Traiteurs en slagers vrezen voor een kerst- en eindejaarsperiode in mineur. “Zullen de mensen thuis grote feesten kunnen geven?”, vraagt Ivan Claeys van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België zich af. “Ik zie het niet positief in.” [naar artikel]
De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België ziet met lede ogen aan hoe de ene na de andere traiteur tijdens de feestdagen de deuren gesloten houdt. “Voor steeds meer slagers lukt het niet meer om de zaken te bolwerken”, zegt voorzitter Ivan Claeys, “want ze vinden geen volk.” Slagers en traiteurs uit onze regio hebben zo hun eigen oplossingen om dat probleem het hoofd te bieden. “Als je heel het jaar door op je klanten kunt rekenen, moet je er ook met eindejaar voor hen staan”, zegt Luc De Laet van Butcher’s Store. [naar artikel]
Traiteurs en slagers vrezen dat we afstevenen op magere feesten tijdens de kerst- en eindejaarsperiode. “Zullen de mensen thuis grote feesten kunnen geven?”, vraagt Ivan Claeys van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België zich af. “Ik zie het niet positief in.” [naar artikel]
Traiteurs en slagers vrezen dat we afstevenen op magere feesten tijdens de kerst- en eindejaarsperiode. “Zullen de mensen thuis grote feesten kunnen geven?”, vraagt Ivan Claeys van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België zich af. “Ik zie het niet positief in.” [naar artikel]
Met Pasen voor de deur, en iedereen die thuis zit, wordt het een druk weekend voor traiteurs. Zij krijgen nu veel bestellingen binnen. Dat geldt ook voor traiteur Jacky Jaeken uit Dilsen-Stokkem. [naar artikel]
Slager is steeds meer een knelpuntberoep. Jaarlijks studeren er 200 slagers af, maar er zijn 2.000 openstaande jobs. Het beroep is dringend aan een herwaardering toe, zegt Ivan Claeys van de beroepsfederatie, de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. [naar artikel]
Ondanks de zeer strikte coronamaatregelen die zullen gelden tijdens de eindejaarsfeesten, krijgen veel bakkers en beenhouwers bestellingen voor grote feesten binnen. Klanten proberen niet eens te verdoezelen dat ze veel volk verwachten. “Ik zou echt heel veel mensen kunnen verklikken, niet normaal.” [naar artikel]
Het mooie weer, dat nu wellicht even zal blijven duren, zorgt al meteen voor meer bestellingen bij traiteurs. Bij De Laet in Ekeren zijn de slagers druk in de weer, zodat er voldoende vlees is voor de barbecues. Die zullen dit weekend op veel plaatsen aangestoken worden, nu we weer met tien buiten mogen afspreken. [naar artikel]
Het aantal coronabesmettingen stijgt in West-Vlaanderen en dat voelen de traiteurs ook op hun feesten. Verschillende steden en gemeenten lassen evenementen af en vragen om voorzichtig te zijn. Voorlopig zien de traiteurs nog geen annuleringen van de evenementen, maar gemiddeld laat een kwart van de gasten het afweten. [naar artikel]
Microbioloog Herman Goossens (UAntwerpen) maakt zich ernstige zorgen over de komende kerstperiode. "Als Kerstmis op grote schaal gevierd wordt, zal dat een enorme boost geven aan het aantal infecties", waarschuwt hij in "De afspraak". [naar artikel]
Vandalisme en zelfs doodsbedreigingen aan het adres van de lokale beenhouwerij komen steeds vaker voor, ook in België. Schuldigen? De dierenrechtenorganisaties en het stijgend aantal vegetariërs volgens de slagers. "Het oude komt nooit meer terug, slagers zullen zich moeten aanpassen aan de huidige maatschappij." [naar artikel]
Wil jij dat je zoon of dochter slager wordt? Het beroep biedt alleszins toekomstperspectieven: jaarlijks studeren 200 slagers af, maar er zijn 2000... [naar artikel]
Het is voor velen onder u ongetwijfeld al een heel drukke ochtend geweest. Ofwel bent u volop bezig geweest om de feestmaaltijd klaar te maken, ofwel bent u uw menu ergens gaan afhalen. Bij zowat alle slagerijen en traiteurs was het dan ook de drukste voormiddag van het jaar. [naar artikel]
