Net als Horeca Vlaanderen vragen de brouwerijen in Vlaams-Brabant duidelijkheid over wanneer de restaurants en cafés weer open kunnen. De horeca is namelijk de grootste afnemer van de brouwerijen. Maar ook als de horeca weer open mag, vrezen de brouwerijen zware verliezen. [naar artikel]
Met een seksmarathon van drie dagen. Zo heropent parenclub Amai in Hoogstraten op 1 oktober de deuren. De parenclubs in ons land mochten al opstarten in juni, maar dan volgens de regels van de horeca. Nog een goeie maand en de swingers mogen weer helemaal losgaan zoals in 2019: zonder mondmaskers, afstandsregels en andere ‘pretbedervers’. [naar artikel]
De regering heeft zonet de beslissing genomen om de regels in cafés en andere drinkgelegenheden te verstrengen. ‘We hebben altijd gepleit voor gelijke regels voor iedereen, maar dat is nu helaas tijdelijk niet mogelijk. We moeten nu solidair zijn en de zwaar getroffen ondernemers ondersteunen. En alstublieft, respecteer de regels’, reageert Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in een persbericht. [naar artikel]
Een van de laatste stappen nemen richting totale vrijheid. Dát is de bedoeling van het Overlegcomité morgen. Op tafel ligt het schrappen van de regels in de horeca en de beperking op het aantal invitees thuis. Dansen op een lokaal feest zal weer kunnen door de uitbreiding van het Covid Safe Ticket. Al kunnen de regels wel regionaal verschillen. [naar artikel]
Nog niet op restaurant, nog niet op café, nog geen terrasje in de paasvakantie. De horeca mag op 1 mei weer open, net geen 200 dagen na de sluiting in oktober. “Een harde boodschap, maar eindelijk is er duidelijkheid”, zegt Horeca Vlaanderen. Om uitbaters te helpen de laatste twee maanden door te komen, verhoogt de Vlaamse regering de tegemoetkoming. [naar artikel]
De horeca is weer geopend, en dat betekent iets voor Vlaanderen. Het is een stukje leven dat we sinds twee dagen terug krijgen, een dosis... [naar artikel]
71% van de horecaondernemers in de provincie Antwerpen doet zaterdag hun terras open. Dat blijkt uit een enquête van Gazet van Antwerpen en Horeca Vlaanderen. De ruime meerderheid van die ondernemers kan zich vinden in de regels die ze moeten naleven. [naar artikel]
Als het van de meeste horeca-uitbaters afhangt, openen ze helemaal wel of helemaal niet. Een tussenoplossing waarbij enkel de terrassen open zijn, zien ze niet zitten: 55 procent is resoluut tegen. Vier op de tien zien het zitten — op voorwaarde dat de overheid hen financieel steunt. [naar artikel]
Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt om vast te houden aan de geplande heropening van de horeca op 1 mei en “geen dag later”. De nationale kappersfederatie is dan weer niet opgezet met de uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen, die had gezegd dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. [naar artikel]
De komende weken erg strikte maatregelen hanteren, om vanaf 1 maart de horeca in kleine stapjes te laten heropenen. Dat moet volgens Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen mogelijk zijn. “In 40 dagen tijd kan er veel gebeuren, zeker met ambitieuze doelstellingen waarbij strenger wordt omgegaan met reizigers en de scholen even worden gesloten”, klinkt het. Maar is dat wel realistisch? [naar artikel]
De regering heeft zonet de beslissing genomen om de regels in cafés en andere drinkgelegenheden te verstrengen. ‘We hebben altijd gepleit voor gelijke regels voor iedereen, maar dat is nu helaas tijdelijk niet mogelijk. We moeten nu solidair zijn en de zwaar getroffen ondernemers ondersteunen. En alstublieft, respecteer de regels’, reageert Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in een persbericht. [naar artikel]
Als er de komende dagen geen plotse heropflakkering komt van het coronavirus, mogen cafés en restaurants op 8 juni weer open. Door de strenge... [naar artikel]
