Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Chef Lieven Lootens test tomatentapenades en botst vaak op een muffige muur: “Ik zie niet in waarin je dit zou gebruiken”

05/06/2022 - 11:08
"Chef Lieven Lootens van restaurant ’t Aards Paradijs in Merendree proeft 9 tomaten­tapenades uit de supermarkt. Hij hoopt het zuiden op zijn bord te proeven, maar botst helaas vaak op een muffe geur en smaak."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Chef Lieven Lootens zoekt een veggieworst die niet moet onderdoen voor zijn vleesbroer (29/08/2020 - Het Belang van Limburg)

Lieven Lootens zit niet te wachten op vegetarische worst. “Als ik vegetarisch eet, dan eet ik groenten. Maar ik begrijp dat ersatzvlees een overstap kan zijn naar minder vlees eten. Producenten hebben een moeilijke opdracht: een product creëren dat eruitziet en net zo lekker is als vlees. En daar is al veel vooruitgang in geboekt.”Tine Bral, foto’s Wim Daneels [naar artikel]


2. Lieven Lootens is ‘groentekok van het jaar’ (05/04/2019 - De Morgen)

Lieven Lootens mag zich sinds 25 oktober ‘groentekok [naar artikel]


3. Man ontdekt eenvoudige ‘hack’ om nagels in de muur te slaan: “We gebruiken hamers al jaren verkeerd” (25/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Een nagel in de muur kloppen loopt niet altijd van en leien dakje. De kop van de spijker is dan ook stukken kleiner dan een duim, met al te vaak pijnlijke vingers als gevolg. De Amerikaan Sidney Raskind (34) renoveerde van zijn woning eigenhandig en kent dit euvel maar al te goed. “En toen ontdekte ik dat een van de simpelste gereedschappen die de mens ooit heeft ontworpen, alles zo veel eenvoudiger kan maken”, aldus de man die vaak trucs en hacks deelt op TikTok. De video waarin hij demonstreert hoe het beter kan, is intussen al bijna 20 miljoen keer bekeken. “Zelfs schrijnwerkers zeggen met dat het écht werkt”, klinkt het nog. “Blijkt dus dat we hamers al jaren verkeerd gebruiken.” [naar artikel]


4. “Trumpiaans” en “schandalig”: ‘muur’ rond Europa botst op muur van PS en groene Vivaldi-partijen (09/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

De ‘muur’ rond de Europese buitengrenzen botst ook op een muur bij PS en de groene Vivaldi-partijen. “Trumpiaans”, noemt Ecolo het. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor(CD&V) schaarde zich dan weer achter de ‘muur’. En dus moest premier Alexander De Croo (Open Vld) zonder Belgisch standpunt naar de EU-top. [naar artikel]


5. ‘Muur’ rond Europa botst op muur van PS en groene Vivaldi-partijen (09/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

De ‘muur’ rond de Europese buitengrenzen botst ook op een muur bij PS en de groene Vivaldi-partijen. “Trumpiaans”, noemt Ecolo het. En dus moest premier Alexander De Croo (Open Vld) zonder Belgisch standpunt naar de EU-top. [naar artikel]


6. Tovenaar met groenten (10/04/2019 - De Morgen)

Een conceptrestaurant, een theaterrestaurant, een belevingsrestaurant: in die termen werd Naturell aangekondigd. Het tweede restaurant van de Gentse chef Lieven Lootens beloofde maanden voor het openging 'all sense cuisine'. We waren benieuwd. [naar artikel]


7. Topchef maakt menu voor wegrestaurant (05/04/2019 - De Morgen)

Nog deze maand kunt u langs de snelweg proeven van gerechten bedacht door een topchef. In Wetteren moet het nieuwe wegrestaurant Pauzo komaf maken met goedkope maaltijden. Motor van de verandering is chef-kok Lieven Lootens. [naar artikel]


8. Onze chef voetbal: “Door zijn alcoholverslaving moet Mannaert op zoek naar de beste versie van zichzelf” (17/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Uitgerekend Club Brugge en Anderlecht beginnen vandaag aan een nooit eerder meegemaakte week, waarin finaal hun lot in handen ligt van - hou u vast - KV Oostende, Cercle Brugge en een ex-coach...” Ook onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet hoe onze twee meest gerenommeerde clubs “zelfs niet eens meer met hun rug tegen de muur staan.” En bij Club Brugge kwam bovendien ook nog de alcoholverslaving van Vincent Mannaert naar buiten. [naar artikel]


