De Trappisten in Westmalle, naast hun kaas vooral gekend om hun Westmalle Dubbel en Westmalle Tripel, gaan nu ook hun derde bier commercialiseren. De Westmalle Extra, een blond bier van hoge gisting van 4,8 procent, zal gecommercialiseerd worden zodat iedereen van het ‘tafelbier van de broeders’ kan genieten. Het bier zal exclusief te verkrijgen zijn via de bierhandels én de horeca. [naar artikel]
De paters van de Trappistenbrouwerij van Westmalle hebben uitzonderlijk bezoek toegelaten in hun abdij. De juryleden van de Brussels Beer Challenge, een professionele bierwedstrijd die dit jaar plaatsvindt in Turnhout, kregen de eer. Ze kregen een rondleiding in de brouwerij en abdij en kregen natuurlijk een aantal proevertjes voorgeschoteld. [naar artikel]
18:59 Meer mensen krijgen toegang tot de Westmalle Extra, het bier dat de monniken in de abdij van Westmalle zelf bij de maaltijd drinken. De vermarkting van het blonde bier met 4,8 procent alcohol ligt in... [naar artikel]
De Brouwerij van de Abdij der Trappisten in Westmalle gaat via de drankenhandel en horeca een extra bier verdelen: de Westmalle Extra. Dat is een goudblond bier met een lager alcoholpercentage van 4,8%, dat de monniken al bijna tweehonderd jaar bij het middagmaal drinken. Bierkenners vinden dat de monniken van Westmalle deze ‘move’ al veel eerder hadden moeten doen. “Dit is mijn zomerbier om op een terras te drinken”, klinkt het onder meer. [naar artikel]
Het gaat hard met de Westmalle Extra. Drie weken nadat de Brouwerij der Trappisten het monnikenbier dat de paters bij hun middagmaal drinken op de markt hebben gebracht, loopt de verkoop via drankenhandels voortreffelijk. In die mate dat je niet overal bakken maar vaak alleen kratjes van vier stuks kan kopen. Toch houdt de brouwerij voorlopig vast aan het voornemen om slechts 2% van haar totaalproductie aan de Extra te besteden. [naar artikel]
Op oudejaarsnacht hebben inbrekers 50.000 euro buitgemaakt uit de kluis van de abdij van Orval. Dat melden de kranten van Sud-Presse. Het is een nieuwe tegenslag voor de ardeense paters die alomgekend zijn voor hun trappistenbier. In augustus werden ook al twee waardevolle kunstwerken ontvreemd uit de abdij. [naar artikel]
10:46 De paters van de Westvleteren-abdij gaan hun wereldbekende bier ook online verkopen. Het bier moet wel nog worden afgehaald in de abdij. [naar artikel]
Dé grootste toeristische troef van Malle is normaal niet te bezoeken, maar voor de juryleden van de Brussels Beer Challenge maakten de paters van de Abdij der Trappisten een uitzondering. Een honderdtal bierkenners uit alle hoeken van de wereld kreeg maandagavond een exclusieve rondleiding in de brouwerij. Van Chili tot China: overal kennen ze de Tripel, Dubbel en Extra van Westmalle. [naar artikel]
De paters van de abdij Notre-Dame de Saint-Rémy in Rochefort voeren al een hele tijd een kruistocht tegen de uitdieping van de kalkgroeve la... [naar artikel]
In Gazet Van Antwerpen staat vandaag een opvallende advertentie. De Abdij der trappisten in Westmalle nodigt daarin alleenstaande mannen uit om tijdens een weekend kennis te maken met het leven op de abdij. Nieuwe roepingen zijn naar verluidt niet meteen aan de orde. [naar artikel]
De probeerdagen in de abdij van Westmalle waren uiterst succesvol: drie mannen zijn als novice ingekleed. Volgend jaar komt er een vervolg. [naar artikel]
De paters van Abdij van Park hebben plannen om na 230 jaar opnieuw bier te brouwen in hun abdij. Ze hebben nu ook al een bier, Park, dat gebrouwen wordt in Ierland in een excusiviteitscontract met Aldi. Maar nu gaan ze ook in de abdij zelf brouwen. [naar artikel]
De Trappistenabdij van Westmalle wil in kaart brengen hoeveel verschillende soorten Westmalle-glazen er ooit zijn gemaakt. "Het moeten er honderden zijn, maar we hebben er geen archief van", zegt Manu Pauwels van de abdijbrouwerij. Daarom roept de abdij nu op om foto's te bezorgen van bijzondere Westmalle-glazen. Een verzamelier uit Lier liet onze redactie alvast weten dat hij er zo'n 150 verschillende heeft. [naar artikel]
