Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

De favoriete adresjes van topchef Michaël Vrijmoed: “Prijs-kwaliteit is dit Gentse restaurant top”

09/07/2023 - 11:40
"Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Michaël Vrijmoed van restaurant Vrijmoed (**)."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De 7 favoriete eetadresjes van Michaël Vrijmoed: “De klassieke tomaat-garnaal is hier schitterend” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zelfs een chef zoals Michaël Vrijmoed (41) van restaurant Vrijmoed in Gent kan niet aan heerlijke klassiekers zoals koffiekoeken weerstaan. “Ik moet mezelf na vijf koffiekoeken van mijn favoriete bakker echt verplichten om te stoppen met er te eten, zó lekker zijn ze”, klinkt het. Wat is die favoriete bakker dan en waar gaat hij het liefst op restaurant? Aan deze 7 eetadresjes in Gent, Antwerpen, Kruisem, Waarschoot, Nazareth en Knokke-Heist brengt hij graag een bezoekje. [naar artikel]


2. De 7 favoriete eetadresjes van chef Michaël Vrijmoed: “De klassieke tomaat-garnaal is hier schitterend” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zelfs een chef zoals Michaël Vrijmoed (41) van restaurant Vrijmoed in Gent kan niet aan heerlijke klassiekers zoals koffiekoeken weerstaan. “Ik moet mezelf na vijf koffiekoeken van mijn favoriete bakker echt verplichten om te stoppen met er te eten, zó lekker zijn ze”, klinkt het. Wat is die favoriete bakker dan en waar gaat hij het liefst op restaurant? Aan deze 7 eetadresjes in Gent, Antwerpen, Kruisem, Waarschoot, Nazareth en Knokke-Heist brengt hij graag een bezoekje. [naar artikel]


3. Gentse sterrenchef Michaël Vrijmoed verzorgt menu Brussels Airlines: “Een enorme technische uitdaging” (04/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dineren in hogere sferen, dat kan je al bij Brussles Airlines sinds 2013. De luchtvaartmaatschappij vraagt elk jaar een Belgische sterrenchef om het menu in de business class te verzorgen. Vanaf oktober is het de beurt aan Gentenaar Michaël Vrijmoed (43), hij volgt Mario Elias van restaurant Le Cor de Chasse op. “Het is een mooie uitdaging. Hopelijk vinden er op deze manier nog meer foodies de weg naar mijn restaurant”, zegt de chef. [naar artikel]


4. Gentse sterrenchef Michaël Vrijmoed verzorgt menu voor Brussels Airlines: “Een enorme technische uitdaging” (04/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dineren in hogere sferen, dat kan je bij Brussels Airlines al letterlijk en figuurlijk sinds 2013, met elk jaar een andere sterrenchef die hun business class menu verzorgt. Vanaf oktober mag Gentenaar Michaël Vrijmoed (43) die fakkel overnemen van Mario Elias van restaurant ‘Le Cor de Chasse’. “Hopelijk vinden op deze manier nog meer foodies de weg naar mijn restaurant”, zegt de chef. [naar artikel]


5. Sterrenchef Michaël Vrijmoed: “Dat bakje friet ’s nachts probeer ik af te leren” (09/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Bloemkool, raap of aubergine, Michaël Vrijmoed weet er wel raad mee. Met hernieuwde energie staat de chef achter het fornuis van zijn Gentse tweesterrenrestaurant, dat al vaak werd geroemd om zijn speciale groentemenu. “Acht maanden lockdown hebben me geleerd dat er niks gaat boven mensen te zien genieten.” [naar artikel]


6. Hoe maak je zelf wild klaar? Topchef Michaël Vrijmoed geeft advies en verklapt zijn 5 favoriete wildadresjes (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Schrik je er ook van terug om in je eigen keuken met wild aan de slag te gaan? Niet nodig, want koken met wild hoeft echt niet complex te zijn. Culinair journaliste Femke Vandevelde laat je kennis maken met de verschillende soorten wild, kruipt achter de toonbank van een poelier en bundelt de belangrijkste weetjes en tips. Als kerst op de taart deelt chefkok Michaël Vrijmoed een heerlijk recept met fazant én verklapt hij zijn 5 favoriete wildadresjes. [naar artikel]


