Kerst is een echt familiefeest: zorg dan ook dat je mee aan tafel kunt genieten. De hapjes ogen chic maar zijn gemakkelijk. Sommige hapjes kan je [naar artikel]
Maandag worden de Michelin-sterren uitgedeeld, maar Luc Bellings zal er alvast geen krijgen. De topchef van het Hasseltse De Vork van Luc Bellings stopt naar eigen zeggen deze zomer en bedankt voor de eer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
Sterrenchef Luc Bellings van “De vork van Luc Bellings” in Hasselt verkoopt eind augustus z’n zaak en stopt definitief met gastronomie. Hij geeft naar eigen zeggen de fakkel door aan een andere topchef die Limburg gastronomisch op de kaart zal zetten en wil zelf meer gaan fietsen. [naar artikel]
Bij oud & nieuw horen bubbels, maar geen bubbels zonder bijpassende hapjes. Om het nieuwe jaar nóg stijlvoller en vooral smakelijker in te zetten,... [naar artikel]
Het vroegere tweesterrenrestaurant Aan Tafel bij Luc Bellings heropent in december de deuren als boekhoudkantoor. De keuken is al ontmanteld, na de bouwvakantie wordt het restaurant vertimmerd tot bureaus en vergaderzalen. Zelf is Bellings drie huizen verder op de Luikersteenweg aan de slag: op 11 augustus start hij in de vroegere Marjac met ‘De Vork van Luc Bellings’. “Neen, geen frituur of brasserie maar topgastronomie.” [naar artikel]
De airfryer is populairder dan ooit, en de diepvriezers in de supermarkt liggen bomvol met snacks om in de heteluchtfriteuse te bereiden. Maar zijn die wel lekker krokant en smakelijk om als hapje te serveren? Sterrenchef Luc Bellings gebruikte voor het eerst een airfryer om tien soorten snacks in te bakken en is onder de indruk. “De hapjes zijn veel minder vettig en liggen minder zwaar op de maag dan gelijkaardige bereidingen uit de friteuse.” [naar artikel]
Makkelijk, snel en goedkoop: iedereen gaat weleens overstag voor een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt. Maar welke is de beste prijs-kwaliteit? Topchef Luc Bellings proeft tien lasagnes, buist de helft maar vindt één topper: “Deze lasagne is smakelijke comfortfood”. Hij geeft ook een eigen recept om verse lasagne thuis te maken. [naar artikel]
Hoogdag in gastronomisch België en Luxemburg, want vandaag worden de Michelin-sterren uitgedeeld. Wie er alvast geen zal ontvangen, is Luc Bellings (57). “Ik stop deze zomer en bedank voor de eer.” [naar artikel]
Je kan een potje koken en je gezin zou je al lang drie sterren gegeven hebben. Maar met kerst schuiven er vijftien personen aan tafel, moet je meerdere gangen – én hapjes – uit je mouw toveren en mag het ook wat chiquer zijn. Hoe krijg je alles op tijd en warm op tafel? Zijn er gerechten die té ambitieus zijn? Hoe hou je rekening met vegetariërs en wat doet je met het dessert? Vier topchefs helpen je vier klassieke fouten te vermijden, zodat iedereen blij aan tafel zit, jijzelf inbegrepen. [naar artikel]
Sterrenkok Luc Bellings verhuist niet ver nadat hij op 24 juni zijn restaurant Aan Tafel in Rapertingen (Hasselt) sluit. Hij ruilt zijn witte villa langs de Luikersteenweg voor restaurant-frituur Marjac, nog geen honderd meter verderop. Als alles volgens plan verloopt zullen Bellings en zijn vrouw Brigitte er in augustus hun nieuwe zaak openen. “Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar het klopt dat we naar daar verhuizen”, bevestigt Brigitte Bellings. [naar artikel]
Elke week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een bijzonder huis. In de heuvels van La Caleta - ongetwijfeld de meest exclusieve regio van Tenerife - genieten Marc, Rita en hun zonen van hun al even exclusieve villa ‘Christal’. 850 m² aan luxe in een adembenemend decor: een betere plek om oudejaar te vieren, is moeilijk te vinden. “Met het zicht op de eindeloze zee zijn we binnen de minuut compleet zen.” [naar artikel]
