Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Geproefd: deze mousserende wijn rijpt in de mergelgrotten van Vlijtingen

11/03/2021 - 06:06
"In de champagnestreek rijpen de dure cuvées in onderaardse gangen, uitgehouwen in de diepe krijtlagen. De mousserende wijn uit Vlijtingen ondergaat een soortgelijk proces in de mergelgrotten van Kanne."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Prosecco is wereldwijd bestverkochte mousserende wijn (17/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Op vijf jaar tijd is de productie van prosecco gestegen met 75 procent. De Italiaanse mousserende wijn overstijgt daarmee de champagne. Dat komt... [naar artikel]


2. In deze landen wordt de meeste mousserende wijn geproduceerd (01/10/2020 - Express)

Dat wijnbubbels de laatste jaren aan populariteit winnen, staat vast. Net zoals iedereen wel beseft dat er ook steeds meer... The post In deze landen wordt de meeste mousserende wijn geproduceerd appeared first on Business AM. [naar artikel]


3. Wat je moet weten over pét-nat, de jongste wijnhype (14/07/2022 - Express)

Pét-nat – de nu algemeen aanvaarde afkorting voor “pétillant naturel” – is een stijl van mousserende wijn met diepe historische wortels. Het is de oudste methode om mousserende wijn te maken, die dateert van vóór Champagne, vandaar de alternatieve naam: méthode ancestrale. Meegaand met de trend van de natuurlijke wijnbeweging, begint deze zacht verfrissende, vaak […] [naar artikel]


4. Hoe een fles mousserende wijn aan haar bubbels geraakt: “Tot 20 miljoen in één glas” (30/09/2021 - Het Belang van Limburg)

In één glas mousserende wijn kunnen 20 miljoen belletjes opborrelen. Wij gingen na hoe die in de fles geraken en liepen tijdens de druivenoogst een dag in het spoor van Johan Bellens van wijndomein Sassenbroek in Borgloon. [naar artikel]


5. Deze Limburgse wijn is de beste Belgische wijn van het jaar en dat is toch wel een verrassing (22/10/2018 - Het Belang van Limburg)

De Pinot Noir 2016 van wijndomein Aldeneyck uit Maaseik is op de wijnbeurs Megavino uitgeroepen tot beste Belgische wijn. Twee jaar geleden won dezelfde wijnmaker ook al eens deze prijs met de Chardonnay 2015. Dit keer wint hij met een rode wijn. Ietwat verrassend, want tot nog toe staat ons land vooral bekend voor zijn uitstekende mousserende en witte wijnen. [naar artikel]


6. Modest wil als eerste Limburgse restaurant eigen mousserende wijn schenken, en plant daarvoor wijngaard aan (22/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Achter restaurant Modest in Opglabbeek zijn gisteren 1.000 wijnranken geplant. Over een viertal jaar wil chef-kok Sander Spreeuwers als eerste Limburgse restaurant zijn eigen mousserende wijn schenken. “De wijngaard is jaarlijks goed voor 1.000 flessen wijn”, rekent Spreeuwers. [naar artikel]


7. Wijn gemaakt van rotte druiven? Onze wijnexpert Alain Bloeykens legt het verschil uit tussen mousserende, versterkte en likoreuze wijn (17/07/2020 - Het Nieuwsblad)

Niets maakt een zomerdag zo af als een goed glas wijn! Vorige week legde onze wijnspecialist Alain Bloeykens het verschil uit tussen witte-, rode- en roséwijn. Deze week legt hij voor u klaar en duidelijk uit welke verschillende soorten wijn er bestaan en hoe die net gemaakt worden. [naar artikel]


8. Hoe (lang) kan je een geopende fles wijn bewaren? "Varieert van 2 dagen tot 2 weken, rode wijn is grootste uitdaging" (05/12/2023 - VRT NWS)

Wil je een geopende fles wijn goed bewaren, dan moet je rekening houden met de temperatuur en de blootstelling van de wijn aan de lucht. "De bewaartermijn van rode, witte, rosé, mousserende en dessertwijn verschilt uiteraard. Van 2 dagen tot 2 weken", zegt Alexander De Beck, sommelier bij Winetist. Hij overloopt per wijnsoort hoe je je wijn het best kan bewaren na opening. [naar artikel]


9. Hier mogen de kurken knallen, ook al “verklaren champagneboeren ons gek” (16/04/2020 - Het Nieuwsblad)

Het gaat hard voor Dirk en Patricia van Domein Ravenstein. Wijngaard aangelegd in 2017, de eerste wijn in 2019 en nu pakt het koppel uit Kruiseke uit met mousserende wijn. “Kwaliteit die er ook zo uitziet. We willen echt een merk neerzetten.” [naar artikel]


10. Geproefd: KLM schrapt beter de wijn van het menu (19/02/2023 - Express)

De wijn-insider staat voor veel open, zo ook de wijn op een 12-uur durende vlucht. Is dat überhaupt een goed idee? Ja, we vroegen ons dat ook af nog voor we dit plan hadden aangevat. Op grote hoogte verlies je namelijk een deel van het proefvermogen. Maar wij zijn van geen kleintje vervaard en gaan […] [naar artikel]


11. Mythe (11/04/2019 - De Morgen)

De méthode champenoise is pure Harry Potter: champagne en elke mousserende wijn met tweede gisting op fles blijken oenologische abracadabra, waarbij een banale, stille wijn door vakmanschap én technologie wordt omgetoverd tot een engeltje dat op je tong plast. Maar toch snappen veel wijnliefhebbers geen snars van de historiek en vooral van de serveer- en genietcode van een wijn met belletjes. Kortom, tijd voor een stukje geschiedenis, maar eerst: wat niet te doen aan de feesttafel. [naar artikel]


