Leid je een druk én fit leven en hou je van verse maaltijden? Met het ‘Meal Prep Plan’ van fit foodie Sally O’Neill maak je in twee uurtjes gezonde maaltijden voor de hele week. [naar artikel]
We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
Je kookt niet graag, maar wil toch gezond eten? Voedingsdeskundige Sabrine Zarti zat in hetzelfde schuitje en vond een oplossing. Ze bedacht snelle - zelfs wat luie - recepten, waarbij de oven eigenlijk het meeste werk doet voor je. [naar artikel]
Creatief zijn met je lunch buitenshuis is geen makkie. Tenzij je dit recept voor poepsimpele eiermuffins kent! Gebruik je favoriete ingrediënten,... [naar artikel]
Angelo Dorny heeft één hele grote passie: de moestuin. Zijn nieuwe boek ‘De tuin op tafel’ is een ode aan de seizoenen. Speciaal voor NINA brengt... [naar artikel]
Angelo Dorny heeft één hele grote passie: de moestuin. Zijn nieuwe boek ‘De tuin op tafel’ is een ode aan de seizoenen. Speciaal voor NINA brengt... [naar artikel]
Kerst is een heerlijke tijd. En overdaad mag best voor één keer. Maar overdaad kan ook betekenen: een extra groene kerst. Kies voor het feestmenu voor lokale lekkernijen en veel groenten: even lekker en een bom aan smaken. En je helpt lokale producenten én de planeet. Onze huisfoodie Elise bedacht vijf simpele recepten, van ‘vitello not so tonnato’ over verse pasta met saus van bruin bier tot plantaardige rijstpap uit de oven. [naar artikel]
Jullie stemden foodie Karolien Olaerts (36) van Karola’s Kitchen op nummer vijf in onze top twintig van 2020. Hoog tijd om wat uitgebreider kennis te maken met haar favoriete recepten. Die bevatten veel groenten, zijn goed gekruid en bijna allemaal vegetarisch. “Ik let erop dat alles beschikbaar is in de betere supermarkt zoals dat dan heet omdat ik nogal snel afhaak bij een recept waarvoor ik naar verschillende winkels moet hollen.” [naar artikel]
Amper 21, druk bezig met haar studies geneeskunde, en toch heeft Chloé Lauwers nu ook een eerste kookboek uit. Ze leerde het als kind van haar oma en stortte zich als tiener helemaal op lekker koken en eten met een eigen blog Chloé kookt. Intussen telt haar Instagramkanaal (@chloekookt) bijna 60.000 fans en wil ze haar medestudenten leren om een eigen potje te koken. “Ik wil tonen hoe makkelijk het is om iets op tafel te zetten, zelfs al denk je dat je niet kan koken.” Als ze niet achter het fornuis staat of in de studieboeken zit, dan vind je Chloé in Italië. Daar voetbalt haar lief Daam Foulon in de Serie A. “En het is mooi meegenomen dat de Italiaanse keuken zo heerlijk is.” [naar artikel]
“Het hoofddoel is mensen met plezier meer groenten te doen eten. De rest is bijzaak”, zegt Karolien Olaerts, het brein achter de blog Karola’s Kitchen. Deze drie gerechten werken wij alvast met plezier tot de laatste hap naar binnen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.