Een stuk voorverpakte zalm, een portie gehakt of dadels in een bakje: in meer dan een op de drie gevallen wegen ze minder dan het gewicht dat op de verpakking vermeld staat. Dat blijkt uit controles van de FOD economie. [naar artikel]
09:17 Nauwelijks de helft van ruim 600 gecontroleerde loten voorverpakte voeding blijkt minstens zoveel inhoud te bevatten als aangeduid. Het probleem doet zich vooral voor bij kleinere winkels. [naar artikel]
Bij 1 op 5 controles is het gewicht van voorverpakte producten niet hetzelfde als op de verpakking staat aangegeven. Veelal gaat het om een... [naar artikel]
U krijgt in de winkel lang niet altijd voldoende waar voor uw geld. Bijna de helft van de verse voedingsproducten die ter plaatse in de winkel worden voorverpakt bevat minder dan de hoeveelheid die op het etiket staat vermeld. Dat blijkt uit controlecijfers van de Economische Inspectie die Kamerlid Anneleen Van Bossuyt (N-VA) opvroeg. [naar artikel]
De FOD Economie heeft vorig jaar controles uitgeoefend op de hoeveelheidsaanduiding van voorverpakte voedingswaren. Daaruit blijkt dat in bijna de helft van de gevallen (45 procent) de aanduiding niet klopt, zo staat donderdag in een persbericht. [naar artikel]
Minister van Consumentenzaken Wouter Beke (CD&V) laat de gewichtsaanduidingen op voorverpakte voedingswaren extra controleren. Nu wordt bij één op... [naar artikel]
In de helft van 42 voorverpakte wildpatés die in supermarkten zijn aangekocht en door Test Aankoop zijn geanalyseerd, zit minder dan 18 procent... [naar artikel]
2 op de 10 Limburgers gooien minstens maandelijks voeding weg die nog in de ongeopende verpakking zit. Jongeren springen het kwistigst om met voeding. Als je wat minder voedsel wil verspillen, kunnen onderstaande tips je daar bij helpen. [naar artikel]
België gaat een label invoeren om de voedingswaarde van voorverpakte producten aan te geven. De voedingsindustrie staat alvast op haar achterste poten. 'Dit is niet het juiste systeem om mensen richting evenwichtige voeding te leiden.' [naar artikel]
Etiketten van voorverpakte voedingsmiddelen moeten vanaf vandaag verplicht de voedselwaarde meegeven volgens een vast systeem. Zo moet elke voedselverpakking een tabel tonen die informatie over de hoeveelheid calorieën, vetten, koolhydraten, eiwitten en zout van het product bevat. Die tabel moet in heel Europa vergelijkbaar zijn. [naar artikel]
Wie een pakje voorverpakte hesp koopt in het warenhuis, kijkt meestal naar de houdbaarheidsdatum. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat die enkel geldt zolang de verpakking gesloten blijft. Eens er lucht aan het vlees is gekomen, blijft het hoogstens nog maar een paar dagen goed voor consumptie. Omdat het dan begint te bederven. [naar artikel]
In de helft van 42 voorverpakte wildpatés die in supermarkten zijn aangekocht en door Test-Aankoop zijn geanalyseerd, zit minder dan 18 procent wild terwijl dat minimaal 20 procent moet zijn. Dat meldt de consumentenorganisatie in haar magazine en op de website www.testaankoop.be/wildpate. [naar artikel]
Pringles verpakt zijn stapelchips voortaan in een nieuwe, meer duurzame verpakking. Het bedrijf uit Mechelen kreeg jarenlang kritiek omdat de oude verpakking moeilijk te recycleren is. Om tegemoet te komen aan die kritiek heeft het chipsmerk de verpakking, die er quasi hetzelfde blijft uitzien, herontworpen tot een bijna volledig recycleerbare verpakking. [naar artikel]
De Nederlandse winkelketen Hema heeft in de eerste drie maanden van dit jaar bijna de helft minder omzet gerealiseerd in... The post Bijna de helft minder omzet voor Hema in ons land appeared first on Business AM. [naar artikel]
We lezen vaak dat te veel vet(te) voeding ongezond is en dat 'minder vet' op de verpakking een goede keuze is. Maar klopt dat ook? “20 procent van je energie-inname zou dagelijks afkomstig moeten zijn van vetten,” legt voedingsexperte Karolien Olaerts uit. Welke vetten zijn dan de meest gezonde keuze? En uit welke voeding haal je die precies? Ze beantwoordt zes grote vragen en helpt heel wat misverstanden de wereld uit. [naar artikel]
Heel vaak hoor je mensen zeggen dat ze pure en natuurlijke voeding eten “zonder E-nummers”. Toch vind je die terug op zowat élk etiket in de supermarkt: zijn ze dan zo schadelijk? “In de hele wereld worden zo’n 3.000 stoffen bewust toegevoegd aan onze voeding, ze zijn niet allemaal onschuldig”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij legt uit wanneer je moet opletten, wat de oplossing kan zijn en hoe het zit met 5 omstreden E-nummers zoals aspartaam. [naar artikel]
Gisteren werden 45.000 aangiftes via Tax-on-web ingediend, bijna de helft minder dan de verwachte 80.000. Dat werd vandaag vernomen bij Francis... [naar artikel]
We lezen vaak dat te veel vet(te) voeding ongezond is en dat 'minder vet' op de verpakking een goede keuze is. Maar klopt dat ook? “20 procent van je energie-inname zou dagelijks afkomstig moeten zijn van vetten,” legt voedingsexperte Karolien Olaerts uit. Welke vetten zijn dan de meest gezonde keuze? En uit welke voeding haal je die precies? Ze beantwoordt zes grote vragen en helpt heel wat misverstanden de wereld uit. [naar artikel]
De voedingsindustrie speelt de laatste jaren duidelijk in op gezonde voeding. Al verschillende jaren zijn er lightproducten op de markt. Een ‘gezondere’ en ‘magerdere’ variant van het gewone product. Maar is het echt wel zo gezond en mager als de verpakking beweert? Dit fenomeen hebben de leerlingen van 5STW van Mosa-Rt onderzocht tijdens de integrale opdracht 'Hoe light is light'. [naar artikel]
Er zit vaak minder in een voorverpakt product dan wat op de verpakking aangegeven staat. Dat blijkt uit controles van de Economische Inspectie waarover Het Laatste Nieuws schrijft. "Dat is misleiding van de consument. De verpakking moet juist zijn. Als je een product koopt, wil je waar voor je geld", zegt CD&V-Kamerlid Leen Dierick. [naar artikel]
Om mee te nemen naar school of gewoon gezellig in het weekend bij het ontbijt: met verse sandwiches van de bakker kan je weinig mis doen. Maar hoe zit het met die uit de supermarkt? Meester-patissier en ‘Bake Off’-jurylid Herman Van Dender neemt de proef op de som en test tien voorverpakte sandwiches: “Deze stinkt zelfs een beetje.” [naar artikel]
We lezen vaak dat te veel vet(te) voeding ongezond is en dat 'minder vet' op de verpakking een goede keuze is. Maar klopt dat ook? “20 procent van je energie-inname zou dagelijks afkomstig moeten zijn van vetten,” legt voedingsexperte Karolien Olaerts uit. Welke vetten zijn dan de meest gezonde keuze? En uit welke voeding haal je die precies? Ze beantwoordt zes grote vragen en helpt heel wat misverstanden de wereld uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.