Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Wanneer eten we biefstuk uit een proefbuis in Europa? “Nergens zijn er duidelijke regels over het maken én het definiëren van wat kweekvlees nu eigenlijk is”

07/12/2022 - 11:08
"Binnenkort kan je op restaurant in Amerika kweekvlees bestellen. Dat melden althans heel wat recente nieuwsberichten, maar kloppen die ook? Vanaf wanneer is dit slachtvrije vlees precies te proeven? En hoe ver staat het daarmee in Europa? Professor Lieven Thorrez (KU Leuven), gespecialiseerd in spierweefsel engineering, legt uit wat voor kweekvlees we anno 2022 in de kuip hebben."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wanneer krijgen we kweekvlees op ons bord? “Onze maag is een zure omgeving, dus de gezondheidsrisico’s lijken me beperkt” (07/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Binnenkort kan je op restaurant in Amerika kweekvlees bestellen. Dat melden althans heel wat recente nieuwsberichten, maar kloppen die ook? Vanaf wanneer is dit slachtvrije vlees precies te proeven? En hoever staat het daarmee in Europa? Professor Lieven Thorrez (KU Leuven), gespecialiseerd in spierweefsel engineering, legt uit wat voor kweekvlees we anno 2022 in de kuip hebben. [naar artikel]


2. Neslihan verloor 70 kilo in één jaar tijd na maagverkleining: wat houdt de ingreep in en kan je erna alles nog eten? (27/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer afvallen niet meer lukt door gezond te eten of meer te bewegen en je BMI tussen 30 en 40 zweeft, is een maagverkleining een ingreep die kan helpen. “Toch is het geen wondermiddel", benadrukt dokter Veerle Van Vlodrop. “Ik moest zélf aanpassingen maken en eten volgens de 3 gouden regels”, getuigt patiënt Neslihan (37) die 70 kilo verloor dankzij de ingreep. Wat zijn die regels? Kan je nooit meer op restaurant? En is de operatie mislukt als je opnieuw bijkomt? [naar artikel]


3. Neslihan (37) verloor 70 kilogram in één jaar tijd na een maagverkleining: wat kan je erna nog allemaal eten? Dokter helpt misverstanden de wereld uit (27/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer afvallen niet meer lukt door gezond te eten of meer te bewegen en je BMI tussen 30 en 40 zweeft, is een maagverkleining een ingreep die kan helpen. “Toch is het geen wondermiddel", benadrukt dokter Veerle Van Vlodrop. “Ik moest zélf aanpassingen maken en eten volgens de 3 gouden regels”, getuigt patiënt Neslihan (37) die 70 kilo verloor dankzij de ingreep. Wat zijn die regels? Kan je nooit meer op restaurant? En is de operatie mislukt als je opnieuw bijkomt? [naar artikel]


4. Drie poetshulpen tonen hoeveel ze elke maand netto verdienen: “We eten thuis nooit biefstuk” (07/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Wat als 90.000 huishoudhulpen hun eindejaarspremie dreigen te verliezen? Dan voeren ze actie, vandaag een eerste keer, in Brussel. De vakbonden zijn furieus: “Hoe kan het dat mensen die al zo weinig krijgen nog iets wordt afgenomen?” Maar hoeveel verdienen poetshulpen nu eigenlijk? Stefanie, Cindy en Yolanda spelen open kaart: “Wij eten thuis geen biefstuk. Worst is goedkoper.” [naar artikel]


5. Van biefstuk tot kip: welke vleessoort is het gezondst en het goedkoopst? “We eten amper 2 procent minder vlees dan 10 jaar geleden” (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]


6. Neslihan verloor 70 kilo in één jaar tijd na maagverkleining: “Het is geen wondermiddel, 3 gouden eetregels helpen” (27/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer afvallen niet meer lukt door gezond te eten of meer te bewegen en je BMI tussen 30 en 40 zweeft, is een maagverkleining een ingreep die kan helpen. “Toch is het geen wondermiddel", benadrukt dokter Veerle Van Vlodrop. “Ik moest zélf aanpassingen maken en eten volgens de 3 gouden regels”, getuigt patiënt Neslihan (37) die 70 kilo verloor dankzij de ingreep. Wat zijn die regels? Kan je nooit meer op restaurant? En is de operatie mislukt als je opnieuw bijkomt? [naar artikel]


7. Kweekvlees toch niet milieuvriendelijker dan gewone biefstuk (19/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Kweekvlees, in-vitrovlees of laboratoriumvlees werd nog maar pas voorgesteld als het milieuvriendelijkere neefje van een lap rundvlees. Nu blijkt... [naar artikel]


8. Belg eet geen biefstuk meer (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker... [naar artikel]


9. Vlaming blijft evenveel vlees eten als 10 jaar geleden ondanks groter veggie aanbod, maar welk vlees is nu het gezondst en goedkoopst? (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]


10. Drie poetshulpen vertellen hoeveel ze elke maand verdienen: “Ik hou maar 200 euro per maand over om eten te kopen” (07/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Wat als 90.000 huishoudhulpen hun eindejaarspremie dreigen te verliezen? Dan voeren ze actie, vandaag een eerste keer, in Brussel. De vakbonden zijn furieus: “Hoe kan het dat mensen die al zo weinig krijgen nog iets wordt afgenomen?” Maar hoeveel verdienen poetshulpen nu eigenlijk? Stefanie, Cindy en Yolanda spelen open kaart: “Wij eten thuis geen biefstuk. Worst is goedkoper.” [naar artikel]


