Broccoli met een dunne steel of sla die perfect op het hamburgerbroodje past: het zijn innovaties die ervoor moeten zorgen dat we uiteindelijk minder voedsel gaan verspillen. Enkele nieuwe producten zullen allicht volgend jaar al in onze winkelrekken liggen. [naar artikel]
Broccoli promoten zoals snoepketens hun dikmakers pushen bij consumenten, het Nederlandse burgerinitiatief Big Bang Broccoli doet het, en mét succes. 'Marketing voor ongezonde voeding werkt ook voor groenten.' [naar artikel]
Topchef Seppe Nobels lanceert "anti-verspillingspralines", dat zijn pralines gevuld met zogenoemde scheve groenten. Die groenten zijn niet mooi genoeg om verkocht te worden. De pralines moeten zo een signaal geven tegen voedselverspilling. "We willen ervoor zorgen dat mensen nadenken over de verspilling van groenten. Ook de minder mooie, kromme groenten zijn lekker en voedzaam", vertelt Nobels bij Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
Broccoli krijgt vaak het label van de gezondste groente opgeplakt. Maar is dat echt zo? Welke vitaminen en mineralen bevat de koolbloem? En zijn die dan zoveel gezonder als die in andere groenten? Diëtiste Hella Van Laer legt uit én deelt tips om meer variatie in jouw recepten met broccoli te brengen. [naar artikel]
De Wroeter gaat de zelfoogsttuin in Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt) serieus uitbreiden tot 2 hectare. Het aantal klanten dat verse groenten en fruit mag komen oogsten, wordt met 120 opgetrokken. Ook nieuwe groenten zoals paarse broccoli en yacón - een wortelgroente uit de Andes - komen op het menu. Elke ‘oogster’ betaalt 270 euro om een heel jaar langs te mogen komen. Geïnteresseerden kunnen maandag 12 februari naar een infoavond in de serre. [naar artikel]
Spruitjes, broccoli of bloemkool: het zijn niet meteen de favoriete groenten van kinderen. Wetenschappers ontdekten waarom dat zo is. Een chemische reactie in hun mond veroorzaakt een geur als die van rottend vlees. [naar artikel]
Heb je je ooit afgevraagd waarom je als kind een bloedhekel had aan spruitjes, broccoli en andere warme groenten en ze nu wel erg smaakvol je mond... [naar artikel]
Spruitjes, broccoli of bloemkool: het zijn niet meteen de favoriete groenten van kinderen. Wetenschappers ontdekten nu waarom dat zo is. Een chemische reactie in hun mond veroorzaakt een geur als die van rottend vlees, zo blijkt. [naar artikel]
Wij Belgen eten nog steeds te weinig groenten, maar het lijkt erop dat Australische wetenschappers een oplossing op het spoor zijn. Ze hebben een... [naar artikel]
“Bah, broccoli.” Dat klinkt veel ouders vast bekend in de oren. Maar het is niet per se omdat ze moeilijke eters zijn, dat kinderen de groente niet lusten. Voor je kind smaakt broccoli écht anders. Maar hoe komt dat? [naar artikel]
Je kinderen meer groenten doen eten, het is een beproeving die heel wat ouders moeten doorstaan. Omdat het zo'n euvel is, wordt er ook regelmatig onderzoek naar gedaan en een nieuwe Australische studie heeft nu aangetoond dat er wel eens een heel eenvoudige manier zou kunnen bestaan om ze toch die worteltjes en broccoli te doen opeten. [naar artikel]
Wetenschappers hebben er goede hoop in dat groenten zoals kool, spruitjes en broccoli kunnen helpen tegen darmkanker. Dat leiden ze af uit een veelbelovend onderzoek op muizen. Het eten van boerenkool, spruitjes en broccoli kan darmkanker bij muizen tegengaan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Londense Francis Crick Institute. De groenten bevatten een stof […] Het bericht Kool, spruitjes en broccoli beschermen tegen kanker verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wetenschappers hebben ontdekt waarom sommige groenten, waaronder witte kool, broccoli en spruitjes, het risico op darmkanker kunnen verkleinen. Dat is voornamelijk te danken aan de stoffen die vrijkomen tijdens het verteringsproces, meldt de BBC. [naar artikel]
In Australië hebben ze een oplossing gevonden om mensen die te weinig groenten eten meer gezonde voedingsstoffen te laten opnemen. De National Science Agency heeft in samenwerking met the Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) een poeder op basis van broccoli samengesteld dat je zo in je koffie kunt gieten. [naar artikel]
Haal jij je neus op voor bepaalde groenten zoals broccoli, kool en spruitjes? Dat ligt misschien aan je genen. Dat stellen althans enkele... [naar artikel]
Het is geen geheim dat veel kinderen, en behoorlijk wat volwassenen, helemaal niet houden van kool in al zijn vormen en gedaanten, zoals broccoli, bloemkool, boerenkool of spruitjes. In de mond kunnen die groenten, onder invloed van een enzym van bacteriën in het speeksel, onaangename, zwavelachtige geuren produceren. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat de niveaus van die vluchtige verbindingen, de geuren, gelijkaardig zijn bij kinderen en hun ouders, wat een gedeeld oraal microbioom laat vermoeden. Hoge niveaus van de geuren maken dat kinderen een hekel hebben aan de groenten, bij volwassenen speelt dat niet. [naar artikel]
Pesto van basilicum hebben we al vaak genoeg gegeten, maar van broccoli? Dat is een heel andere verhaal. Door de zachtheid van de broccoli krijg [naar artikel]
Amerikanen zijn in veel dingen bedreven, maar in eten zijn ze extreem goed. Zo at de vlogger Randy Santel in het Sloveense restaurant Stari Pisker de beruchte ‘Fat Joe’ op. De hamburger weegt maar liefst 3 kilo en is op een zwaard gespietst. Niet alleen ging het monsterachtige gerecht vlot naar binnen, hij deed het […] Het bericht Amerikaan peuzelt hamburger van drie kilo in slechts 11 minuten naar binnen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het eten van broccoli, boerenkool en groene kool kan de ontwikkeling van darmkanker mogelijk helpen voorkomen. Dat heeft een studie van het Francis Crick Institute in London uitgewezen. Bepaalde chemicaliën in deze groenten kunnen ontstekingen in het darmkanaal en de darmen verminderen, waardoor ook het risico op darmkanker op latere leeftijd verlaagt. [naar artikel]
Klungel je soms als je groenten moet snijden? Dan is het straks misschien verleden tijd. De culinaire Britse site SousvideTools.com bundelt professionele technieken en benodigdheden om avocado’s, kool, broccoli en pompoen in een mum van tijd te versnijden zonder je vingers te bezeren. Ook hacks om uien en look te versnipperen komen aan bod. [naar artikel]
Een komkommer die krom is of tomaten met rare uitsteeksels. Ze zien er misschien niet uit, ze zijn wel even lekker als de perfect gevormde groenten in de versafdeling. In plaats van ze te weigeren en te zorgen dat ze vernietigd worden, biedt Delhaize ze vanaf donderdag voor 1 euro per kilogram te koop aan in al haar winkels. [naar artikel]
De mensapen van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael krijgen minder fruit en meer groene groenten voorgeschoteld. Dankzij het groentedieet leven de apen gezonder en is er minder agressie in de groep. "De dieren moesten eraan wennen, maar we zien veel vooruitgang" zegt coördinator Nicky Staes van de Universiteit Antwerpen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.