9. DE GROTE TEST. Antwerpse chef Victor Avonds proeft 12 keer zoetzure augurken: “Duurste krijgt een nul” (09/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

“In de supermarkt zal je nooit lekkerdere augurken vinden dan wanneer je ze zelf pekelt”, zegt chef-kok Victor Avonds. “Toch was er bij deze test één merk dat ik meteen zou kopen voor bij me thuis.” Tegelijk kreeg ze de zoetzure augurken van een ander merk zelfs niet doorgeslikt. Kortom: de augurkenttest werd er eentje met heel uiteenlopende resultaten. [naar artikel]


10. Italiaanse chef Peppe Giacomazza proeft 10 soorten tomatenpassata en deelt één 9/10 uit: “Zoals een passata moet zijn, wat een heerlijke smaak!” (08/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tomatenpassata staat standaard in ieders voorraadkast om te gebruiken in tal van gerechten: van pastasaus tot soep of op een zelfgemaakte pizza. Welke passata is geschikt voor welke soort maaltijd? En welke soort uit de supermarkt is je geld écht waard? Chef Peppe Giacomazza test er 10, beoordeelt ze op smaak en bruikbaarheid, én deelt een exclusief recept om thuis zelf een verse tomatenpassata te maken. “Voor een lekkere passata is het belangrijk om goed gerijpte tomaten te gebruiken.” [naar artikel]


11. Bourgeois botst op protocollaire muur (06/03/2018 - De Standaard)

De poging van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) om in de protocollaire rangorde Vlaanderen meer gewicht te geven, botst op een federale muur. [naar artikel]


12. Patro botst op rode muur van Hoogstraten: “Dit voelt als verlies” (26/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Net als de vorige thuiswedstrijd tegen FC Luik raakte Patro ook tegen het bescheiden Hoogstraten niet verder dan 1-1. Roman Ferber schoot de leider wel op 1-0, maar die hield amper een dik kwartier stand. “De moeilijkste klus tegen deze muur was op voorsprong komen. Dat lukte, maar het vervolg beef uit”, zuchtte Leslie Bamona. [naar artikel]


13. De grote test: met deze zeemvellen kan je het best poetsen (29/10/2017 - Gazet van Antwerpen)

Een zeemvel voert ons terug naar grootmoeders tijd. Gebruiken we het nog? En waarvoor? Poets-experte Liesbeth Verboven test de verschillende soorten op de markt en helpt bij het kiezen.Thalisa Devos, foto’s Lieven Van Assche [naar artikel]


14. Chef Peppe Giacomazza test 9 keer lasagnevellen: “Slechts twee hebben net iets meer bite en smaak” (27/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Dat duur lang niet altijd best is, bewijst deze test van lasagnevellen overduidelijk. “Alleen de prijs maakt het grote verschil, voor de smaak zit het verschil vooral in de nuances”, zegt chef Peppe Giacomazza. “Slechts twee hebben net iets meer bite en smaak.” [naar artikel]


15. "Trap of bankje in de buurt? Perfect om te gebruiken voor krachtoefeningen”: Lieven Maesschalck geeft je een work-out die in de stad kan doen (02/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Als je wilt afvallen, doe je best aan cardio,” legt sportkinesist Lieven Maesschalck uit. “Máár: hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer energie je... [naar artikel]


16. Topman Katholiek Onderwijs Lieven Boeve over schrijfrobot ChatGPT: “Klassieke schrijfopdrachten? Dat is verleden tijd” (03/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Als de kans bestaat om je huiswerk te laten maken door een chatrobot, moet je er van uitgaan dat leerlingen die ook gebruiken.” Lieven Boeve waarschuwt de leerkrachten van Katholiek Onderwijs Vlaanderen dat ChatGPT ook al in hun klas zit. Is dit voor hem dan de baarlijke duivel? Of heeft hij de tool zelf al geprobeerd? “Een tekst met Engelstalige zegswijzen die letterlijk zijn vertaald? Dan moet er een alarmbelletje afgaan.” [naar artikel]


