12/10/2022 - 05:19
"Mexico 86. Voor lange tijd de beste WK-prestatie van de Rode Duivels ooit. De vierde plaats zit in ons collectief voetbalgeheugen. Franky en Leo Van Der Elst kwamen met veel plezier nog eens samen om herinneringen op te halen aan hun avontuur. Van de hoogtestage met bergwandelingen in Zwitserland, tot een hyperventilerende Franky Van der Elst in de bus. Van Leo Van Der Elst met de sleutel van de bierkamer in het hotel tot zijn ontmoeting met Maradona tijdens de dopingcontrole."

1. 🎧 HET WK VAN TOEN. “Ik dacht gewoon: ‘ik geef er een patat op’”: Leo Vanderelst over zijn beslissende penalty en hoe Duivels de Mexicaanse nacht indoken (12/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mexico 86. Voor lange tijd de beste WK-prestatie van de Rode Duivels ooit. De vierde plaats zit in ons collectief voetbalgeheugen. Franky en Leo Van Der Elst kwamen met veel plezier nog eens samen om herinneringen op te halen aan hun avontuur. Van de hoogtestage met bergwandelingen in Zwitserland, tot een hyperventilerende Franky Van der Elst in de bus. Van Leo Van Der Elst met de sleutel van de bierkamer in het hotel tot zijn ontmoeting met Maradona tijdens de dopingcontrole. [naar artikel]

2. 🎧 HET WK VAN TOEN. “Ik dacht gewoon: ‘ik geef er een patat op’”: Leo Van Der Elst over zijn beslissende penalty en hoe Duivels de Mexicaanse nacht indoken (12/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Leo from Belgium’ ontmoette Diego Armando Maradona tijdens een dopingcontrole. De stunt tegen de Sovjet-Unie werd gevierd tot in de vroege uurtjes. Maar vooral: de Rode Duivels zetten met de vierde plaats op een WK een historisch resultaat neer dat voor eeuwig deel uitmaakt van ons collectieve voetbalgeheugen. In de tweede aflevering van onze podcast ‘Het WK van Toen’ halen toenmalige Rode Duivels Franky en Leo Van der Elst herinneringen op aan Mexico ‘86. Met straffe verhalen over wat er gebeurde op én vooral naast het veld. Over de bergwandelingen tijdens de hoogtestage in Zwitserland. Over de hoge hartslag van Franky en de strafschop van Leo. En over de sleutel van de bierkamer en de afterparty’s in België. [naar artikel]

3. Penalty of niet? PSV-coach woedend op scheidsrechters na beslissende penalty in minuut 95: “Hij weet niet wat hands is” (09/05/2022 - Het Belang van Limburg)

PSV beleefde zondag een frustrerende avond. De Eindhovenaars stonden met 0-2 voor op het veld van Feyenoord en leken een uitstekende zaak te doen in de titelstrijd, tot Cyriel Dessers in minuut 86 en minuut 96 tegen scoorde: 2-2. De laatste goal kwam er na een uiterst discutabele strafschop. [naar artikel]

4. Wat penalty? Hoe penalty? Waar penalty? Teo schenkt Anderlecht zege met denkbeeldige strafschop (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht verdiende de zege op basis van een goede eerste helft. Toen het schip leek te vergaan na de rust werd paars-wit bijgestaan door ref... [naar artikel]

5. Geen penalty voor Zwitserland? Penalty voor Portugal! Nee, toch penalty voor Zwitserland! (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Cristiano Ronaldo ging woensdag met alle aandacht lopen door zijn hattrick tegen Zwitserland. Maar de halve finale in de Nations League zorgde ook voor een merkwaardig VAR-moment. [naar artikel]

6. Recordaanwinst paars-wit de schlemiel nadat Stanciu beslissende penalty mist in 97ste minuut (04/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Nicolae Stanciu zal ongetwijfeld nog even wakker liggen vannacht. De duurste aankoop in onze vaderlandse competitie kon Roemenië in de 97ste [naar artikel]

7. Hendrickx trapt beslissende penalty binnen na thriller op Mambourg en knikkert Anderlecht uit beker (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

120 minuten en negen strafschoppen. Zoveel was er nodig voor Charleroi om een ticket voor de kwartfinale af te dwingen. Anderlecht leek nochtans [naar artikel]

8. Hamalainen scoorde beslissende penalty: "Was te moe om nerveus te zijn" (19/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Je moet het maar doen: zó kalm blijven bij de penalty die je club bekerwinst kan bezorgen. Brian Hamalainen (27) van Zulte Waregem had er [naar artikel]

9. "Ideaal scenario in CL-finale: Buffon pakt beslissende penalty van Ronaldo" (11/05/2017 - Sporza)

Real Madrid en Juventus zullen op 3 juni uitmaken wie de Champions League-trofee in de lucht mag steken. Proximus-analist Wim De Coninck blikt al eens vooruit. [naar artikel]

10. Belgen in het buitenland – Chelsea stoot na penalty’s door in FA Cup, Hazard zet beslissende elfmeter om (18/01/2018 - Metro)

Chelsea heeft zich woensdag met veel moeite geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. Op Stamford Bridge had het strafschoppen nodig tegen tweedeklasser Norwich. De ingevallen Eden Hazard trapte de beslissende elfmeter binnen. Michy Batshuayi opende de score na 56 minuten, maar Jamal Lewis (90.+4) sleepte diep in blessuretijd verlengingen uit de brand. […] [naar artikel]