De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België ziet met lede ogen aan hoe de ene na de andere traiteur tijdens de feestdagen de deuren gesloten houdt. “Voor steeds meer slagers lukt het niet meer om de zaken te bolwerken”, zegt voorzitter Ivan Claeys, “want ze vinden geen volk.” Slagers en traiteurs uit onze regio hebben zo hun eigen oplossingen om dat probleem het hoofd te bieden. “Als je heel het jaar door op je klanten kunt rekenen, moet je er ook met eindejaar voor hen staan”, zegt Luc De Laet van Butcher’s Store. [naar artikel]
Met Pasen voor de deur, en iedereen die thuis zit, wordt het een druk weekend voor traiteurs. Zij krijgen nu veel bestellingen binnen. Dat geldt ook voor traiteur Jacky Jaeken uit Dilsen-Stokkem. [naar artikel]
We moeten dit jaar Kerst en Nieuwjaar in beperkte kring vieren. Met ons eigen gezin, plus maximaal één extra persoon. Maar slagers en traiteurs laten "De Inspecteur" op Radio 2 weten dat de bestellingen die bij hen binnenkomen groter uitvallen dan gedacht. Het lijkt erop dat niet iedereen zich aan de coronaregels zal houden. [naar artikel]
Traiteurs en slagers vrezen voor een kerst- en eindejaarsperiode in mineur. “Zullen de mensen thuis grote feesten kunnen geven?”, vraagt Ivan Claeys van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België zich af. “Ik zie het niet positief in.” [naar artikel]
Een babyjurkje van amper één cent kunnen we gratis laten bezorgen uit China én terugsturen. Een iPhone die zogezegd nooit is afgeleverd, wordt zonder controle een tweede keer opgestuurd of terugbetaald. En dat alles onder de ogen van de grote webwinkels. Onderzoek van de Universiteit Antwerpen, in samenwerking met VTM Nieuws en HLN, legt pijnlijke conclusies bloot bij onze bestellingen. [naar artikel]
In deze decembermaand gingen we op zoek naar traiteurs in de Antwerpse regio, waar u met een gerust hart een feestmenu kan bestellen. We lijsten zeven adressen op: [naar artikel]
Een Amerikaans pick-up ging zaterdagmiddag uit de bocht in de Vlierzeelse wijk Strijmeers en richtte er een ware ravage aan. [naar artikel]
Voor de traiteurs is de eindejaarsperiode de drukste tijd van het jaar. Ze zitten niet alleen tot over de oren in het werk, ze moeten ook met almaar meer zaken rekening houden: de logistieke organisatie, de moeilijkheden om hulp te vinden, en vooral de steeds groter wordende groep van mensen met voedselintoleranties. Dat maakt het voor de traiteurs allemaal nog wat ingewikkelder dan het al is. [naar artikel]
In Sint-Truiden worden deze week 270 horecazaken en voedingswinkels gecontroleerd. Het gaat om aangekondigde controles van het Federaal Voedselagentschap. [naar artikel]
Het is voor velen onder u ongetwijfeld al een heel drukke ochtend geweest. Ofwel bent u volop bezig geweest om de feestmaaltijd klaar te maken, ofwel bent u uw menu ergens gaan afhalen. Bij zowat alle slagerijen en traiteurs was het dan ook de drukste voormiddag van het jaar. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.