Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Gentse sterrenchef Michaël Vrijmoed verzorgt menu voor Brussels Airlines: “Een enorme technische uitdaging”

04/09/2023 - 17:30
"Dineren in hogere sferen, dat kan je bij Brussels Airlines al letterlijk en figuurlijk sinds 2013, met elk jaar een andere sterrenchef die hun business class menu verzorgt. Vanaf oktober mag Gentenaar Michaël Vrijmoed (43) die fakkel overnemen van Mario Elias van restaurant ‘Le Cor de Chasse’. “Hopelijk vinden op deze manier nog meer foodies de weg naar mijn restaurant”, zegt de chef."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Gentse sterrenchef Michaël Vrijmoed verzorgt menu Brussels Airlines: “Een enorme technische uitdaging” (04/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dineren in hogere sferen, dat kan je al bij Brussles Airlines sinds 2013. De luchtvaartmaatschappij vraagt elk jaar een Belgische sterrenchef om het menu in de business class te verzorgen. Vanaf oktober is het de beurt aan Gentenaar Michaël Vrijmoed (43), hij volgt Mario Elias van restaurant Le Cor de Chasse op. “Het is een mooie uitdaging. Hopelijk vinden er op deze manier nog meer foodies de weg naar mijn restaurant”, zegt de chef. [naar artikel]


2. Sterrenchef Michaël Vrijmoed bedenkt menu voor Brussels Airlines: “Bepaalde smaken komen minder goed door” (16/09/2023 - Express)

Chef Michaël Vrijmoed, goed voor twee Michelinsterren, heeft een menu samengesteld voor passagiers van langeafstandsvluchten van Brussels Airlines. Hoe dit wordt aangepakt, vroeg Business AM aan Philip Mortier, inflight productmanager van Brussels Airlines. Beluister hier het volledige interview met Philip Mortier: De essentie: Een menu voor Brussels Airlines bedenken dat gegeten kan worden aan boord […] [naar artikel]


3. Paling in 't groen op 10.000 meter hoogte: Michaël Vrijmoed is nieuwe chef voor Brussels Airlines (04/09/2023 - VRT NWS)

Sterrenchef Michaël Vrijmoed uit Gent kookt vanaf oktober voor luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Voor de passagiers in 'business class' staat binnenkort paling in 't groen en een dessert met cuberdons op het menu. "Ik gebruik lokale ingrediënten en wil herkenbare gerechten maken." [naar artikel]


4. Sterrenchef Michaël Vrijmoed: “Dat bakje friet ’s nachts probeer ik af te leren” (09/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Bloemkool, raap of aubergine, Michaël Vrijmoed weet er wel raad mee. Met hernieuwde energie staat de chef achter het fornuis van zijn Gentse tweesterrenrestaurant, dat al vaak werd geroemd om zijn speciale groentemenu. “Acht maanden lockdown hebben me geleerd dat er niks gaat boven mensen te zien genieten.” [naar artikel]


5. De favoriete adresjes van topchef Michaël Vrijmoed: “Prijs-kwaliteit is dit Gentse restaurant top” (09/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Michaël Vrijmoed van restaurant Vrijmoed (**). [naar artikel]


6. 3 x gerechten vol nostalgie van sterrenchef Michaël Vrijmoed (03/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Met zijn kookboek ‘Vrijmoed Eenvoud’ grasduint chef Michaël Vrijmoed in zijn jeugdherinneringen. Tegelijk is het een ode aan zijn grote passie:... [naar artikel]


7. De 7 favoriete eetadresjes van Michaël Vrijmoed: “De klassieke tomaat-garnaal is hier schitterend” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zelfs een chef zoals Michaël Vrijmoed (41) van restaurant Vrijmoed in Gent kan niet aan heerlijke klassiekers zoals koffiekoeken weerstaan. “Ik moet mezelf na vijf koffiekoeken van mijn favoriete bakker echt verplichten om te stoppen met er te eten, zó lekker zijn ze”, klinkt het. Wat is die favoriete bakker dan en waar gaat hij het liefst op restaurant? Aan deze 7 eetadresjes in Gent, Antwerpen, Kruisem, Waarschoot, Nazareth en Knokke-Heist brengt hij graag een bezoekje. [naar artikel]


8. De 7 favoriete eetadresjes van chef Michaël Vrijmoed: “De klassieke tomaat-garnaal is hier schitterend” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zelfs een chef zoals Michaël Vrijmoed (41) van restaurant Vrijmoed in Gent kan niet aan heerlijke klassiekers zoals koffiekoeken weerstaan. “Ik moet mezelf na vijf koffiekoeken van mijn favoriete bakker echt verplichten om te stoppen met er te eten, zó lekker zijn ze”, klinkt het. Wat is die favoriete bakker dan en waar gaat hij het liefst op restaurant? Aan deze 7 eetadresjes in Gent, Antwerpen, Kruisem, Waarschoot, Nazareth en Knokke-Heist brengt hij graag een bezoekje. [naar artikel]


