Binnenkort kan je op restaurant in Amerika kweekvlees bestellen. Dat melden althans heel wat recente nieuwsberichten, maar kloppen die ook? Vanaf wanneer is dit slachtvrije vlees precies te proeven? En hoever staat het daarmee in Europa? Professor Lieven Thorrez (KU Leuven), gespecialiseerd in spierweefsel engineering, legt uit wat voor kweekvlees we anno 2022 in de kuip hebben. [naar artikel]
Wanneer afvallen niet meer lukt door gezond te eten of meer te bewegen en je BMI tussen 30 en 40 zweeft, is een maagverkleining een ingreep die kan helpen. “Toch is het geen wondermiddel", benadrukt dokter Veerle Van Vlodrop. “Ik moest zélf aanpassingen maken en eten volgens de 3 gouden regels”, getuigt patiënt Neslihan (37) die 70 kilo verloor dankzij de ingreep. Wat zijn die regels? Kan je nooit meer op restaurant? En is de operatie mislukt als je opnieuw bijkomt? [naar artikel]
Wanneer afvallen niet meer lukt door gezond te eten of meer te bewegen en je BMI tussen 30 en 40 zweeft, is een maagverkleining een ingreep die kan helpen. “Toch is het geen wondermiddel", benadrukt dokter Veerle Van Vlodrop. “Ik moest zélf aanpassingen maken en eten volgens de 3 gouden regels”, getuigt patiënt Neslihan (37) die 70 kilo verloor dankzij de ingreep. Wat zijn die regels? Kan je nooit meer op restaurant? En is de operatie mislukt als je opnieuw bijkomt? [naar artikel]
Wat als 90.000 huishoudhulpen hun eindejaarspremie dreigen te verliezen? Dan voeren ze actie, vandaag een eerste keer, in Brussel. De vakbonden zijn furieus: “Hoe kan het dat mensen die al zo weinig krijgen nog iets wordt afgenomen?” Maar hoeveel verdienen poetshulpen nu eigenlijk? Stefanie, Cindy en Yolanda spelen open kaart: “Wij eten thuis geen biefstuk. Worst is goedkoper.” [naar artikel]
Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]
Wanneer afvallen niet meer lukt door gezond te eten of meer te bewegen en je BMI tussen 30 en 40 zweeft, is een maagverkleining een ingreep die kan helpen. “Toch is het geen wondermiddel", benadrukt dokter Veerle Van Vlodrop. “Ik moest zélf aanpassingen maken en eten volgens de 3 gouden regels”, getuigt patiënt Neslihan (37) die 70 kilo verloor dankzij de ingreep. Wat zijn die regels? Kan je nooit meer op restaurant? En is de operatie mislukt als je opnieuw bijkomt? [naar artikel]
Kweekvlees, in-vitrovlees of laboratoriumvlees werd nog maar pas voorgesteld als het milieuvriendelijkere neefje van een lap rundvlees. Nu blijkt... [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker... [naar artikel]
Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]
Wat als 90.000 huishoudhulpen hun eindejaarspremie dreigen te verliezen? Dan voeren ze actie, vandaag een eerste keer, in Brussel. De vakbonden zijn furieus: “Hoe kan het dat mensen die al zo weinig krijgen nog iets wordt afgenomen?” Maar hoeveel verdienen poetshulpen nu eigenlijk? Stefanie, Cindy en Yolanda spelen open kaart: “Wij eten thuis geen biefstuk. Worst is goedkoper.” [naar artikel]
Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert gaat maandelijks op zoek in Vlaanderen. “Als ik niet zo ver woonde, kwam ik hier zeker een paar keer per jaar eten", verzucht Stijn na zijn bezoek aan vier brasserieën met oog voor authenticiteit, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken? “Ook de kropsla, de witloofsalade en de mayonaise benaderden de perfectie.” [naar artikel]
Lees dit artikel: Nergens in Europa drinkt men zo veel frisdrank als in België Het is de trieste conclusie van de Europese statistiekdienst Eurostat. De consumptie van suikerhoudende dranken ligt in België veel hoger dan in andere EU-landen. De meest recente cijfers over de consumptie van frisdrank dateren van 2019. En ze zijn ondubbelzinnig voor België: 20 procent van de Belgen consumeert ten minste één suikerhoudende drank per dag. […] Lees dit artikel: Nergens in Europa drinkt men zo veel frisdrank als in België [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
De productie van laboratoriumvlees kan de tabaksindustrie een nieuwe toekomst bieden. Dat zegt het Israëlische bedrijf BioBetter, producent van kweekvlees. Het gebruik van tabak zou immers de productiekost van het laboratoriumvlees gevoelig kunnen terugschroeven en daarmee ook commercieel meer leefbaar maken. BioBetter schakelt de tabaksplanten in voor de productie van ingrediënten die bij kweekvlees de […] [naar artikel]
Een reclamespotje waarin supermarktmedewerkers discussiëren over wanneer je mosselen nu wél of net niet mag eten. En dan verschijnt plots een bekend gezicht in beeld: Rik Torfs. “Om indruk te maken.” [naar artikel]
Nachtwerkers draaien de dag en de nacht om. Wanneer wij onze pyjama aantrekken, grijpen zij naar hun werkplunje. Maar hoe zit het dan met hun maaltijden? Hebben ze echt honger in het midden van de nacht? Drie nachtwerkers delen hun ervaringen en diëtiste Iris Goemans geeft do’s en don’ts. “Als je frieten met biefstuk eet, ben je een uur later compleet uitgeteld van vermoeidheid.” [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
Acteur Dominique Van Malder (46) liet een maagverkleining uitvoeren en deelt zijn ervaringen daarover vanaf morgen in de nieuwe Play4-docureeks ‘Patiënt Dompi’. Met die ingreep is Van Malder één van de 12.000 Belgen die vorig jaar die operatie lieten doen én terugbetaald werden. Maar wanneer kom je in aanmerking voor een maagverkleining? En wat kan je erna nog eten? “Je maag gaat van de grootte van een aubergine naar die van een kiwi.” [naar artikel]
Acteur Dominique Van Malder (46) liet een maagverkleining uitvoeren en deelt zijn ervaringen daarover vanaf morgen in de nieuwe Play4-docureeks ‘Patiënt Dompi’. Met die ingreep is Van Malder één van de 12.000 Belgen die vorig jaar die operatie lieten doen én terugbetaald werden. Maar wanneer kom je in aanmerking voor een maagverkleining? En wat kan je erna nog eten? “Je maag gaat van de grootte van een aubergine naar die van een kiwi.” [naar artikel]
De Amerikaanse conservatieve auteur en columniste Bethany Mandel schreef mee aan een boek dat de wokebeweging op de korrel neemt. Toch slaagt ze er niet in de term te definiëren tijdens een interview. [naar artikel]
Nog tot en met 12 juni loopt de eerste editie van Een week (ge)zonder. Zo daagt de Diabetes Liga je uit om stil te staan bij wat er op je bord ligt. “Eén derde van alle kankers wordt mogelijk gemaakt door ongezond eten”, zegt diëtist Michaël Sels in Dag Allemaal. “Alleen tabak scoort nog slechter.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.