Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Een maand lang enkel plantaardig eten: De Morgen steunt de VeggieChallenge

10/02/2022 - 06:57
"De derde editie van de VeggieChallenge daagt deelnemers uit om een maand lang meer plantaardig te eten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ‘Plantaardig eten hoeft niet moeilijk te zijn’: ‘gehaktbal-koning’ steunt VeggieChallenge (01/03/2021 - De Morgen)

De vzw Eva lanceerde maandag de tweede editie van de VeggieChallenge. De uitdaging? Een hele maand vlees verbannen, of toch zeker wat minder vlees eten. Chef-kok en Balls & Glory-bedenker Wim Ballieu, een van de (verrassende) gezichten van de campagne dit jaar, legt uit waarom hij er zijn schouders onder zet. [naar artikel]


2. Steeds meer Belgen nemen deel aan de VeggieChallenge (02/03/2023 - Gezond.be)

De toekomst is meer dan ooit plantaardig. Vegetarisch eten is een heuse trend die vooral jonge Belgen massaal volgen. Met de VeggieChallenge – die gisteren van start ging – wil de stichting ProVeg de Belgen nog meer stimuleren om vegetarisch of plantaardig te eten. Partner Garden Gourmet helpt je alvast op weg met twee heerlijke […] Het bericht Steeds meer Belgen nemen deel aan de VeggieChallenge verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


3. Wat is uw vraag over gezond plantaardig eten? Stel ze nu aan diëtiste Evelyne Mertens (21/03/2022 - De Morgen)

Minder vlees op ons bord: we weten allemaal dat dat een goed idee is, maar makkelijk is het niet altijd. Met de VeggieChallenge daagt EVA vzw ons uit om de hele maand maart van de biefstuk en de schnitzels af te blijven. Hoe doe je dat, plantaardig eten? Wat zijn gezonde keuzes en hoe hou je ze vol? Stel nu uw vraag aan diëtiste Evelyne Mertens. [naar artikel]


4. Doe mee met de VeggieChallenge en eet een hele maand vegetarisch: 9 concrete tips voor een smakelijk succes (01/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Elke dag veggie: voor de ene is dat heel normaal, voor de ander is het een échte uitdaging. Of je nu vertrouwd bent met vegetarisch eten of niet, vanaf 1 maart gaat de derde editie van de VeggieChallenge van start. Een maand lang word je uitgedaagd om volledig veggie te eten. Wat zet je dan zoal op het menu? Hoe verkoop je al die groenten aan je kinderen? En vooral: wat als je daarna beslist om vaker veggie te eten, krijg je dan alle nodige voedingsstoffen binnen? We verzamelden 9 tips voor beginnende groenteminnaars én doorwinterde veggielovers. [naar artikel]


5. Meer dan 11.000 Belgen gaan maand lang geen vlees eten (23/02/2021 - De Morgen)

Al meer dan 11.000 Belgen hebben zich ingeschreven voor de VeggieChallenge van de vzw Eva. Daarmee engageren ze zich om vanaf 1 maart een maand lang vegetarisch of veganistisch te eten. [naar artikel]


6. Al meer dan 19.000 Belgen gaan maand lang geen vlees eten (01/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Al meer dan 19.000 Belgen hebben zich ingeschreven voor de VeggieChallenge van de vzw Eva. Daarmee engageren ze zich om vanaf vandaag een maand lang vegetarisch of veganistisch te eten. [naar artikel]


7. Maart is de maand van de VeggieChallenge: durf jij de uitdaging aan? 9 slimme tips om meer veggie op het menu te zetten (01/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Elke dag veggie: voor de ene is dat heel normaal, voor de ander is het een échte uitdaging. Of je nu vertrouwd bent met vegetarisch eten of niet, vanaf 1 maart gaat de derde editie van de VeggieChallenge van start. Een maand lang word je uitgedaagd om volledig veggie te eten. Wat zet je dan zoal op het menu? Hoe verkoop je al die groenten aan je kinderen? En vooral: wat als je daarna beslist om vaker veggie te eten, krijg je dan alle nodige voedingsstoffen binnen? We verzamelden 9 tips voor beginnende groenteminnaars én doorwinterde veggielovers. [naar artikel]


8. 3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. [naar artikel]


9. VeggieChallenge: Meer dan 19.000 Belgen gaan maand lang geen vlees eten (01/03/2021 - Metro)

Al meer dan 19.000 Belgen hebben zich ingeschreven voor de VeggieChallenge van de vzw Eva. Daarmee engageren ze zich om vanaf maandag 1 maart een maand lang vegetarisch of veganistisch te eten. De omzet van vlees- en zuivelvervangers is in ons land vorig jaar met 14% gestegen ten opzichte van 2019, blijkt uit een rapport […] Het bericht VeggieChallenge: Meer dan 19.000 Belgen gaan maand lang geen vlees eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


10. Val je af dankzij een plantaardig dieet? Diëtist licht toe: “Er zijn ook vegan chips, snoepjes en koekjes” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bijna 1 op de 3 Belgen schrapt vlees minstens één keer per week en ook het aantal vegetariërs en veganisten in ons land is verdubbeld. Met de VeggieChallenge hoopt organisatie EVA die aantallen deze maand nog te boosten. Maar hoe gezond is plantaardig eten echt? Val je sowieso af als je vlees, vis – en eventueel zuivel – schrapt, en kom je bij als je daar ooit mee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Groenteburgers zijn hun naam niet altijd waardig.” [naar artikel]