7. De favoriete adresjes van topchef Jan Tournier: “Op dit terras aan een speeltuin in de natuur zitten we het allerliefst met onze dochter” (06/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Jan Tournier van restaurant Cuchara (**). [naar artikel]


8. De favoriete adresjes van topchef Tim Boury: “Hier beleef je rust midden in de drukte van de stad” (13/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Tim Boury van restaurant Boury (***). [naar artikel]


9. De favoriete adresjes van topchef Viki Geunes: “Hier eet je de beste mosseltjes in een no nonsense setting” (23/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Viki Geunes van restaurant Zilte (***). [naar artikel]


10. De favoriete adresjes van topchef Marcelo Ballardin: “Een van mijn geliefde plekken om de Belgische klassiekers te proeven” (30/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Marcelo Ballardin van restaurant Oak (*). [naar artikel]


11. De favoriete adresjes van topchef Bart Desmidt: “Later op de avond gaat de muziek luider en beleef je er pure ambiance onder vrienden” (27/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus (**). [naar artikel]


12. De favoriete adresjes van topchef Gert De Mangeleer: “Hier is het goedkoop, maar hebben ze de beste charcuterie van België” (02/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Gert De Mangeleer van Hertog Jan at Botanic Sanctuary **. [naar artikel]


13. 3 x gerechten vol nostalgie van sterrenchef Michaël Vrijmoed (03/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Met zijn kookboek ‘Vrijmoed Eenvoud’ grasduint chef Michaël Vrijmoed in zijn jeugdherinneringen. Tegelijk is het een ode aan zijn grote passie:... [naar artikel]


14. Wild is volop in het seizoen, maar hoe maak je dit best klaar? Chef Michaël Vrijmoed legt uit: “Fazant is het ideale instapwild” (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van hertensteak tot eendenfilet of everzwijnballetjes: het wildseizoen is weer volop bezig. Als klassiek geschoolde chef zweert Michaël Vrijmoed in zijn gelijknamige tweesterrenrestaurant bij seizoensproducten afkomstig van lokale telers, kleinschalige bedrijven en Belgische ambacht. Hij legt uit hoé je dat wild trotseert in de keuken, waar je op moet letten bij de bereiding ervan én deelt een exclusief recept. “Zoek het niet te ver, maak gewoon eens stoverij van everzwijn.” [naar artikel]


15. De favoriete adresjes van sterrenchef Thijs Vervloer: “De Zuid-Franse zon, een fris pintje en mijn middag is geslaagd” (16/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Thijs Vervloet van restaurant Colette - De Vijvers (**). [naar artikel]


16. INTERVIEW. Met tweesterrenchefs Vrijmoed en Bouckaert terug naar hun leermeester Peter Goossens: “Michaël en Maarten zijn mijn twee toppers, mijn gastronomische zonen” (19/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang vormden ze zijn linker- én rechterhand. Maarten Bouckaert eerst als voorbereider van zijn kookboeken en tv-programma’s, Michaël Vrijmoed als souschef in zijn keuken. Vandaag zijn ze allebei zélf de trotse drager van twee Michelinsterren. Hoogste tijd om eens terug te keren naar hun vroegere driesterrennest, Hof van Cleve van Peter Goossens: “Natuurlijk wist ik dat zij het ver zouden schoppen.” [naar artikel]


17. België scoort hoog in de de top 100 beste groenterestaurants: Michaël Vrijmoed is vierde beste groentechef ter wereld (08/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

We’re Smart® World lanceerde op 8 november zijn jaarlijkse top 100 beste groenterestaurants ter wereld. 20 daarvan zijn Belgisch, dat is eentje meer dan vorig jaar. Restaurant Vrijmoed blijft het beste in België, maar zakt wel één plekje naar de vierde plaats wereldwijd. Restaurant Amaranth in Merelbeke met chef Pieter-Jan Lint krijgt de Discovery award voor beste nieuwkomer. Ontdek hier welke Belgische restaurants verder in de prijzen vielen. [naar artikel]