9. Brussels Airlines schrapt 12 vluchten door technische problemen (25/05/2018 - Metro)

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft vanochtend twaalf vluchten vanuit Brussel moeten annuleren door technische problemen aan twee eigen vliegtuigen en aan toestellen van partner CityJet, die voor Brussels Airlines vluchten uitvoert. Dat is vernomen van Brussels Airlines-woordvoerster Kim Daenen. Brussels Airlines zoekt oplossingen voor de getroffen passagiers. bron: Belga Het bericht Brussels Airlines schrapt 12 vluchten door technische problemen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


10. Wild is volop in het seizoen, maar hoe maak je dit best klaar? Chef Michaël Vrijmoed legt uit: “Fazant is het ideale instapwild” (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van hertensteak tot eendenfilet of everzwijnballetjes: het wildseizoen is weer volop bezig. Als klassiek geschoolde chef zweert Michaël Vrijmoed in zijn gelijknamige tweesterrenrestaurant bij seizoensproducten afkomstig van lokale telers, kleinschalige bedrijven en Belgische ambacht. Hij legt uit hoé je dat wild trotseert in de keuken, waar je op moet letten bij de bereiding ervan én deelt een exclusief recept. “Zoek het niet te ver, maak gewoon eens stoverij van everzwijn.” [naar artikel]


11. Wat serveert Opglabbeekse sterrenchef op vluchten van Brussels Airlines? (07/06/2017 - Het Belang van Limburg)

In zijn sterrenrestaurant Slagmolen in Opglabbeek heeft chef-kok Bert Meewis dinsdag de gerechten voorgesteld die hij van juli tot december gaat serveren in de businessclass van Brussels Airlines. Staan onder meer op het menu op 10 kilometer hoogte: gerookte zeeduivel met sinaasappel of salade van kreeft met appel. [naar artikel]


12. Brussels Airlines haalt sterrenchef Tim Boury aan boord (26/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Tim Boury gaat samenwerken met Brussels Airlines. De jonge sterrenchef treedt in de voetsporen van onder anderen Peter Goossens, Geert Van Hecke en Yves Mattagne. [naar artikel]


13. INTERVIEW. Met tweesterrenchefs Vrijmoed en Bouckaert terug naar hun leermeester Peter Goossens: “Michaël en Maarten zijn mijn twee toppers, mijn gastronomische zonen” (19/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang vormden ze zijn linker- én rechterhand. Maarten Bouckaert eerst als voorbereider van zijn kookboeken en tv-programma’s, Michaël Vrijmoed als souschef in zijn keuken. Vandaag zijn ze allebei zélf de trotse drager van twee Michelinsterren. Hoogste tijd om eens terug te keren naar hun vroegere driesterrennest, Hof van Cleve van Peter Goossens: “Natuurlijk wist ik dat zij het ver zouden schoppen.” [naar artikel]


14. 6.000 euro boete voor belager sterrenchef (01/02/2017 - Het Nieuwsblad)

Olivier T., de belager van de Gentse sterrenchef Michael Vrijmoed (foto), is dinsdag in beroep veroordeeld tot een boete van 6.000 euro. [naar artikel]


15. Vliegtuig Brussels Airlines moet met 235 passagiers terugkeren na technische problemen (31/07/2021 - Het Nieuwsblad)

Op Brussels Airport heeft een vliegtuig van Brussels Airlines zaterdagmiddag een zogenaamde ‘voorzorgslanding’ uitgevoerd nadat het technische problemen had ondervonden. De A330 die richting Kameroen vloog is om 14.30 uur veilig geland. Voor de 235 passagiers wordt een oplossing gezocht. [naar artikel]


16. Hoe maak je zelf wild klaar? Topchef Michaël Vrijmoed geeft advies en verklapt zijn 5 favoriete wildadresjes (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Schrik je er ook van terug om in je eigen keuken met wild aan de slag te gaan? Niet nodig, want koken met wild hoeft echt niet complex te zijn. Culinair journaliste Femke Vandevelde laat je kennis maken met de verschillende soorten wild, kruipt achter de toonbank van een poelier en bundelt de belangrijkste weetjes en tips. Als kerst op de taart deelt chefkok Michaël Vrijmoed een heerlijk recept met fazant én verklapt hij zijn 5 favoriete wildadresjes. [naar artikel]