11. Een biefstuk zonder dode koe? Hoe staat het met de (r)evolutie van kweekvlees? (23/02/2024 - Humo)

[naar artikel]


12. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 bekende traditiezaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Qua prijs-kwaliteit is deze onklopbaar” (05/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert gaat maandelijks op zoek in Vlaanderen. “Als ik niet zo ver woonde, kwam ik hier zeker een paar keer per jaar eten", verzucht Stijn na zijn bezoek aan vier brasserieën met oog voor authenticiteit, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken? “Ook de kropsla, de witloofsalade en de mayonaise benaderden de perfectie.” [naar artikel]


13. Nergens in Europa drinkt men zo veel frisdrank als in België (28/07/2021 - Express)

Lees dit artikel: Nergens in Europa drinkt men zo veel frisdrank als in België Het is de trieste conclusie van de Europese statistiekdienst Eurostat. De consumptie van suikerhoudende dranken ligt in België veel hoger dan in andere EU-landen. De meest recente cijfers over de consumptie van frisdrank dateren van 2019. En ze zijn ondubbelzinnig voor België: 20 procent van de Belgen consumeert ten minste één suikerhoudende drank per dag. […] Lees dit artikel: Nergens in Europa drinkt men zo veel frisdrank als in België [naar artikel]


14. Belg laat biefstuk steeds meer links liggen (28/09/2017 - Knack)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


15. Tabak krijgt mogelijk nieuwe toekomst in productie kweekvlees (30/03/2022 - Express)

De productie van laboratoriumvlees kan de tabaksindustrie een nieuwe toekomst bieden. Dat zegt het Israëlische bedrijf BioBetter, producent van kweekvlees. Het gebruik van tabak zou immers de productiekost van het laboratoriumvlees gevoelig kunnen terugschroeven en daarmee ook commercieel meer leefbaar maken. BioBetter schakelt de tabaksplanten in voor de productie van ingrediënten die bij kweekvlees de […] [naar artikel]


16. En plots duikt Rik Torfs op in mosselreclame op tv: “Ik doe het voor de kunst” (17/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Een reclamespotje waarin supermarktmedewerkers discussiëren over wanneer je mosselen nu wél of net niet mag eten. En dan verschijnt plots een bekend gezicht in beeld: Rik Torfs. “Om indruk te maken.” [naar artikel]


17. Ploegenwerk en gezond eten, hoe doe je dat? 3 nachtwerkers getuigen en geven tips: “Ik lunch om twee uur ‘s nachts” (11/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nachtwerkers draaien de dag en de nacht om. Wanneer wij onze pyjama aantrekken, grijpen zij naar hun werkplunje. Maar hoe zit het dan met hun maaltijden? Hebben ze echt honger in het midden van de nacht? Drie nachtwerkers delen hun ervaringen en diëtiste Iris Goemans geeft do’s en don’ts. “Als je frieten met biefstuk eet, ben je een uur later compleet uitgeteld van vermoeidheid.” [naar artikel]


18. Belgische biefstuk wordt almaar minder geserveerd (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


19. “Iemand die normaal 3.000 calorieën at, kan er na een ingreep mogelijk nog maar 1.000 eten”: wat houdt een maagverkleining in? En wat zijn de gevolgen? (30/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Acteur Dominique Van Malder (46) liet een maagverkleining uitvoeren en deelt zijn ervaringen daarover vanaf morgen in de nieuwe Play4-docureeks ‘Patiënt Dompi’. Met die ingreep is Van Malder één van de 12.000 Belgen die vorig jaar die operatie lieten doen én terugbetaald werden. Maar wanneer kom je in aanmerking voor een maagverkleining? En wat kan je erna nog eten? “Je maag gaat van de grootte van een aubergine naar die van een kiwi.” [naar artikel]


20. “Iemand die normaal 3.000 calorieën at, kan er na een ingreep maar 1.000 eten”: wat houdt een maagverkleining in? En hoeveel kost het? (30/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Acteur Dominique Van Malder (46) liet een maagverkleining uitvoeren en deelt zijn ervaringen daarover vanaf morgen in de nieuwe Play4-docureeks ‘Patiënt Dompi’. Met die ingreep is Van Malder één van de 12.000 Belgen die vorig jaar die operatie lieten doen én terugbetaald werden. Maar wanneer kom je in aanmerking voor een maagverkleining? En wat kan je erna nog eten? “Je maag gaat van de grootte van een aubergine naar die van een kiwi.” [naar artikel]


21. Auteur van boek tegen woke kan term niet definiëren: “Dit wordt zo’n moment dat viraal gaat” (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Amerikaanse conservatieve auteur en columniste Bethany Mandel schreef mee aan een boek dat de wokebeweging op de korrel neemt. Toch slaagt ze er niet in de term te definiëren tijdens een interview. [naar artikel]


22. “Je moet echt geen extremist zijn om gezond te eten”: deze kleine aanpassingen maken een groot verschil (06/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nog tot en met 12 juni loopt de eerste editie van Een week (ge)zonder. Zo daagt de Diabetes Liga je uit om stil te staan bij wat er op je bord ligt. “Eén derde van alle kankers wordt mogelijk gemaakt door ongezond eten”, zegt diëtist Michaël Sels in Dag Allemaal. “Alleen tabak scoort nog slechter.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!