Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Chefs met buitenlandse roots delen hun nationale gerecht: “Smullen van de wereld”

30/05/2021 - 08:01
"Het is nog wat vroeg om de wijde wereld in te trekken, maar we kunnen wel al voorproeven. Zeven chefs van exotische origine delen hun favoriete thuislandgerecht. Van falafel over rijstpannenkoeken tot barbecue, van Vietnam over Australië tot Brazilië. Tijd om weer te smullen van die lekkere buitenlanden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Drie Belgen in top 100 van beste chefs ter wereld (28/11/2018 - De Morgen)

Volgens hun collega-chefs behoren drie Belgische chefs tot de honderd beste koks in de wereld. Dat blijkt uit een lijst van het Franse magazine Le Chef. Voor de vijfde keer staat een Fransman op de prestigieuze eerste plek. [naar artikel]


2. Derde van Turnhoutenaars heeft buitenlandse roots (23/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Een kwart van de Vlaamse bevolking heeft buitenlandse roots. Na Genk is Antwerpen de stad met de meeste inwoners van buitenlandse herkomst. De voorbije zes jaar was de stijging in Turnhout het hoogst. Roemeense seizoensarbeiders in de fruit- en groenteteelt spelen een grote rol. [naar artikel]


3. Zomerrecept: chefs bij Vangroenten in Hasselt tippen een frisse groentetaart (21/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Billie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chefs Kaat en Lien van Vangroenten delen hun recept voor een heerlijk gezonde groentetaart. [naar artikel]


4. Bekende chefs delen hun veganistische recepten op World Vegan Day (01/11/2023 - Het Belang van Limburg)

World Vegan Day is meteen het startschot van ‘Try Vegan’, een uitdaging om de hele maand november zo veel mogelijk veganistische gerechten op tafel te toveren. Gerenommeerde chefs Bart De Pooter en Laurence Haegeman delen alvast enkele recepten om je op weg te helpen. [naar artikel]


5. 'Holy Crab!' Topchefs serveren hun kunnen in Brugse kerk (10/04/2017 - Het Nieuwsblad)

Brugge heeft er met Voorsmaak twee culinaire hoogdagen opzitten. In de Magdalenakerk serveerden Brugse chefs een kerkelijk geïnspireerd gerecht. “Een unieke locatie”, zeggen de chefs en hun gasten. [naar artikel]


6. 14 tips van professionele chefs: zo bak je de perfecte steak en maak je de lekkerste saus thuis. “Haal worsten een halfuur voor je ze bakt uit de koelkast” (19/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Waarom smaakt eten op restaurant dikwijls net een tikkeltje beter dan thuis? Professionele chefs zijn getraind om zelfs het meest eenvoudige gerecht tot een hoger niveau te tillen en dat vaak op een verrassend eenvoudige manier. 14 topchefs delen allemaal een exclusieve tip om er het beste van te maken in de keuken. Van driesterrenchef Tim Boury tot Marcelo Ballardin: “Zo wordt je saus nooit meer te waterig.” [naar artikel]


7. Twee kandidaten even bekwaam? Dan kiest Stad Gent voortaan voor persoon met buitenlandse roots (18/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Als twee kandidaten even goed scoren bij een sollicitatie voor de Stad Gent krijgt de persoon met buitenlandse roots binnenkort voorrang. Dat heeft schepen van Werk Bram Van Braeckevelt (Groen) beslist. De stad houdt die politiek aan tot wanneer 30 procent van de nieuwe werknemers buitenlandse roots heeft. Een idee waar oppositiepartij N-VA zich niet in kan vinden. “Dat Open VLD en CD&V hier alweer in meegaan, daar kunnen we moeilijk bij”, klinkt het. [naar artikel]


8. Buitenlandse roots? Weinig kans op werk in Brussel (05/07/2019 - De Morgen)

Buitenlandse roots hebben is in Brussel een groot obstakel om werk te vinden. Zelfs een diploma is voor Brusselaars van niet-Europese afkomst geen garantie op een job. Dat blijkt uit de eerste wetenschappelijke studie van het Brussels Gewest. [naar artikel]


9. In dit restaurant koken enkel vrouwen: “Allemaal <I>vree wijze</I> chefs die koken naargelang hun roots” (01/12/2019 - Het Nieuwsblad)

De ene week waterzooi en kroakemandels, de andere week mezze of een Balkanbuffet. In restaurant Gent-Zuid op het Sint-Annaplein wisselen de Gentse en de zuiderse keuken elkaar af. Opvallend: in de potten roeren enkel vrouwelijke chefs. [naar artikel]


10. Buitenlandse pers looft Belgen (06/04/2019 - De Morgen)

De Rode Duivels hebben ons kippenvel bezorgd, maar hoe keek de rest van de wereld naar hun prestatie? Het was overal smullen, zo blijkt. Een overzicht. [naar artikel]


11. Drie Belgen bij beste 100 chefs ter wereld (28/11/2018 - Het Nieuwsblad)

Het Franse culinaire magazine Le Chef publiceert een lijst met de 100 beste Chefs ter wereld. Dit jaar prijken er drie Belgen op de lijst. Naast Peter Goossens (van het Hof van Cleve) en Gert De Mangeleer (van Hertog Jan) staat ook Christophe Hardiquest (van Bon Bon). [naar artikel]


12. Sjiek smult van de zomer: Limburgse chefs en foodies delen hun favoriete recepten (20/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Sjiek zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers uit Limburg. Meer dan twintig chefs en foodies uit onze provincie verklapten ons hun zomertopper. Ontdek ze hier allemaal. Smakelijk! [naar artikel]


13. “Het is een luie optie, maar ik word er altijd instant gelukkig van”: 5 chefs verklappen hun favoriete comfortfood en delen het exclusief recept (06/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