Meer en meer horeca-uitbaters sluiten opnieuw hun terrassen als gevolg van de slechte weersomstandigheden . De terrassen mochten sinds 8 mei weer open. Maar als het regent, zijn vooral niet-overdekte terrassen niet rendabel. De horeca hoopt vooral dat de binnenruimtes van cafés en restaurants zoals gepland weer open zullen kunnen op 9 juni. [naar artikel]
Lees dit artikel: De horeca gaat straks weer open, maar of u nog bediend zal worden is een andere vraag De horeca gaat straks weer open, maar of u nog bediend zal worden is een andere vraag. Want een kwart van het personeel van de Franse hotelketen Accor zal meer dan waarschijnlijk niet meer op het werk verschijnen. Dat heeft Sébastien Bazin, de CEO van Accor, donderdag gezegd op de zakenzender BFM Business. Zal de […] Lees dit artikel: De horeca gaat straks weer open, maar of u nog bediend zal worden is een andere vraag [naar artikel]
De Europese grenzen zijn weer open, waardoor we weer op reis kunnen gaan. Maar wat mag en wat mag niet? Mag je alle landen zomaar binnen? Waar moet je eerst in quarantaine? Is de horeca geopend, en wat met de stranden en museau? En waar moet je een mondmasker dragen? Wij bundelen hier alle beschikbare informatie over Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Duitsland en Portugal. [naar artikel]
Na de moeilijke coronaperiode bloeit de Belgische horeca helemaal op. De deuren van hotels, restaurants en cafés staan weer wagenwijd open. Ook een groot deel van de trouwe klanten tekent weer present. Toch raakt één probleem maar moeilijk opgelost: er is te weinig personeel. Aan jobs is er geen gebrek. Alleen blijven de vele horecavacatures onbeantwoord. Jobat.be zoekt uit hoe dit komt. [naar artikel]
De horeca open op 1 mei? Volgens professor Bert Blocken kan het, áls er wordt ingezet op plexiglas en goede ventilatie. ‘Het is stilaan tijd om wat perspectief te creëren.’ [naar artikel]
Overleg met de horeca heeft geleerd dat de sector zelf eerder voorstander is van volledig samen weer open te gaan en niet eerst de terrassen. In die zin is het logisch de horeca eerder begin mei de deuren te laten openen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag in de Kamer verklaard. [naar artikel]
Vicepremier David Clarinval (MR) heeft begrip voor de bezorgdheden van de horeca. De steun zal niet helemaal wegvallen verzekert hij, en de regels worden homogeen en duidelijk. En de laatste pint, die moet wat hem betreft niet om middernacht getapt zijn. [naar artikel]
Na de moeilijke coronaperiode bloeit de Belgische horeca helemaal op. De deuren van hotels, restaurants en cafés staan weer wagenwijd open. Ook een groot deel van de trouwe klanten tekent weer present. Toch raakt één probleem maar moeilijk opgelost: er is te weinig personeel. Aan jobs is er geen gebrek. Alleen blijven de vele horecavacatures onbeantwoord. Jobat.be zoekt uit hoe dit komt. [naar artikel]
Het zijn drukke dagen voor de horeca en drankenhandelaars. Het mooie weer speelt een grote rol, maar ook de vele toeristen in onze provincie zorgen ervoor dat er volop drank geleverd moet worden. Voor de horeca is het positief nieuws na een gitzwarte periode. Want de coronacrisis sloeg genadeloos hard toe, maar de horeca krabbelt stilaan recht. [naar artikel]
Met de volledige heropening van de horeca in het vizier, is er weer die schreeuw om extra personeel. Alleen al op Jobat.be staan er 200 horecavacatures open, en de vraag naar extra handen belooft de komende maanden nog toe te nemen. In 2020 bedroeg het gemiddelde bruto maandloon in de horeca 2.852 euro (Salariskompas), exclusief toeslagen en fooi. Is de horeca een sector voor jou? We nemen enkele jobs onder de loep. [naar artikel]
De horeca is weer geopend, en dat betekent iets voor Vlaanderen. Het is een stukje leven dat we sinds twee dagen terugkrijgen, een dosis... [naar artikel]
Eerst de scholen weer open, dan thuiswerk afbouwen en pas dáárna opnieuw op café en restaurant. Zo ziet minister van Economie Muylle (CD&V) de terugkeer naar het normale leven. “We moeten de horeca daarom maximaal ondersteunen: we werken met elke sector aan specifieke maatregelen om de relance mogelijk te maken.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.