We krijgen eindelijk zomerweer in Limburg. Het kwik klimt vandaag tot 28 graden in onze provincie. Ook morgen en in het weekend kunnen we genieten van zomerse maxima. Het ideale moment om de barbecue aan te steken. De Limburgse slagers zien het graag gebeuren. Vooral de bestellingen van koude buffetten en barbecueschotels lopen vlot binnen. [naar artikel]
Slagers uit heel Frankrijk vragen de regering om hen te beschermen tegen intimiderende en gewelddadige veganistische campagnevoerders. Zij hebben... [naar artikel]
De sector van schrijnwerkers en interieurbouwers boert goed: ze hebben voldoende bestellingen. "Een op de vijf moet zelfs nieuwe bestellingen weigeren," zegt Jos Heylen van Bouwunie. [naar artikel]
Cateraars en traiteurs hebben het plots heel druk, door de vele feesten die allemaal tegelijk weer plaatsvinden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en bevestigen ook traiteur Jacky Jaeken uit Dilsen-Stokkem en cateraar Lieselotte Janssen van Mosa Mosa uit Mortsel. "Dit is water en vuur met een jaar geleden", getuigt Jaeken op Radio 2. [naar artikel]
Supermarkten, maar ook bakkers en slagers vragen om nu al te beginnen aan de eindejaarsinkopen. Dat blijkt uit een rondvraag van het consumentenprogramma "De Inspecteur" op Radio 2. “Het is over de koppen lopen in voedingswinkels in de dagen rond kerst en nieuw,” vertelt Sven Pichal daarover in ‘De markt’ op Eén. “We mogen enkel feesten in beperkte kring, het zou vreemd zijn als we wel samenhopen in de winkels, redeneren de supermarkten.” [naar artikel]
De champagneverkoop in ons land stevent af op een record. “Wat binnenkomt, vliegt meteen weer de deur uit”, klinkt het bij drankenhandel Prik & Tik. Sectorfederatie Champagne Benelux zag de verkoop bijna verdubbelen. Ook bij de slagers en traiteurs stromen de bestellingen binnen. [naar artikel]
Slagerij Verstappen in Sint-Lenaarts organiseert een drive-in om de drukte van de feestdagen vlot te laten verlopen. Door de vele bestellingen en de coronamaatregelen, stonden er vaak lange wachtrijen. De klanten die bestellingen hebben gedaan voor de feestdagen kunnen nu aan de achterkant van de slagerij hun bestelling ophalen. "De gemeente heeft ervoor gezorgd dat de auto's daar kunnen geraken", vertelt zaakvoerster An Goetelen. [naar artikel]
Consumentenorganisatie Testaankoop raadt af om nog online bestellingen te plaatsen bij de ketens van het failliet verklaarde modebedrijf FNG. Veel winkels zijn dicht, maar online is het nog mogelijk om bestellingen te plaatsen. "Maar de kans dat de bestellingen effectief worden geleverd of dat je je geld terugkrijgt, is zeer klein", waarschuwt Testaankoop. [naar artikel]
Vijf Belgische bedrijfsleiders willen iedereen tijdens de kerstperiode aansporen om online bewust Belgisch te kopen. Steeds meer mensen doen hun kerstinkopen via het internet, maar vaak doen ze dat bij buitenlandse webwinkels. "Van al die bestellingen op buitenlandse sites blijft geen of nauwelijks toegevoegde waarde in ons land", klinkt het. [naar artikel]
Standaard Boekhandel kan vijf procent van de bestellingen van schoolboeken voor het middelbaar onderwijs niet op tijd leveren. Daarnaast zijn er nog bestellingen die maar deels geleverd werden. "We hebben de scholen en de ouders op de hoogte gebracht", zegt de boekhandel. "We hopen dat het probleem in de loop van volgende week is opgelost." [naar artikel]
Volgens Jan Van Esbroeck, de topman van het Sportpaleis, zal een volledig gevulde zaal pas kunnen als er een coronavaccin in omloop is. Dat zei hij vanmorgen "Bij Linde" op Studio Brussel. De toekomst van de massaconcerten? "Billie Eilish voor 30 procent van het publiek laten optreden, dat krijg je niet gedaan." [naar artikel]
Nu horecazaken en feestzalen de deuren moeten sluiten, kiezen steeds meer zaakvoerders ervoor om met verkoopautomaten te werken. Vooral bij traiteurs en cateraars is het een succes. “We verkopen soms 60 maaltijden in 60 minuten.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.