Lieven Lootens zit niet te wachten op vegetarische worst. “Als ik vegetarisch eet, dan eet ik groenten. Maar ik begrijp dat ersatzvlees een overstap kan zijn naar minder vlees eten. Producenten hebben een moeilijke opdracht: een product creëren dat eruitziet en net zo lekker is als vlees. En daar is al veel vooruitgang in geboekt.”Tine Bral, foto’s Wim Daneels [naar artikel]
Lieven Lootens mag zich sinds 25 oktober ‘groentekok [naar artikel]
Een nagel in de muur kloppen loopt niet altijd van en leien dakje. De kop van de spijker is dan ook stukken kleiner dan een duim, met al te vaak pijnlijke vingers als gevolg. De Amerikaan Sidney Raskind (34) renoveerde van zijn woning eigenhandig en kent dit euvel maar al te goed. “En toen ontdekte ik dat een van de simpelste gereedschappen die de mens ooit heeft ontworpen, alles zo veel eenvoudiger kan maken”, aldus de man die vaak trucs en hacks deelt op TikTok. De video waarin hij demonstreert hoe het beter kan, is intussen al bijna 20 miljoen keer bekeken. “Zelfs schrijnwerkers zeggen met dat het écht werkt”, klinkt het nog. “Blijkt dus dat we hamers al jaren verkeerd gebruiken.” [naar artikel]
De ‘muur’ rond de Europese buitengrenzen botst ook op een muur bij PS en de groene Vivaldi-partijen. “Trumpiaans”, noemt Ecolo het. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor(CD&V) schaarde zich dan weer achter de ‘muur’. En dus moest premier Alexander De Croo (Open Vld) zonder Belgisch standpunt naar de EU-top. [naar artikel]
De ‘muur’ rond de Europese buitengrenzen botst ook op een muur bij PS en de groene Vivaldi-partijen. “Trumpiaans”, noemt Ecolo het. En dus moest premier Alexander De Croo (Open Vld) zonder Belgisch standpunt naar de EU-top. [naar artikel]
Een conceptrestaurant, een theaterrestaurant, een belevingsrestaurant: in die termen werd Naturell aangekondigd. Het tweede restaurant van de Gentse chef Lieven Lootens beloofde maanden voor het openging 'all sense cuisine'. We waren benieuwd. [naar artikel]
Nog deze maand kunt u langs de snelweg proeven van gerechten bedacht door een topchef. In Wetteren moet het nieuwe wegrestaurant Pauzo komaf maken met goedkope maaltijden. Motor van de verandering is chef-kok Lieven Lootens. [naar artikel]
“Uitgerekend Club Brugge en Anderlecht beginnen vandaag aan een nooit eerder meegemaakte week, waarin finaal hun lot in handen ligt van - hou u vast - KV Oostende, Cercle Brugge en een ex-coach...” Ook onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet hoe onze twee meest gerenommeerde clubs “zelfs niet eens meer met hun rug tegen de muur staan.” En bij Club Brugge kwam bovendien ook nog de alcoholverslaving van Vincent Mannaert naar buiten. [naar artikel]
“In de supermarkt zal je nooit lekkerdere augurken vinden dan wanneer je ze zelf pekelt”, zegt chef-kok Victor Avonds. “Toch was er bij deze test één merk dat ik meteen zou kopen voor bij me thuis.” Tegelijk kreeg ze de zoetzure augurken van een ander merk zelfs niet doorgeslikt. Kortom: de augurkenttest werd er eentje met heel uiteenlopende resultaten. [naar artikel]
Tomatenpassata staat standaard in ieders voorraadkast om te gebruiken in tal van gerechten: van pastasaus tot soep of op een zelfgemaakte pizza. Welke passata is geschikt voor welke soort maaltijd? En welke soort uit de supermarkt is je geld écht waard? Chef Peppe Giacomazza test er 10, beoordeelt ze op smaak en bruikbaarheid, én deelt een exclusief recept om thuis zelf een verse tomatenpassata te maken. “Voor een lekkere passata is het belangrijk om goed gerijpte tomaten te gebruiken.” [naar artikel]
De poging van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) om in de protocollaire rangorde Vlaanderen meer gewicht te geven, botst op een federale muur. [naar artikel]
Net als de vorige thuiswedstrijd tegen FC Luik raakte Patro ook tegen het bescheiden Hoogstraten niet verder dan 1-1. Roman Ferber schoot de leider wel op 1-0, maar die hield amper een dik kwartier stand. “De moeilijkste klus tegen deze muur was op voorsprong komen. Dat lukte, maar het vervolg beef uit”, zuchtte Leslie Bamona. [naar artikel]