12. Het succesverhaal van Gloire de Duras: “Deze mousserende wijn is een topper voor de feestdagen” (14/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Een award in de nieuwe wijngids van Gault&Millau en twee gouden medailles in de verkiezing van de beste Belgische wijn in 2023. Wijndomein Gloire de Duras uit Sint-Truiden is duidelijk een van de nieuwe sterren aan het wijnfirmament. “Mijn vrouw houdt me met de voeten op de grond”, zegt eigenaar Peter Nijskens. [naar artikel]


13. Limburgse druiventeelt breidt uit voor biologische mousserende wijn (21/08/2020 - Het Belang van Limburg)

Op het Proefcentrum Fruitteelt in Sint-Truiden is vandaag gestart met de pluk van de wijndruiven. En dat is belangrijk voor onze provincie, want de wijnteelt zit in de lift in Limburg. Het aantal professionele wijnbouwers en hobbyisten stijgt jaar na jaar. Maar ook het onderzoek zit niet stil. Zo start er volgende maand op PC Fruit een nieuw Europees project naar biologische mousserende wijnen, zeg maar de Limburgse cava of prosecco. [naar artikel]


14. Hooibrand mergelgrotten: robot van Duitse chemiereus inspecteert gangenstelsel (23/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Omdat brandweermannen de mergelgrotten in Kanne bij Riemst niet meer binnen mogen om een hooibrand te blussen, werd deze voormiddag een vanop [naar artikel]


15. Bij dit wijnhuis rijpt de wijn in kruiken onder water (19/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Op een uurtje rijden van Dubrovnik in het plaatsje Drace vind je de het wijnhuis Edivo Vina. Daar opende zo'n vijf jaar geleden het wijnhuis de deuren, maar de wijn ligt er niet in een kelder te rijpen op eikenhouten vaten, maar wel in de zee. Bezoekers kunnen er trouwens duiken en zo een kijkje nemen hoe het productieproces zich langzaam voltrekt. [naar artikel]


16. Daar is de lente, tijd voor wat bubbels: Alain Bloeykens haalt klassiekers en nieuwkomers uit het mousserende wijnschap (07/04/2023 - Het Belang van Limburg)

De Belg mag dan al wereldkampioen “bubbels drinken” zijn, althans berekend per capita, wanneer Pasen aanbreekt steken we graag nog een tandje bij. Het is het startschot van een nieuwe lente: tijd voor terrasjes, communies, tuinfeesten en de eerste barbecues. En daar hoort uiteraard een flesje mousserende wijn bij. Wij speurden op het schap naar klassiekers en nieuwigheden, en kwamen zelfs met een blikje bubbels naar huis. [naar artikel]


17. Hier werden de geëvacueerde gezinnen opgevangen tijdens de brand in de mergelgrotten (28/07/2017 - Het Belang van Limburg)

De brand in de mergelgrotten had ook een grote impact op de bewoners van de Muizenberg. [naar artikel]


18. Brandweer plaatst waterschermen aan ingang mergelgrotten (23/07/2017 - Het Nieuwsblad)

De brandweer heeft zondag waterschermen geplaatst aan de ingang van de mergelgrotten aan de Muizenberg in Kanne bij Riemst om zo de rookhinder voor de buurtbewoners en hun huizen in de mate van het mogelijke te beperken. Sinds donderdag woedt er in het gangenstelsel een brand in een voorraad van achthonderd kubieke meter hooi. Zaterdag beslisten de hulpdiensten de hooibrand gecontroleerd te laten uitbranden, omdat de bluswerken in de afbrokkelende mergelgrotten te gevaarlijk zijn. [naar artikel]


19. Italiaanse Prosecco-regio op Werelderfgoedlijst (07/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

De heuvels in het noordoosten van Italië, waar de mousserende wijn Prosecco geproduceerd wordt, zijn toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van... [naar artikel]


20. Weg met rode wijn of rosé: “Oranje wijn is dé hype van het moment” (25/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Voor de Zottegemse wijnconsulent en -handelaar Alexandre Ravays is het zeker: oranje wijn is de perfecte wijn om deze warme zomer te serveren. “Hij maakte al jaren opgang in Italië en is nu ook in België echt aan het doorbreken.” Alexandre voert de wijn nu al in en is overtuigd. [naar artikel]


21. Sterk Boorsem wordt opgepeuzeld door sterker Vlijtingen, rood voor Vanharen smet op de feestvreugde (24/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Ondermeer de twee treffers van Jarne Verjans illustreerden de suprematie van Vlijtingen (2e prov. A) tegen een ook goed spelend Boorsem: 1-5. Met 10 op 12 heeft Vlijtingen de start zeker niet gemist. [naar artikel]


22. Vigna presenteert eerst Wijnegemse ‘champagne’: even sprankelend als jonge ‘peter’ Oliver zelf (01/09/2020 - Gazet van Antwerpen)

Hij heeft er even op moeten wachten, maar nu heeft ook de kleine Oliver Somers (10), net als alle andere kleinkinderen van Guy Somers, een wijn die zijn naam draagt. En het is een bijzondere botteling geworden. “Oliver is onze eerste mousserende wijn. Ik durf te zeggen dat hij smaakt als champagne, alleen mogen we hem zo niet noemen”, aldus de trotse ondernemer en wijnbouwer Guy Somers van Vigna. [naar artikel]


23. Leo (93) werkt al 79 jaar in de wijn- en likeurzaak van zijn grootvader: ‘Ik heb nooit gedronken, alleen maar geproefd’ (30/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!