Vorig jaar openden Lommelaar Pieterjan Loomans (27) en zijn vriendin Joni Desmet (24) uit Tervuren in Hasselt de lunch- en tapasbar Boulebaar. Op zondag kun je er ook brunchen. [naar artikel]
Billie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Pieterjan van Boulebaar tipt een pittige Australische jam. [naar artikel]
Een klassieke boterham met kaas of choco zit zo ingeburgerd in ons eetpatroon, dat we wel eens vergeten dat er nog andere soorten brood of traditionele ontbijten bestaan. We passeerden langs vier bakkers die elke nacht hun oven aanzetten om wereldse broodlekkernijen de wereld in te sturen. Welke broden proef je graag eens ter afwisseling? En eet je die ook gewoon met choco? “Sommige van onze klanten gaan naar huis met acht broden in één keer.” [naar artikel]
Zin in een gezellige borrelavond? In de Tastes of the world-box van Krok en Ay Papi in Genk zit alles wat je nodig hebt. Een reis rond de wereld met je smaakpapillen. [naar artikel]
In de kelder van het Bier- en Oktoberfestmuseum in München is gisteravond het gerstenat geproefd dat tijdens de komende editie van het grootste [naar artikel]
Amper 37 was Rafaël toen hij stierf, maar meer tijd had de wereldse wonderboy van de renaissance niet nodig om zich de eeuwigheid in te schilderen. Een retrospectieve in de Londense National Gallery fêteert diens genie in al zijn glorieuze aspecten. [naar artikel]
Een klassieke boterhaam met kaas of choco zit zo ingeburgerd in ons eetpatroon, dat we wel eens vergeten dat er nog andere soorten brood of traditionele ontbijten bestaan. We passeerden langs vier bakkers die elke nacht hun oven aanzetten om wereldse broodlekkernijen de wereld in te sturen. “Dit zoet koekebrood is het mooiste brood dat je op tafel kunt zetten”, klinkt het. Met wat eet je die broden dan het liefst? En hoe maak je ze zelf? [naar artikel]
“Elke dag beter doen dan de vorige.” Dat is de ambitie van de jonge chef-kok Bert Brouwers (26), die in Hamont met Stad 10 zijn eigen restaurant opent. Zijn keuken beschrijft hij als klassiek Frans met wereldse invloeden. [naar artikel]
Sjiek zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Pieterjan van Boulebaar tipt een pittige Australische jam. [naar artikel]
Een degustatie van Limburgse wijnen @home? Dat kan dankzij het initiatief Lockaal: online bestel je zes flessen, die je thuis kan proeven met deskundige uitleg van Peter Colemont en Geurt van Rennes. [naar artikel]
James Cooke en Kobe Ilsen hadden in ‘Gert Late Night’ dinsdagavond een openhartig gesprek over de liefde. Daarin deed Ilsen enkele opvallende uitspraken. Zo zou hij in het verleden al van de mannenliefde geproefd hebben, heeft hij het over zijn ‘eerste keer’ en onthult hij hoe hij ooit een vrouw ten huwelijk vroeg. [naar artikel]
Hasselt heeft er een leuk adresje bij. Vorige maand werd in het centrum Enigma geopend, een Grieks restaurant dat niet blijft hangen in het cliché van moussaka, feta en souvlaki. Met dank aan een mooi liefdesverhaal. [naar artikel]
De steilste en mooiste wijngaard in Limburg vind je in de Voerstreek. Het hoogste punt van wijndomein Crutzberg reikt 192 meter boven de zeespiegel. Hier worden elk jaar prachtige chardonnays geboren. [naar artikel]
Een homedegustatie van Limburgse bieren? Dat kan dankzij het initiatief Lockaal: online bestel je veertien flesjes, die je vanop je terras kan proeven tijdens een virtuele bierrally. [naar artikel]
De wereldse quiz die Wereldwinkel Pelt in samenwerking met het Rode Kruis Opvangcentrum Valkenhof organiseerde trok tien teams van 6 tot 8 personen aan. Allemaal gemixte teams waarbij ook bewoners van Valkenhof meespeelden. Wereldwinkel Pelt organiseerde deze activiteit in kader van het 40-jarig bestaan. De vragen over de wereld, de wereldwinkel en het Rode Kruis-centrum Valkenhof waren een coproductie van Raoul Gil (Wereldwinkel) en Joris Calsius (centrummanager Valkenhof). De oud-wereldwinkeliers werden winnaar voor Smarties en Nochh. Raoul Gil: “Wie won is bijzaak We blikken terug op een geslaagde integratieavond en daar was het vooral om te doen.” [naar artikel]
Kijk je de hele week uit naar vrijdagavond? Dankzij ‘Brunch a Lotte’ in Hasselt dromen wij nú al van zondagochtend. En van een heerlijk gevulde tafel vol American pancakes, scones en brioche. [naar artikel]
Tomorrowland staat ervoor gekend om het graag groots aan te pakken: met 2 volwaardige restaurants, 12 topchefs, 38 verschillende foodcateraars en meer dan 100 verschillende foodstanden maken ze dat op vlak van eten ook zeker waar. Maar wat is nu écht de moeite om geproefd te hebben? En hoeveel betaal je er voor? Onze journalist zocht het uit. “Deze zotte kebab is echt lekker”. [naar artikel]
Tomorrowland staat ervoor gekend om het graag groots aan te pakken: met 2 volwaardige restaurants, 12 topchefs, 38 verschillende foodcateraars en meer dan 100 verschillende foodstanden maken ze dat op vlak van eten ook zeker waar. Maar wat is nu écht de moeite om geproefd te hebben? En hoeveel betaal je er voor? Onze journalist zocht het uit. “Deze zotte kebab is echt lekker”. [naar artikel]
Yacon (spreek het uit als jaaa-kon) hebt u wellicht nog niet geproefd, maar u moet het misschien wel eens doen. Het is een nieuwe knolgroente op de Vlaamse markt, met een gemengde smaak van appel, peer en watermeloen. Echt nieuw is de groente niet want ze groeit sinds mensenheugenis in het Andesgebergte. Maar nu dus ook in de Vlaamse land- en tuinbouw - met een kleine start weliswaar - in het Limburgse Kinrooi. [naar artikel]
09:28 ‘Kijk, zie je die kapotte knoppen? Zo’n drie weken geleden heeft het nog gevroren, dat is vreselijk voor de druivenoogst. Het wordt een slecht wijnjaar.’ [naar artikel]
Heel wat BV’s beleefden zaterdag dankzij Wonka een heuse filmpremière voor fijnproevers. Voor de gasten naar de film in UGC trokken, werden ze vergast op een bezoek aan Chocolate Nation, op het Antwerpse Astridplein. En daar kon volop geproefd worden van al dat lekkers. [naar artikel]
geproefd [naar artikel]
Een vrouw, vijf dansers en een stapel kleren. Dat is de setting van Tauberbach, de nieuwste productie van les ballets C de la B. Al dertig jaar creëert choreograaf Alain Platel wereldse dansen. 'Dit idee heeft even moeten rijpen.' [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.