Een zeemvel voert ons terug naar grootmoeders tijd. Gebruiken we het nog? En waarvoor? Poets-experte Liesbeth Verboven test de verschillende soorten op de markt en helpt bij het kiezen.Thalisa Devos, foto’s Lieven Van Assche [naar artikel]
“Als je wilt afvallen, doe je best aan cardio,” legt sportkinesist Lieven Maesschalck uit. “Máár: hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer energie je... [naar artikel]
“Als de kans bestaat om je huiswerk te laten maken door een chatrobot, moet je er van uitgaan dat leerlingen die ook gebruiken.” Lieven Boeve waarschuwt de leerkrachten van Katholiek Onderwijs Vlaanderen dat ChatGPT ook al in hun klas zit. Is dit voor hem dan de baarlijke duivel? Of heeft hij de tool zelf al geprobeerd? “Een tekst met Engelstalige zegswijzen die letterlijk zijn vertaald? Dan moet er een alarmbelletje afgaan.” [naar artikel]
“Als de kans bestaat om je huiswerk te laten maken door een chatrobot, moet je er van uitgaan dat leerlingen die ook gebruiken.” Lieven Boeve waarschuwt de leerkrachten van Katholiek Onderwijs Vlaanderen dat ChatGPT ook al in hun klas zit. Is dit voor hem dan de baarlijke duivel? Of heeft hij de tool zelf al geprobeerd? “Een tekst met Engelstalige zegswijzen die letterlijk zijn vertaald? Dan moet er een alarmbelletje afgaan.” [naar artikel]
Anderlecht verdiende niet om te verliezen en Club Brugge verdiende niet om te winnen. De waarheid lag dus ergens tussenin, zag onze chef voetbal Stephan Keygnaert. “Zoals het wachten was vooraleer Club in de Champions League de muur écht kon slopen, geldt hetzelfde voor Anderlecht op competitieniveau.” [naar artikel]
Het begon mooi maar evolueerde gaandeweg naar een experimentele mik-mak waarin zelfs een poëet als Kevin De Bruyne geen orde kon brengen. Dus zal Roberto Martínez die twaalf maanden tot het WK goed kunnen gebruiken, zo ziet onze chef voetbal Stephan Keygnaert. “2021 was alles bij elkaar geen grand cru-jaar. 2022 dient het jaar van het eerherstel te worden.” [naar artikel]
Anderlecht en Club Brugge hebben dit weekend geen goede zaken gedaan - integendeel. Paars-wit ging onderuit in Genk en dreigt uit de boot te vallen voor de Europe play-offs, blauw-zwart moet hetzelfde lot vrezen voor de Champions’ play-offs. “En dat voor onze twee meest gerenommeerde clubs, onze twee instituten”, aldus onze chef voetbal. “Uitgerekend zij beginnen vandaag aan een nooit eerder meegemaakte week, waarin finaal hun lot in handen ligt van - hou u vast - KV Oostende, Cercle Brugge en een ex-coach...” [naar artikel]
Het vermeende handgemeen tussen sterrenchef Willem Hiele en zijn maitre d’hôtel doet opnieuw vragen rijzen over het al dan niet toxische sfeertje in restaurantkeukens. Maar de briesende chef is een relict uit het verleden, klinkt het her en der in de sector. “Het schaarse personeel dat er nog is, pikt het niet meer.” [naar artikel]
“Van diepvriesfruit mag je niet verwachten dat het even mooi presenteert als vers fruit”, zegt patissier Sander Goossens (41) van Leo Antwerp. “Het is vooral geschikt voor een smoothie of om te stoven bij een bolletje ijs.” Maar dan nog moeten de smaken natuurlijk juist zitten én moet het fruit van goeie kwaliteit zijn. “Sommige merken uit deze test gebruiken te onrijpe vruchten.” [naar artikel]
Met een onverhoopt punt verliet Anderlecht Jan Breydel. Na een turbulente week waarin het naast een niet-uitvoerende eigenaar nu ook een niet-uitvoerende voorzitter heeft. “De harde zakenman was plots een gevoelige ziel”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Maar hij had geen andere keuze meer.” [naar artikel]
Anderlecht verdiende niet om te verliezen en Club Brugge verdiende niet om te winnen. De waarheid lag dus ergens tussenin, zag onze chef voetbal Stephan Keygnaert. “Zoals het wachten was vooraleer Club in de Champions League de muur écht kon slopen, geldt hetzelfde voor Anderlecht op competitieniveau.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.