17. INTERVIEW. Met tweesterrenchefs Vrijmoed en Bouckaert terug naar hun leermeester Peter Goossens: “Al op mijn tweede dag bij Hof van Cleve had ik me overslapen” (19/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang vormden ze zijn linker- én rechterhand. Maarten Bouckaert eerst als voorbereider van zijn kookboeken en tv-programma’s, Michaël Vrijmoed als souschef in zijn keuken. Vandaag zijn ze allebei zélf de trotse drager van twee Michelinsterren. Hoogste tijd om eens terug te keren naar hun vroegere driesterrennest, Hof van Cleve van Peter Goossens: “Natuurlijk wist ik dat zij het ver zouden schoppen.” [naar artikel]


18. Passagiers niet te spreken over geblokkeerd vliegtuig Brussels Airlines in Kinshasa: “Naar een arm land sturen ze slechte vliegtuigen” (18/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het vliegtuig van Brussels Airlines dat sinds vrijdagavond aan de grond stond in de Congolese hoofdstad Kinshasa vanwege technische problemen, is zondag om 23.15 uur lokale tijd (00.15 uur Belgische tijd) vertrokken richting Brussel. Dat heeft een woordvoerder van Brussels Airlines laten weten. De vlucht werd zaterdag voor de tweede dag op rij geannuleerd, waardoor er onrust onder de 230 passagiers ontstond. Uit woede bestormden zij het vliegtuig. [naar artikel]


19. Brussels Airlines mikt op 80 procent van capaciteit pre-corona: “De reislust is terug aan het keren” (05/05/2022 - Express)

Sinds enkele dagen is het mondmasker niet meer verplicht aan boord van vluchten van Brussels Airlines. Het illustreert hoe de luchtvaartmaatschappij na de coronapandemie geleidelijk terugkeert naar “business as usual”. “De beperkingen voor het luchtverkeer zijn grotendeels overwonnen”, zegt CEO Carsten Spohr van Lufthansa, de Duitse moedergroep van Brussels Airlines, bij de kwartaaltoelichting. Hij moest […] [naar artikel]


20. 12 vluchten geschrapt bij Brussels Airlines: "Technische problemen aan vliegtuigen" (25/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft vanochtend twaalf vluchten vanuit Brussel moeten annuleren door technische problemen aan twee eigen... [naar artikel]


21. Poolse krant: “Brussels Airlines kopieert ons logo” (18/11/2021 - Express)

Lees dit artikel: Poolse krant: “Brussels Airlines kopieert ons logo” Bij de Poolse krant Gazeta.pl is donderdag vreemd opgekeken toen ze het nieuwe logo van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines onder ogen kregen. Dat lijkt immers heel sterk op het eigen logo. Brussels Airlines kondigde aan na vijftien jaar afscheid te nemen van het logo met veertien rode bollen in een b-vorm. De bollen blijven wel in […] Lees dit artikel: Poolse krant: “Brussels Airlines kopieert ons logo” [naar artikel]


22. Zo kreeg je de veiligheidsinstructies nog nooit: Hooverphonic neemt lied op voor Brussels Airlines (01/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Brussels Airlines heeft een nieuwe opvallende veiligheidsdemonstratievideo op de wereld losgelaten. Niemand minder dan Hooverphonic heeft voor de luchtvaartmaatschappij een uniek nummer geschreven mét bijhorende videoclip. “Ik ben blij dat we de uitdaging zijn aangegaan”, aldus Alex Callier (49). [naar artikel]


23. Passagiers van door bliksem getroffen vliegtuig misnoegd over “gebrek aan communicatie” van Brussels Airlines: “Dit is frustrerend” (23/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een vliegtuig van Brussels Airlines dat op weg was naar Tenerife begin december moest noodgedwongen landen op Gran Canaria nadat het was getroffen door een blikseminslag. Brussels Airlines beloofde om de vergoeding van de in totaal 155 passagiers - indien de kosten redelijk zijn - terug te betalen. Volgens enkele passagiers verloopt de communicatie met Brussels Airlines erg moeizaam. “Dit is frustrerend”, vertelt een gedupeerde aan onze redactie. [naar artikel]


24. Jury van ‘Celebrity MasterChef’ stuurt niveau meteen de hoogte in met technische test: “Perfect gepocheerd ei” (04/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

In de eerste aflevering van ‘Celebrity MasterChef’ krijgen de kandidaten meteen een onverwachte technische test. Tijdens het koken roept sterrenchef Michaël opeens dat de jury van iedereen twee perfect gepocheerde eieren wil zien, wat de druk in de ‘MasterChef’-keuken nog wat opvoert. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!