17. Topman Katholiek Onderwijs Lieven Boeve over schrijfrobot ChatGPT: “Ik heb het zelf ook al gebruikt” (03/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Als de kans bestaat om je huiswerk te laten maken door een chatrobot, moet je er van uitgaan dat leerlingen die ook gebruiken.” Lieven Boeve waarschuwt de leerkrachten van Katholiek Onderwijs Vlaanderen dat ChatGPT ook al in hun klas zit. Is dit voor hem dan de baarlijke duivel? Of heeft hij de tool zelf al geprobeerd? “Een tekst met Engelstalige zegswijzen die letterlijk zijn vertaald? Dan moet er een alarmbelletje afgaan.” [naar artikel]


18. Onze chef voetbal evalueert prestatie van Anderlecht op verjaardag clubicoon Van Himst: “De champagne van Popol smaakte dan toch nog” (03/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht verdiende niet om te verliezen en Club Brugge verdiende niet om te winnen. De waarheid lag dus ergens tussenin, zag onze chef voetbal Stephan Keygnaert. “Zoals het wachten was vooraleer Club in de Champions League de muur écht kon slopen, geldt hetzelfde voor Anderlecht op competitieniveau.” [naar artikel]


19. Onze chef voetbal ziet dat de verjonging een proces van lange adem wordt: “2021 was geen grand cru-jaar” (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het begon mooi maar evolueerde gaandeweg naar een experimentele mik-mak waarin zelfs een poëet als Kevin De Bruyne geen orde kon brengen. Dus zal Roberto Martínez die twaalf maanden tot het WK goed kunnen gebruiken, zo ziet onze chef voetbal Stephan Keygnaert. “2021 was alles bij elkaar geen grand cru-jaar. 2022 dient het jaar van het eerherstel te worden.” [naar artikel]


20. Onze chef voetbal ziet hoe Anderlecht en Club aan een ongeziene week beginnen: “Ze staan zelfs niet eens meer met hun rug tegen de muur” (17/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht en Club Brugge hebben dit weekend geen goede zaken gedaan - integendeel. Paars-wit ging onderuit in Genk en dreigt uit de boot te vallen voor de Europe play-offs, blauw-zwart moet hetzelfde lot vrezen voor de Champions’ play-offs. “En dat voor onze twee meest gerenommeerde clubs, onze twee instituten”, aldus onze chef voetbal. “Uitgerekend zij beginnen vandaag aan een nooit eerder meegemaakte week, waarin finaal hun lot in handen ligt van - hou u vast - KV Oostende, Cercle Brugge en een ex-coach...” [naar artikel]


21. Een chef bij wie het potje overkookt, hoe vaak gebeurt dat? “Wie nu nog scheldt, speelt met de toekomst van zijn zaak” (01/08/2023 - Het Nieuwsblad)

Het vermeende handgemeen tussen sterrenchef Willem Hiele en zijn maitre d’hôtel doet opnieuw vragen rijzen over het al dan niet toxische sfeertje in restaurantkeukens. Maar de briesende chef is een relict uit het verleden, klinkt het her en der in de sector. “Het schaarse personeel dat er nog is, pikt het niet meer.” [naar artikel]


22. DE GROTE TEST. Patissier proeft bosvruchtenmix uit de diepvries: “De aardbeien zien er bijna rot uit en ze smaken ook niet lekker” (26/08/2023 - Het Belang van Limburg)

“Van diepvriesfruit mag je niet verwachten dat het even mooi presenteert als vers fruit”, zegt patissier Sander Goossens (41) van Leo Antwerp. “Het is vooral geschikt voor een smoothie of om te stoven bij een bolletje ijs.” Maar dan nog moeten de smaken natuurlijk juist zitten én moet het fruit van goeie kwaliteit zijn. “Sommige merken uit deze test gebruiken te onrijpe vruchten.” [naar artikel]


23. Onze chef voetbal ziet hoe Wouter Vandenhaute een illusie armer is: “In zijn drang naar succes overspeelde hij zijn hand” (15/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Met een onverhoopt punt verliet Anderlecht Jan Breydel. Na een turbulente week waarin het naast een niet-uitvoerende eigenaar nu ook een niet-uitvoerende voorzitter heeft. “De harde zakenman was plots een gevoelige ziel”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Maar hij had geen andere keuze meer.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!