiaste boomwortels. [naar artikel]
Het miezerde vrijdag, maar dat kon de opperbeste stemming van iedereen die wat met Vordenstein te maken heeft niet drukken. Het park werd deze week bij de tien beste van de hele wereld gestemd door het publiek. “Deze onderscheiding komt zeker ook onze honderd vrijwilligers toe, die dit park mee in topvorm houden”, aldus Wim De Maeyer van Agentschap Natuur en Bos. [naar artikel]
Johan Thijs, de CEO van de KBC-groep, staat achtste in de rangschikking van de beste CEO's ter wereld. Dat meldt Trends. De lijst is opgesteld door... [naar artikel]
Graanmarkt 13 in Antwerpen is één van de tien restaurants in ons land die voor het eerst een groene ster krijgen van de wereldberoemde restaurantgids Michelin. De groene sterren worden uitgereikt aan chefs die inzetten op duurzaamheid en bijvoorbeeld hun ingrediënten aankopen bij lokale telers, of ze zelf telen. "Het is zo'n gek jaar geweest, en dan opeens een ster krijgen van Michelin: lekker!", zegt chef Seppe Nobels enthousiast. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.