11. Plantaardig eten goed voor je gezondheid, toont ook studie met tweelingen aan: "Goed voor je lijf én de planeet" (19/12/2023 - VRT NWS)

Met veganistisch eten doe je niet enkel de planeet een plezier, maar ook je eigen gezondheid. En dat is al te merken na 8 weken, wijst een nieuwe studie op identieke tweelingen van de Universiteit van Stanford uit. “Plantaardig eten is goed voor iedereen, niet enkel voor de mensen die het de volle 100 procent doen,” zegt Michaël Sels, hoofddiëtist aan het UZ Antwerpen. [naar artikel]


12. Jezelf van ziek naar gezond eten met een plantaardig dieet. Het kan echt (27/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Met een (overwegend) plantaardig dieet kunnen patiënten met reuma, diabetes of aderverkalking zichzelf gezond(er) eten. Hoewel dat al geruime tijd... [naar artikel]


13. Plantaardig eten vraagt alertheid: 'Vervang koemelk niet zomaar door rijstmelk' (10/05/2021 - Knack)

Overwegend of uitsluitend plantaardig eten is gezond, maar houdt ook enkele mogelijke risico's in zoals een verhoogde blootstelling aan toxische stoffen. De Hoge Gezondheidsraad formuleert daarom aanbevelingen om de risico's te beperken. [naar artikel]


14. Hasselt als nieuw vegan walhalla: “Veganisme is meer dan een hype” (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]


15. "Bio is niet per se gezonder en milieuvriendelijker, plantaardig eten wel" (13/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Wie zweert bij biologische producten omdat ze gezonder en milieuvriendelijker zouden zijn, moet zijn mening misschien herzien. Er is namelijk onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor, terwijl er wél bewijs in overvloed is dat plantaardig eten gezond en milieuvriendelijk is, zegt doctor in de wetenschappen en moraalfilosofie Stijn Bruers. [naar artikel]


16. Krijg je een vitaminetekort als je plantaardig eet? En mag je nog kaas eten? 5 feiten en fabels van elkaar gescheiden (02/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Volgens onderzoek eet bijna een op de vier Belgen elke week één plantaardige maaltijd. Hoe begin je eraan, als je vaker plantaardig wil eten? Is het ook gezond voor kinderen? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.” [naar artikel]


17. Nogmaals bewezen: een plantaardig eetpatroon vermindert het risico op hart- en vaatziekten (09/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Volgens een nieuwe studie blijken mensen die veelal plantaardig eten 32% minder kans te maken op hart- en vaatziekten dan vlees- en viseters. Er... [naar artikel]


18. Kobe Ilsen wordt een maand lang veganist (30/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Vanaf woensdag 31 oktober gaat een nieuw seizoen van 'Over eten' van start. In de eerste aflevering verdiepen Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis zich in veganisme. De presentator ging de uitdaging aan om een maand lang veganistisch te eten. [naar artikel]


19. DE GROTE TEST. Topslager proeft 13 soorten vegetarisch gehakt en buist er slechts één niet: “Enige waarbij je een heel klein beetje zou kunnen gaan twijfelen” (18/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Na Tournée Minérale in februari is het in maart klassiek de beurt aan de VeggieChallenge, waarbij we uitgedaagd worden om meer vegetarisch te eten. En omdat de VeggieChallenge vooral mensen wil bereiken die doorgaans vlees eten, lieten we voor deze test vegetarisch gehakt proeven door een vleeskenner pur sang: topslager Luc De Laet. Hij testte het gehakt met de volgende vraag in het achterhoofd: kun je hiermee iemand die houdt van een stukje vlees overtuigen om echt gehakt al eens links te laten liggen? [naar artikel]


20. Morgen is het suikerfeest: wat staat er dan zoal op het menu? “Eigenlijk eten we zelfs niet zoveel suiker dan” (01/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Morgen is het zover: na een maand lang niet eten en drinken is de ramadan voorbij. Nu is het tijd voor het Suikerfeest of Eid al-Fitr. Maar wat schaft de pot die dag? En in welke mate ziet dat er hetzelfde uit bij iedereen? Wij gaan langs bij twee gezinnen die ons meenemen door het menu. “Omdat we de afgelopen weken minder aten, beginnen we altijd met licht eten zoals dadels om onze maag niet te overbelasten.” [naar artikel]


21. Eindelijk weer hamburgers met frietjes eten bij McDonald’s, Quick en Burger King. Maar enkel om mee te nemen! (20/04/2020 - Het Nieuwsblad)

Ruim een maand na sluiting openen fastfoodsrestaurants Quick, Burger King en McDonald’s opnieuw hun deuren. Het is te zeggen er kan weer eten afgehaald worden. Want enkel de drive-ins gaan open. Met aangepaste menu’s. McDonald’s opent morgen al, Quick en Burger King donderdag. [naar artikel]


22. Plantaardig eten wordt alsmaar goedkoper: "Prijs hoeft geen drempel meer te zijn" (07/03/2024 - VRT NWS)

Het prijsverschil tussen plantaardige en dierlijke producten wordt steeds kleiner. Vegetarisch eten hoeft niet meer zo duur te zijn als een paar jaar geleden. Toch blijkt de prijs voor veel mensen nog een (mentale) drempel te zijn om af en toe vegetarisch of veganistisch te eten. De Veggie Challenge wil tijdens de maand maart alle Belgen uitdagen om minder vlees te eten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!