‘Winter is coming’ en dus keren we terug naar binnen om ons te verwarmen aan elkaar én natuurlijk aan gerechten waar je instant blij van wordt. Chefs Wim Ballieu, Dagny Ros, Hendrik Dierendonck, Sandra Bekkari en Dominique Persoone verklappen hun ultieme comfortfoodgerecht en delen het recept. “Deze ciabattaschnitzel is een echte familieklassieker!” [naar artikel]


14. Drie Belgen behoren bij beste chefs ter wereld (02/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Peter Goossens van Hof van Cleve, Gert De Mangeleer van Hertog Jan en Benoit Dewitte van Benoit & Bernard Dewitte staan in de top vijftig van Top300 Award van The Best Chef, een rangschikking van de beste chefs ter wereld. Joan Roca van El Celler de Can Roca in Gerona, Spanje, prijkt bovenaan de lijst. [naar artikel]


15. Deze drie Belgen behoren tot de beste chefs ter wereld (02/10/2018 - De Morgen)

Peter Goossens van Hof van Cleve, Gert De Mangeleer van Hertog Jan en Benoit Dewitte van Benoit &amp; Bernard Dewitte staan in de top vijftig van The Best Chef Awards, een rangschikking van de beste chefs ter wereld. Joan Roca van El Celler de Can Roca in het Spaanse Gerona prijkt bovenaan de lijst. [naar artikel]


16. 4 dagen, 60 chefs, 100 smaken: dit kan je dit weekend proeven op Eat Festival in Brussel én zoveel betaal je er voor een gerecht (28/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van donderdag 29 september tot zondag 2 oktober 2022 verzamelen alle Belgische foodies zich op Eat Festival in Brussel. 4 dagen, 60 chefs en meer dan 100 smaken: wat kan je allemaal verwachten van het foodaanbod? En hoeveel kost het je? [naar artikel]


17. Chefs Buckingham Palace delen recept voor kerstgemberkoekjes (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

De chefs van Buckingham Palace hebben in aanloop naar Kerstmis het recept gedeeld voor hun speciale gemberkoekjes. Aan de hand van het recept kunnen mensen hun eigen huisje van gemberkoek maken. [naar artikel]


18. Bijna helft van Belgische pasgeboren baby's had in 2020 mama met buitenlandse roots of nationaliteit (17/12/2021 - VRT NWS)

Van alle kinderen die in 2020 in ons land geboren zijn, heeft net niet de helft een buitenlandse moeder of een Belgische moeder met buitenlandse roots. Dat blijkt uit een analyse van nieuwe bevolkingsgegevens door het Planbureau. Niet-Belgische vrouwen krijgen in ons land gemiddeld ook gewoon beduidend meer kinderen dan vrouwen met een Belgische achtergrond. [naar artikel]


19. Roger Van Damme wereldwijd verkozen tot ‘Best Pastry Chef’, Nick Bril in top 5 beste chefs ter wereld (25/10/2017 - Gazet van Antwerpen)

Roger Van Damme, chef van restaurants ‘Het Gebaar’ in Antwerpen en ‘Toque Tok’ in Schelle, is woensdagavond tijdens The Best Chef Awards 2017 in het Poolse Warschau uitgeroepen ‘Best Pastry Chef’ van de wereld. Met zijn restaurant ‘Het Gebaar’ behaalde hij samen met Nick Bril een verdienstelijke plek in de lijst van de top-300 chefs in de wereld. [naar artikel]


20. Herfst, tijd voor pompoen op het menu: vier bekende chefs delen hun favoriete recepten (30/10/2021 - Het Belang van Limburg)

In de supermarkt, op de plaatselijke markt of bij de groenteboer: de pompoenen zijn terug van weggeweest. En voor wie zich afvraagt wat je met zo’n oranje gevaarte in de keuken aan moet, hebben onze chefs alvast enkele recepten op een rijtje gezet. Mét pompoen in de hoofdrol. [naar artikel]


21. Topchefs maken op televisie 'traditionele vistaart', maar vallen dan door de mand (31/07/2017 - Het Belang van Limburg)

In het televisieprogramma 'Topchefs' toonden chefs Robert Kranenborg en Julius Jaspers hoe ze hun variant op de 'Urker Vistaart', een traditioneel gerecht uit Flevoland, klaarmaakten. "Heerlijk", vonden de deelnemers het, maar één ding wisten de chefs niet: de taart heeft helemaal nooit bestaan. Ze is een verzinsel van enkele schooljongens op Wikipedia. [naar artikel]


22. Zomerrecept: zo maak je een supermakkelijke nachoschotel om te delen (16/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Billie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Dave Maggen van restaurant Tarbh tipt een easypeasy overladen nachoschotel om te delen. [naar artikel]


23. Smullen van de zomer: Bretoens gebak met vanillemousse en rode vruchten (02/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Sjiek zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers uit Limburg. Dertig chefs geven hun favoriete gerechten. Patissier Yves Aerts van Brabanders tipt een zomers gebakje. [naar artikel]


24. Van de meest krokante pistolets tot de lekkerste éclairs: dit zijn de favoriete bakkers van 15 Vlaamse (sterren)chefs (17/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een pistolet of een lekker patéke kan er altijd in, en zeker op zondag. Ook deze 15 Vlaamse (sterren)chefs smullen graag van al dat lekkers bij de bakker, maar voor welke bakker kiezen zij? En waarom zijn het brood en de taartjes daar niet te versmaden? Onder andere Piet Huysentruyt, Gert De Mangeleer, Roger van Damme, Wim Ballieu en Luc Bellings verklappen hun favoriete bakker. “De pistolets zijn hier krokant vanbuiten en luchtig vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!