Schrikt u tegenwoordig ook zo vaak van de drankrekening op restaurant? Waar je zelfs in de betere brasserie voor een gin-tonic of glas champagne intussen al makkelijk 15 euro betaalt, wordt voor wijn bij de maaltijd pas echt doorgerekend. Al jaren geldt dat de prijs van een fles maal drie wordt gedaan. Maar blijft het daar tegenwoordig nog wel bij? En klopt het dat je voor de prijs van een glas van de goedkoopste wijn op restaurant in de handel een hele fles zou kunnen kopen? Experts maken de rekening. [naar artikel]
Wil je een geopende fles wijn goed bewaren, dan moet je rekening houden met de temperatuur en de blootstelling van de wijn aan de lucht. "De bewaartermijn van rode, witte, rosé, mousserende en dessertwijn verschilt uiteraard. Van 2 dagen tot 2 weken", zegt Alexander De Beck, sommelier bij Winetist. Hij overloopt per wijnsoort hoe je je wijn het best kan bewaren na opening. [naar artikel]
Wanneer je een fles wijn koopt, kan je via een wijn-app controleren wat die waard is of welke druiven zijn gebruikt. Vivino is veruit de populairste app, maar hoe betrouwbaar is die informatie? En kan je er je voordeel mee doen? "De inspecteur" zoekt het voor je uit. [naar artikel]
Schrikt u tegenwoordig ook zo vaak van de drankrekening op restaurant? Waar je zelfs in de betere brasserie voor een gin-tonic of glas champagne intussen al makkelijk 15 euro betaalt, wordt voor wijn bij de maaltijd pas echt doorgerekend. Al jaren geldt dat de prijs van een fles maal drie wordt gedaan. Maar blijft het daar tegenwoordig nog wel bij? En klopt het dat je voor de prijs van een glas van de goedkoopste wijn op restaurant in de handel een hele fles zou kunnen kopen? Experts maken de rekening. [naar artikel]
De fles witte wijn die drie inwoners van het Waalse Gembloers zaterdag dronken, bevatte een zeer grote hoeveel synthetische drugs (MDMA) en een [naar artikel]
De fles witte wijn die drie inwoners van het Waalse Gembloers zaterdag dronken, bevatte een zeer grote hoeveel synthetische drugs (MDMA) en een [naar artikel]
Vorige week bestelde een groep mensen in een restaurant in Manchester een fles Pauillac van £260 (bijna 300 euro), maar niemand merkte dat men ze in werkelijkheid een andere fles bracht. De gasten genoten net zo goed van hun wijn, en de vergissing kwam pas later aan het licht. Niets bijzonders aan de hand – ware het niet dat de fles die de eters kregen een Pomerol van 5.000 euro was (de duurste wijn op de kaart). [naar artikel]
Of je nu af en toe een zakendiner hebt of graag met vrienden uit eten gaat, feit is dat we allemaal wel eens in een restaurant belanden. En dan [naar artikel]
Een fles Chianti van budgetsupermarkt Lidl heeft op de International Wine Challenge, een belangrijke prijsuitreiking in de wijnindustrie, een gouden award gekregen. De fles van Lidl was de goedkoopste fles die goud won. [naar artikel]
De wijn kiezen op restaurant. Sommigen schuiven dit karweitje maar al te graag door naar een tafelgenoot. Toch is het niet zo moeilijk om met onderstaande vuistregels een goede fles te kiezen uit de wijnkaart. Zeker als je je thuis al voorbereidt. [naar artikel]
Wat bestel jij vanavond op café? Drink je graag een glas wijn thuis in de zetel? En heb je een duidelijke voorkeur voor witte of rode wijn? Dat... [naar artikel]
In de meeste restaurants nemen ze enkel je jas aan als je binnenkomt, maar in ’t Hoeveke in Westende kan je vanaf 1 december ook je gsm bij de deur achterlaten. “Wie zijn smartphone in een kluisje legt, en in plaats van te gsm’en met zijn tafelgenoten babbelt, krijgt een gratis fles wijn.” [naar artikel]
In het Italiaanse Verona krijg je een gratis fles wijn, op voorwaarde dat je jouw gsm afgeeft bij binnenkomst. Het doel is om mensen aan te moedigen om met elkaar te praten in plaats van de hele tijd naar hun gsm te staren. Dat had Angelo Lella, eigenaar van Al Condominio, voor ogen. [naar artikel]
Als je zonder wijnkennis op restaurant de knoop moet doorhakken voor welke fles ze mogen brengen, gaat dat niet altijd even vlot. Het wijnetiket verklapt daarentegen meer dan je denkt. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit wat je via het etiket te weten kan komen. Wat staat er op élk etiket? En wat betekenen sommige termen? “Hoe specifieker de herkomst wordt vermeld, hoe duurder de wijn.” [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
De Nobertijnen van Averbode hebben wijn aan hun assortiment van dranken toegevoegd. Het gaat om wijn van druiven die geteeld worden op het domein van een voormalige Nobertijnenabdij in Frankrijk. Per fles die verkocht wordt, gaat 1 euro naar een goed doel. [naar artikel]
Enkele maanden geleden is een vrouw uit Puurs gestorven nadat ze een glas rode wijn had gedronken. Achteraf bleek dat er een hoge hoeveelheid drugs aan de wijn was toegevoegd. Het blijft voorlopig onduidelijk hoe de fles bij de vrouw terechtkwam, wie de drugs toevoegde en waarom. Eén piste is dat een drugsbende de drugs zo wou smokkelen, en één van de flessen per toeval bij de vrouw terechtkwam. "Het is niet ondenkbaar. Het is een gekende techniek om MDMA te smokkelen", zegt toxicoloog Kurt Anseeuw in "De wereld vandaag" op Radio 1. Het parket onderzoekt nog alle pistes. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Een restaurant in Manchester heeft geblunderd met een peperdure wijn. Gasten bestelden een fles van 260 pond (omgerekend zo’n 297 euro), maar... [naar artikel]
Horecazaken die afhaalmaaltijden aanbieden, mogen daarbij geen fles wijn verkopen. “Oneerlijke concurrentie met de supermarkten”, zegt Horeca Vlaanderen boos. “Zij mogen tot 20 uur wel een pizza met een fles wijn verkopen.” [naar artikel]
Wijn per glas: het wordt in restaurants als een aanlokkelijke en goedkope optie aangeboden. Maar krijgt u wel de wijn die u beloofd werd? Hoelang staat hij al te verschralen in een geopende fles? En betaalt u er wel de correcte prijs voor? Een kritische doorlichting van een goed draaiende business. [naar artikel]
Wijn per glas: het wordt in restaurants als een aanlokkelijke en goedkope optie aangeboden. Maar krijgt u wel de wijn die u beloofd werd? Hoelang staat hij al te verschralen in een geopende fles? En betaalt u er wel de correcte prijs voor? Een kritische doorlichting van een goed draaiende business. [naar artikel]
Verschillende supermarkten in ons land gaan binnenkort wijn in blik verkopen. In verschillende landen wordt wijn al jaren in blik verkocht, maar in Europa is dat een minder gebruikelijke verpakking. "Er wordt vooral rosé wijn en witte wijn aangeboden in blik. Het gaat om wijnen die jong geconsumeerd moeten worden", zegt topsommelier Sepideh Sedaghatnia in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.