De Abdij van de Trappisten in Westmalle gaat voortaan via de drankenhandel en horeca een extra bier verdelen: de Westmalle Extra. Dat is een goudblond bier met een lager alcoholpercentage van 4,8%, dat de monniken zelf bij het middagmaal drinken. [naar artikel]
Yannic Coussement uit Deinze begint binnenkort aan een proefperiode in de abdij van Westmalle. Hij gaat er een soort stage doen van één maand en daarna beslissen of hij definitief in het klooster intreedt. Hij nam de beslissing na een open weekend in de abdij. [naar artikel]
Geef bieren of kazen de naam van een abdij en ze stralen meteen eerlijkheid, ambacht en authenticiteit uit. Van een abdijkaas verwacht je dat die door paters in een abdij wordt gemaakt, maar in ons land hebben slechts drie abdijen een kaasmakerij: Orval, Postel en Westmalle. Alle andere kazen zijn alleen maar genoemd naar een abdij. Dat mag, want er is hiervoor geen wetgeving. Kaasmeester Frédéric Van Tricht proefde twaalf kazen, in plakken gesneden. Hij vond nogal wat smaakverschillen: van pittig en karaktervol tot flauw en smaakloos. [naar artikel]
In Westmalle hebben afgelopen weekend twintig mannen geproefd van het abdijleven samen met de paters die er wonen. Bram Noë was een van die deelnemers en deelde zijn ervaring met het radioprogramma "De ochtend". Noë merkte vooral de "intensiteit" van het abdijleven op, maar past toch voor een langer verblijf. Wellicht zal één iemand bij de broeders intreden. [naar artikel]
De trappistenabdijen in ons land tellen steeds minder monniken en dat heeft zijn effect op hun bieren. Omdat de laatste twee monniken van Achel naar de abdij in Westmalle vertrokken, verliest Achel zijn ATP-label als authentiek trappistenproduct. Vader-abt Nathanael (73) van de Abdij van Westmalle maakt zich geen zorgen over het voortbestaan op langere termijn van het trappistenbier. “Wij zijn in de hand van Onze-Lieve-Heer en ik heb vertrouwen in de toekomst.” [naar artikel]
De probeerdagen in april en juli in de Abdij der Trappisten in Westmalle, werpen hun vruchten af. Drie deelnemers zijn ingekleed als novice. “We zijn zeer tevreden met dat resultaat”, zegt broeder Guerric. “Volgend jaar willen we het initiatief herhalen.” [naar artikel]
Na ruim 200 jaar wordt er opnieuw bier gebrouwen binnen de muren van de abdij van Park in Heverlee bij Leuven. Het gaat om een kleine installatie op de plaats waar ooit de abdijbrouwerij stond. De paters-norbertijnen werken samen met brouwer Joris Brams. Het eerste brouwsel is amberkleurig en krijgt de naam Libertus mee. [naar artikel]
De paters van de abdij Notre-Dame de Saint-Rémy in Rochefort voeren al enige tijd een kruistocht tegen de uitdieping door de groep Lhoist van de kalkgroeve la Boverie. Ze menen dat een uitdieping de Tridaine-bron zou bedreigen die het water levert voor hun trappistenbier. Maar ze keren telkens opnieuw van een kale reis terug. [naar artikel]
De Abdij van Westmalle wil weten hoeveel soorten Westmalle-glazen er bestaan. Verzamelaar Rik Vermeiren uit Westmalle heeft er alvast 285 verschillende in zijn collectie. “Maar de grootste glazenverzamelaar woont in Frankrijk”, weet hij. [naar artikel]
Door de overvloedige appeloogst, biedt de Abdij van Westmalle zolang de voorraad strekt nu ook eigen appelsap aan in de winkel aan de abdijpoort. In het glas zie je amper het verschil tussen tripel en ‘trappelsap’. Alleen de schuimkraag ontbreekt. Blijkbaar is er ook bij de beroepsappelboeren in de streek van Ranst een late maar riante appeloogst dit jaar. Met de peren is het veel minder. [naar artikel]
Een bijbelcitaat op elektronische muziek, of een pater die zijn habijt zorgvuldig dichtknoopt: dat en alle andere keukengeheimen van de Abdij van Averbode zijn vanaf nu online te volgen, op het YouTube-kanaal The Averbode Young Ones (TAYO). Een initiatief van student-paters Wout (19) en Nicolas (23), de millennial-norbertijnen. “Een flyer, dat zou mij ook niet aanspreken.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.