Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. [naar artikel]
In haar nieuwe boek Elke dag gewoon gezond doet blogster Karolien Olaerts aka Karola’s Kitchen haar uiterste best om ons te overtuigen dat gezond eten ook leuk kan zijn. Zonder lijstjes met “dit mag niet”, “dit mag, maar niet met dat” of “je moet dit”. “Gewoon gezond eten, zonder stress en extremen, en luisteren naar je eigen buikgevoel: dát is de sleutel”, zo vat Olaerts, zelf voedingswetenschapper, het samen. [naar artikel]
Jullie stemden foodie Karolien Olaerts (36) van Karola’s Kitchen op nummer vijf in onze top twintig van 2020. Hoog tijd om wat uitgebreider kennis te maken met haar favoriete recepten. Die bevatten veel groenten, zijn goed gekruid en bijna allemaal vegetarisch. “Ik let erop dat alles beschikbaar is in de betere supermarkt zoals dat dan heet omdat ik nogal snel afhaak bij een recept waarvoor ik naar verschillende winkels moet hollen.” [naar artikel]
Alweer een gezond kookboek, horen wij u denken. Maar Karolien Olaerts (37), beter bekend als Karola’s Kitchen in de blogosfeer, is een specialleke. No-nonsense. Alles mag, niets moet. Geen quick fixes of superfoods. Zelfs het woord ‘puur’ kan ze niet meer horen. “Mijn eten is voedzaam, vol smaak en beter voor jou én de planeet, zonder dat het moeite kost.” [naar artikel]
Vandaag is de laatste dag van de ‘Try Vegan’-maand, een campagne van EVA en BE Vegan om ons in november meer plantaardig te doen eten. We sluiten we af met 3 recepten die een must zijn in je plantaardige receptenboek, getipt door Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster. Zij onthullen ons hun favoriete gerecht én hun beste tips en tricks om plantaardig te koken met de vingers in de neus. [naar artikel]
Nederlandse kinderen eten te weinig groenten en fruit, koppen de kranten van onze noorderburen vandaag. Slechts vier op de tien kinderen tot 12... [naar artikel]
Voedzaam, ecologisch, evenwichtig én om van te genieten. Zo omschrijft Karolien Olaerts aka Karola’s Kitchen haar recepten. “Om plezier aan te beleven.” [naar artikel]
Meer dan acht op de tien Belgen eten elke dag minstens één portie fruit of groenten. Daarmee zijn we de meest regelmatige groente- en fruiteters in de Europese Unie, meldt Europese statistiekbureau Eurostat. De Britten eten dan weer het meeste fruit en groenten. [naar artikel]
Vanaf 13 maart deelt Karolien Olaerts (37) haar recepten iedere zondag met de njam!-kijker. In het nieuwe programma Karola’s Kitchen – Gewoon gezond & lekker staan groenten centraal. “Zonder dat er dieetkost of konijnenvoer op tafel komt.” [naar artikel]
Deze zomer gingen we op zoek naar de favoriete seizoensgerechten van acht Belgische foodbloggers. Zoet, hartig of gewoon verfrissend tijdens de hete temperaturen, het kon allemaal. De reeks afsluiten doen we met een knaller. Karolien Olaerts van Karola’s Kitchen presenteert haar hartige watermeloensalade. [naar artikel]
300 gram groenten per dag eten: we weten dat het wordt aangeraden, maar toch lukt het velen onder ons niet. “Nochtans kan je in heel wat basisgerechten extra groenten verstoppen”, weet HLN-chef Sandra Bekkari. Van witloofrolletjes met hesp tot frieten en lasagne: met zeven tips en drie recepten van Sandra raak jij zonder moeite aan die aanbevolen hoeveelheid. “Je spijsvertering zal even moeten wennen aan die hoeveelheid vezels.” [naar artikel]
Dat groenten en fruit eten goed is voor onze gezondheid is al lang geen verrassend nieuws meer. Nieuw onderzoek toont nu echter aan dat je houden... [naar artikel]
Last van een dipje? Misschien helpt het eten van wat extra fruit en groenten je er wel door. Uit een Brits-Australisch wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat er in zowel groenten als fruit stoffen zitten die je blijer maken. [naar artikel]
Met de zomer in het land eten veel mensen toch wat meer fruit om verkoeling op te zoeken. “Pesticiden zié je niet op groenten of fruit, maar toch zijn ze overal aanwezig”, vertelt toxicoloog Jan Tytgat. Welke groenten en fruit worden het meest bespoten? En helpt afspoelen onder de kraan? De professor beantwoordt al onze vragen. [naar artikel]
Wil je een moestuin(tje) aanleggen? Goede keuze: het is niet alleen rustgevend, je kan in het oogstseizoen ook elke dag verse groenten, kruiden en fruit plukken. Maar wat plant en zaai je als beginner best als eerste? Bouwsite Livios helpt je op weg met 5 soorten groenten en fruit die bijna niet kunnen mislukken. [naar artikel]
De Diabetes Liga lanceert vandaag ‘Een week gezonder’, een challenge om van 5 tot 11 juni meer groenten en fruit en minder ultrabewerkt voedsel te eten. Ben jij wel te vinden voor een uitdaging? Weet jij hoeveel gezonds je dagelijks moet eten? Of dat spruitjes bijna 3 keer zoveel vitamine C als citroenen bevatten? Test je kennis over groenten en fruit in onze quiz en ontdek de zes tips van ambassadeur en diëtist Michaël Sels. [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de jaarcijfers bekend gemaakt voor de consumptie van fruit en groenten. Daaruit blijkt dat we iets meer fruit hebben gegegeten, maar een kilo minder groenten. [naar artikel]
Amper 5% van de Vlamingen eet genoeg groenten en fruit, blijkt uit de meest recente gegevens van Sciensano. Omdat die cijfers zo alarmerend zijn, lanceren Diabetes Liga en diëtist Michaël Sels binnenkort de allereerste editie van ‘een week gezonder’. Een uitdaging om een week lang meer groenten, fruit en plantaardige gerechten op ons bord te […] Het bericht Challenge: ‘een week (ge)zonder’ moet Vlamingen beter doen eten en drinken verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
BRUSSEL Ondanks de vele gezondheidscampagnes kochten we voor het eerst in tien jaar minder groenten en fruit. “Mensen denken dat ze voldoende groenten en fruit eten. De realiteit is echter anders.” Voedingsexperts pleiten voor doortastende maatregelen. [naar artikel]
Tijdens de zomer eten mensen vaak meer fruit en groenten om verkoeling op te zoeken. “Pesticiden zié je niet op groenten of fruit, maar toch zijn ze overal aanwezig”, vertelt toxicoloog Jan Tytgat daarover. Welke groenten en fruit worden het meest bespoten? Helpt afspoelen onder de kraan? En waarom zitten die pesticiden eigenlijk op onze voeding? De professor beantwoordt al onze vragen. [naar artikel]
Vlaamse jongeren eten meer groenten en fruit en kampen minder met overgewicht en obesitas. Ze zijn daarentegen minder tevreden over hun gezondheid,... [naar artikel]
Gelukkiger worden? Dan doe je er goed aan om meer groenten en fruit te eten en aan lichaamsbeweging te doen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse universiteiten vanKent en Reading. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.