“Dit is gewoon het perfecte frietkot”: een uitspraak die elke Vlaming kan doen. Maar als het de woorden van sterrenchef Luc Bellings komen, sta je als uitbater toch even trots te blinken. En dat blinken was afgelopen zomer voor Lennart Loyen (40) van Frituur Erly in De Haan, die voor zijn friet-met-curryworst-speciaal zo maar even een tien op tien kreeg. “Vorige keer was het nog een puntje minder. Maar die ene tip die Bellings toen gaf, hebben we ter harte genomen.” [naar artikel]
https://images0.persgroep.net/rcs/qzczmkck1tZNrl7RrBMejXmO7Mg/diocontent/108015037/_crop/0/224/5512/3115/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg [naar artikel]
Elmo Lê van zet de blik op oneindig. Vandaag: het nieuwe seizoen van De mol. [naar artikel]
07:19 Het is de negende Belgische chef in amper drie jaar tijd die zijn Michelin-sterren opgeeft om een nieuwe activiteit op te starten. [naar artikel]
Jan Maesen was een bevlogen leraar Nederlands die in zijn vrije tijd kookte en daarover schreef. Tegelijk was hij een uitmuntende kok die overdag lesgaf in een middelbare school en columns voor de radio en de krant maakte. Culinair én literair beslagen - van a tot z, van aperitief tot pousse-café. [naar artikel]
Waarom kiest een chef voor een leven in de keuken? Als je écht doorvraagt, kom je bijna altijd uit bij een kooklustige moeder, grootmoeder of schoonmoeder. Deze week: sterrenchef Luc Bellings over de kerstfazant van zijn overleden moeder. “Mijn ma kookte elke dag zeer uitgebreid, en dan stond ik naast haar op een stoeltje aan het fornuis.” [naar artikel]
Bij oud en nieuw horen bubbels, maar geen bubbels zonder bijpassende hapjes. Om het nieuwe jaar nóg stijlvoller en vooral smakelijker in te zetten, deelt sterrenchef Luc Bellings zeven toprecepten die je ook makkelijk zelf kan maken. Van oesters met Granny Smith tot rundstartaar met krab en kaviaar: er is voor ieder wat wils. Smakelijk 2021! [naar artikel]
Een maaltijd is niet compleet zonder een lekker dessert. Maar welk toetje serveer je dan het je liefst: tiramisu, chocolademousse, rijstpap of vanillepudding? Sterrenchef Luc Bellings proeft van al het lekkers van de huismerken van de supermarkten en gaf aan de beste uit de test zijn eigen toets. “Veel producten missen smaak, maar gelukkig zijn er enkele uitzonderingen die zéér goed scoren.” [naar artikel]
Een maaltijd is niet compleet zonder een lekker dessert. Maar welk toetje serveer je dan het je liefst: tiramisu, chocolademousse, rijstpap of vanillepudding? Sterrenchef Luc Bellings proeft van al het lekkers van de huismerken van de supermarkten en gaf aan de beste uit de test zijn eigen toets. “Veel producten missen smaak, maar gelukkig zijn er enkele uitzonderingen die zéér goed scoren.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.