Het Deense restaurant Geranium van chef-kok Rasmus Rofoed is vanavond uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Op de awardshow in Londen van de ‘World’s 50 Best Restaurants 2021' werd de ranglijst van de beste restaurants ter wereld live bekendgemaakt. In eigen land slaagde Peter Goossens van Hof van Cleve erin 9 plaatsen te stijgen naar plaats 27. Nick Bril schuift met The Jane voor het eerst op naar de top 50, meteen op plaats 23. [naar artikel]
In de Deense hoofdstad Kopenhagen ligt het beste restaurant ter wereld: Geranium van chefkok Rasmus Rofoed. Dat is gisterenavond bekendgemaakt tijdens de "World's 50 Best Restaurants"-show in Londen. Ook twee Belgische restaurants bemachtigden een plaatsje in de ranglijst: The Jane van Nick Bril staat op plaats 23 en Hof van Cleve van Peter Goossens op 27. [naar artikel]
Zijn restaurant Geranium in Kopenhagen is verkozen tot het op een na beste restaurant ter wereld, na Noma. Maar de droom van de Deense chef Rasmus Kofoed begon bij Roger Souvereyns in Scholteshof in het Hasseltse Stevoort. [naar artikel]
Het Deense restaurant Geranium is uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. In de top vijftig staan twee Belgische zaken, The Jane en Hof Van Cleve. [naar artikel]
Het Deense restaurant Geranium is uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. In de top vijftig staan twee Belgische zaken, The Jane en Hof Van Cleve. [naar artikel]
Restaurant Noma in Kopenhagen is uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld tijdens het gala van The World’s 50 Best Restaurants. Hof Van Cleve in Kruisem stijgt naar plek 36 op de lijst, goed voor de hoogste notering van een restaurant in ons land. [naar artikel]
18:05 Voor het eerst sinds zijn herlancering in 2017 maakt het Deense restaurant Noma verlies. Het restaurant in Kopenhagen werd nochtans herhaaldelijk uitgeroepen tot het beste ter wereld. [naar artikel]
Voor het tweede jaar op rij mag een Deens restaurant uit Kopenhagen zich het beste restaurant ter wereld noemen. René Redzepi van Noma geeft de bekroning door aan landgenoot Rasmus Kofoed van Geranium (***). Hoewel de meeste Belgen vooral Redzepi kennen, werkte Kofoed zelfs even onder één van de grootste chefs van ons land. Wie is deze nieuwe ‘beste chef ter wereld’? Waarin maakt zijn keuken verschil? En hoeveel tel je neer voor een etentje in zijn restaurant? [naar artikel]
Voor het tweede jaar op rij mag een Deens restaurant uit Kopenhagen zich het beste restaurant ter wereld noemen. René Redzepi van Noma geeft de bekroning door aan landgenoot Rasmus Kofoed van Geranium (***). Hoewel de meeste Belgen vooral Redzepi kennen, werkte Kofoed zelfs even onder één van de grootste chefs van ons land. Wie is deze nieuwe ‘beste chef ter wereld’? Waarin maakt zijn keuken verschil? En hoeveel tel je neer voor een etentje in zijn restaurant? [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Limburg, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel leerde bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
Gaat het leven van de beste chef ter wereld over rozen? Noma in Kopenhagen werd in oktober voor de vijfde keer uitgeroepen tot ‘World’s Best Restaurant’. Maar ook een kampioen is niet vrij van zorgen, zo blijkt wanneer we mogen proeven van eendenhersenen en rendierpenis. René Redzepi (43): ‘Het allerbelangrijkste in mijn carrière was toegeven dat ik niet goed bezig was.’ [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Vlaanderen, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel leerde bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
De KMO Maes Inox uit Harelbeke mag maar liefst 5 grote keukens leveren voor het vernieuwde restaurant Noma in Kopenhagen. Noma werd meermaals uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het sloot vorig jaar, maar gaat begin volgend jaar weer open op een nieuwe locatie. Maar waarom kiest zo'n restaurant uit de wereldtop voor keukens van een Vlaamse KMO? Ontdek het in de reportage hierboven. [naar artikel]
Het restaurant Central uit de Peruaanse hoofdstad Lima is door een jury van gastronomie-experts uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. The Jane, het enige Belgische restaurant op de invloedrijke lijst van "World's Best 50 Restaurants", prijkt op plaats 39. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt in de Spaanse kuststad Valencia. [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Vlaanderen, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
Wie wil eten in het beste restaurant ter wereld, moet daarvoor dit jaar naar de Franse Rivièra. Restaurant Mirazur in Menton, pal aan de grens met Italië, is dinsdag uitgeroepen tot de nummer 1 van de World’s 50 Best Restaurants, de jaarlijkse verkiezing van beste restaurants ter wereld. [naar artikel]
19:00 Het Deense restaurant Noma is voor de vijfde keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. Het Belgische Hof van Cleve stijgt met zeven plaatsen in de top 50. [naar artikel]
Noma in Kopenhagen kreeg dit jaar een derde Michelin-ster en werd al voor de vijfde keer (!) bekroond als nummer 1 in de lijst van ‘World’s 50 Best Restaurants’. De Morgen stuurt 2 lezers naar Kopenhagen, om te proeven hoe een etentje smaakt in het beste restaurant ter wereld, inclusief vluchten en hotel. [naar artikel]
Vijf keer het beste restaurant van de wereld. Drie Michelin-sterren. Altijd vol. En toch is Noma, het restaurant van René Redzepi in Kopenhagen, niet winstgevend. Terwijl een klant er 600 euro betaalt. Maar met hun centen krijgt hij zijn bijna 100 personeelsleden niet betaald. “Fine dining zoals wij het doen, werkt niet meer. We moeten ons vak heruitvinden.” [naar artikel]
Dan toch: nadat het al vier keer uitgeroepen werd tot beste restaurant ter wereld is Noma in het Deense Kopenhagen nu eindelijk bekroond met een derde Michelinster. De ultieme beloning voor chef-kok René Redzepi (43), eigengereide zoon van Macedonische inwijkelingen die de wereld lokaal leerde eten — tot zelfgeplukt mos uit het bos toe — en van de Scandinavische keuken een begrip maakte: “Het bijna onmogelijke is gebeurd", kan hij zelf amper geloven. [naar artikel]
The Jane komt binnen in de top 50 van The World’s Best Restaurants, die jaarlijks gekozen wordt door meer dan duizend culinaire experten. Het Deense Geranium is uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. [naar artikel]
Eleven Madison Park in New York is in Melbourne, in Australië, uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld. De beste Belg in de lijst is [naar artikel]
In Noma, vorig jaar uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld, wordt vanaf volgende maand een nieuw Belgisch bier geschonken dat op vraag van meesterkok René Redzepi speciaal ontwikkeld werd in de Proefbrouwerij in Lochristi. Redzepi schakelde daarvoor de gerenommeerde Deense ‘bierarchitect’ Mikkel Borg Bjergsø in. De 35-jarige brouwer liet zich voor het huisbiertje van het toprestaurant in Kopenhagen naar eigen zeggen inspireren door onze Duvel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.