Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Wat doe je met restjes na een barbecue? Mag je alles zomaar in de diepvries steken?

16/08/2022 - 12:19
"Zomer, zon en barbecueën: voor de Vlaming zijn het bijna synoniemen. Maar hoe graag we ook genieten van een stukje gegrild vlees of vis, de kans dat we nog wat over hebben is groot. Maar wat doe je daar dan mee? En mag je alles zomaar in de diepvries steken? Experts geven tips. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wat doe je met restjes na een barbecue? Mag je alles zomaar in de diepvries steken? (16/08/2022 - Het Nieuwsblad)

Zomer, zon en barbecueën: voor de Vlaming zijn het bijna synoniemen. Maar hoe graag we ook genieten van een stukje gegrild vlees of vis, de kans dat we nog wat over hebben is groot. Maar wat doe je daar dan mee? En mag je alles zomaar in de diepvries steken? Experts geven tips. [naar artikel]


2. “Melk, room of yoghurt gaan schiften in de diepvries, vries ze niet in”: 11 do’s en don’ts om alles uit je diepvries te halen (05/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De lente is het perfecte moment voor de lenteschoonmaak: daarbij kan jouw diepvries opkuisen niet ontbreken. Tijd om al die onherkenbare restjes een nieuw leven te geven of richting de vuilbak te sturen. “Al kan je nog veel meer uit je diepvries halen als je het juist aanpakt”, vertelt Joke Michiel van sterrenrestaurant Souvenir. Hoe bespaar je er bijvoorbeeld mee door hem slim in te zitten? En hoe ontdooi je de diepvries(gerechten) best? Ze deelt 11 praktische do’s en don'ts. [naar artikel]


3. In stukken gesneden, maandenlang verborgen in een diepvries en geroosterd op een barbecue: bankier bekent gruwelijke moord op Nederlands-Italiaanse pornoster (31/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Twee maanden lang werd Carol ‘Charlotte Angie’ Maltesi door familie en vrienden gemist, terwijl ze eigenlijk gewoon thuis was: ze lag in stukken gesneden in een diepvriezer, die haar moordenaar speciaal daarvoor op Amazon besteld had. De 26-jarige Nederlands-Italiaanse pornoactrice werd tijdens een seksscène gedood door een bankier, die haar zo gruwelijk verminkte dat ze enkel geïdentificeerd kon worden door haar tattoos. Een reconstructie van de horrormoord, die nog niet helemaal opgelost lijkt te zijn. [naar artikel]


4. Met houtskool, briketten of krantenpapier: barbecue-expert Peter De Clercq legt uit hoe je jouw barbecue het makkelijkst in gang krijgt (18/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]


5. Topduivenmelker overweegt te stoppen om opmerkelijke redenen: “Ik heb al vier kampioenen in mijn diepvries moeten steken” (28/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Ivan Stockmans was met zijn zege bij de oude duiven uit Chateauroux aan zijn 31ste provinciale overwinning toe. Ondanks nog eens vier nationale titels, acht zonale en drie tweede plaatsen op nationale vluchten, wil de Lummenaar ermee ophouden. “Volgend seizoen nog en dan denk ik aan stoppen”, verrast Ivan. [naar artikel]


6. “Scholen steken brooddozen in de diepvries om toch maar iéts te kunnen aanbieden”: experts over honger in de klas (04/06/2022 - Gazet van Antwerpen)

Over hoeveel kinderen met een lege brooddoos naar school worden gestuurd, kan volgens experts worden gediscussieerd. Maar dat er zich een probleem aftekent, daar zijn ze het over eens. En niet alleen in het basisonderwijs. “De meest schrijnende verhalen komen uit het secundair.” Twee experts over honger in de klas. [naar artikel]


7. Alleen gelaten kinderen steken barbecue aan voor warmte en lopen CO-vergiftiging op (21/12/2016 - Het Belang van Limburg)

In het Nederlands-Limburgse Stein, net over de grens met Maasmechelen, zijn drie kinderen nipt aan de dood ontsnapt. De drie werden dinsdagavond in hun huis achtergelaten door hun ouders, en die hadden nagelaten de gas- en elektriciteitsrekening te betalen. Hun kinderen hadden het koud en besloten de barbecue aan te steken. Dat werd hen bijna fataal, want de woning vulde zich al snel met giftig CO. Buurtbewoners konden een drama voorkomen. [naar artikel]


8. Brand op dak van oud ziekenhuis: onbekenden steken barbecue aan op 6de verdieping (10/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Zondag rond 21 uur is er brand op het dak van het oude ziekenhuis aan de Mgr. Koningsstraat uitgebroken. De brandweer moest met een ladderwagen de vuurhaard op de zesde verdieping blussen. Het bleek om resten van een barbecue te gaan. De roofing van het ziekenhuis had daardoor vuur gevat. [naar artikel]


9. Hoe lang mag je die restjes pizza eigenlijk nog opeten? (13/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Een restje pizza gooien we meestal niet graag weg. Je weet immers nooit wanneer je plots weer een klein hongertje zal voelen opkomen. Als je je restjes aan de kant zeg, let er dan op dat je ze in de koelkast stoppen. Anders is het niet meer echt veilig om op te eten. [naar artikel]


10. Handig voor na de feestdagen: zo lang blijven restjes lekker (27/11/2016 - Het Belang van Limburg)

SIn de Verenigde Staten is Thanksgiving net achter de rug en zitten veel gezinnen met overschotjes, maar hoe lang kan je die nog bewaren? Still Tasty, een site van de Department of Agriculture die gespecialiseerd in alles wat met restjes te maken heeft, geeft tips die van pas kunnen komen tijdens de eindejaarsperiode. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!