18. Paling in 't groen op 10.000 meter hoogte: Michaël Vrijmoed is nieuwe chef voor Brussels Airlines (04/09/2023 - VRT NWS)

Sterrenchef Michaël Vrijmoed uit Gent kookt vanaf oktober voor luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Voor de passagiers in 'business class' staat binnenkort paling in 't groen en een dessert met cuberdons op het menu. "Ik gebruik lokale ingrediënten en wil herkenbare gerechten maken." [naar artikel]


19. Sterrenchef Michaël Vrijmoed bedenkt menu voor Brussels Airlines: “Bepaalde smaken komen minder goed door” (16/09/2023 - Express)

Chef Michaël Vrijmoed, goed voor twee Michelinsterren, heeft een menu samengesteld voor passagiers van langeafstandsvluchten van Brussels Airlines. Hoe dit wordt aangepakt, vroeg Business AM aan Philip Mortier, inflight productmanager van Brussels Airlines. Beluister hier het volledige interview met Philip Mortier: De essentie: Een menu voor Brussels Airlines bedenken dat gegeten kan worden aan boord […] [naar artikel]


20. Michaël Vrijmoed vierde beste groentechef ter wereld: deze 19 andere Belgische restaurants scoorden ook een plekje in de top 100 (08/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

We’re Smart® World lanceerde op 8 november zijn jaarlijkse top 100 beste groenterestaurants ter wereld. 20 daarvan zijn Belgisch, dat is eentje meer dan vorig jaar. Restaurant Vrijmoed blijft het beste in België, maar zakt wel één plekje naar de vierde plaats wereldwijd. Restaurant Amaranth in Merelbeke met chef Pieter-Jan Lint krijgt de Discovery award voor beste nieuwkomer. Ontdek hier welke Belgische restaurants verder in de prijzen vielen. [naar artikel]


21. De favoriete adresjes van Cynthia Reekmans: “Dit vleesrestaurant stelt nooit teleur” (23/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Als presentatrice staat ze op menig event- en tv-podium. Daarnaast is de van Herk-de-Stad afkomstige Cynthia Reekmans ook pr-verantwoordelijke van het populairste verzorgings- en cosmeticamerk van Limburg: Cent Pur Cent. “Ik ga niet heel vaak op restaurant”, klinkt het. “Maar als ik ga, vind je mij bij deze adresjes.” [naar artikel]


22. Vrijmoed is beste groenterestaurant van België, en derde van de wereld: “Lokale en duurzame teelt wordt alleen maar belangrijker” (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het Gentse restaurant Vrijmoed is door We’re Smart World uitgeroepen tot derde beste groenterestaurant van de wereld. We’re Smart World is de evenknie van de Michelingids, maar dan exclusief voor groentekoks. In plaats van sterren, rijkt We’re Smart World radijzen uit. [naar artikel]


23. Twee Belgische restaurants in top 10 van beste groenterestaurants ter wereld (08/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Twee Belgische restaurants staan in de top 10 van beste groenterestaurants ter wereld. Restaurant Vrijmoed van chef Michaël Vrijmoed in Gent landt dit jaar op de vierde plaats en Humus x Hortense van chef Nicolas Decloedt in Brussel staat op plaats tien, volgens de culinaire gids We’re Smart, die de awards dinsdag uitreikte op het Gastronomic Forum Barcelona. [naar artikel]


24. Topchef Pieter-Jan Lint (35) opent “eerste gastronomisch veganistisch restaurant van België”: “Wereld tonen dat het anders kan” (17/04/2022 - Het Nieuwsblad)

Merelbeke is een gastronomisch restaurant rijker. Maar gerechten op basis van vlees, vis en zelfs melk, kaas en eieren staan niet op de menukaart van ‘Amaranth’. Topchef Pieter-Jan Lint (35) kookt uitsluitend plantaardig. “Een dame blanche zonder melk of room? Waarom niet?” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!