Waarom kiest een chef voor een leven in de keuken? Als je écht doorvraagt, kom je bijna altijd uit bij een kooklustige moeder, grootmoeder of schoonmoeder. Deze week: sterrenchef Luc Bellings over de kerstfazant van zijn overleden moeder. “Mijn ma kookte elke dag zeer uitgebreid, en dan stond ik naast haar op een stoeltje aan het fornuis.” [naar artikel]
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van sterrenchef Luc Bellings. “In dit bruin café drink ik na een drukke service graag een perfect getapt pintje waarvan de condens van het glas druipt.” [naar artikel]
Foodsharing is in. Dan zit je in de tapasbar aan de juiste tafel: een tafeltje vol met Spaanse hapjes om te delen met je tafelgenoten. En dat is wat ook El Bocado - ‘hap’ in het Spaans - biedt. [naar artikel]
“Dit is gewoon het perfecte frietkot”: een uitspraak die elke Vlaming kan doen. Maar als het de woorden van sterrenchef Luc Bellings komen, sta je als uitbater toch even trots te blinken. En dat blinken was afgelopen zomer voor Lennart Loyen (40) van Frituur Erly in De Haan, die voor zijn friet-met-curryworst-speciaal zo maar even een tien op tien kreeg. “Vorige keer was het nog een puntje minder. Maar die ene tip die Bellings toen gaf, hebben we ter harte genomen.” [naar artikel]
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van sterrenchef Luc Bellings. “In dit bruin café drink ik na een drukke service graag een perfect getapt pintje waarvan de condens van het glas druipt.” [naar artikel]
Een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt is snel, makkelijk en vooral ook goedkoop. Maar smaken ze ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft 10 voorverpakte lasagnes: “Voor iets meer dan een euro kan je zelf geen lasagne maken, maar het is dan wel een vettige, smakeloze brij dat je eet.” Gelukkig waren er ook enkele die hem wél konden bekoren. [naar artikel]
Een maaltijd is niet compleet zonder een lekker dessert. Maar welk toetje serveer je dan het je liefst: tiramisu, chocolademousse, rijstpap of vanillepudding? Sterrenchef Luc Bellings proeft van al het lekkers van de huismerken van de supermarkten en gaf aan de beste uit de test zijn eigen toets. “Veel producten missen smaak, maar gelukkig zijn er enkele uitzonderingen die zéér goed scoren.” [naar artikel]
In het Salvator Welzijnscentrum kunnen dementerende bewoners straks hun wortelpuree en caramelpudding met hun handen eten. “Soft fingerfood is perfect voor wie een motorische beperking of slikproblemen heeft”, klinkt het. [naar artikel]
Het voormalige tweesterrenrestaurant ’Aan tafel bij Luc Bellings’ heeft nieuwe bewoners. De accountants en belastingconsulenten van Accuraad zijn verhuisd vanuit Bilzen en hebben hun intrek genomen aan de Luikersteenweg in Hasselt. [naar artikel]
Een maaltijd is niet compleet zonder een lekker dessert. Maar welk toetje serveer je dan het je liefst: tiramisu, chocolademousse, rijstpap of vanillepudding? Sterrenchef Luc Bellings proeft van al het lekkers van de huismerken van de supermarkten en gaf aan de beste uit de test zijn eigen toets. “Veel producten missen smaak, maar gelukkig zijn er enkele uitzonderingen die zéér goed scoren.” [naar artikel]
Elke week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een bijzonder huis. In de heuvels van La Caleta - ongetwijfeld de meest exclusieve regio van Tenerife - genieten Marc, Rita en hun zonen van hun al even exclusieve villa ‘Christal’. 850 m² aan luxe in een adembenemend decor: een betere plek om oudejaar te vieren, is moeilijk te vinden. “Met het zicht op de eindeloze zee zijn we binnen de minuut compleet zen.” [naar artikel]
Een maaltijd is niet compleet zonder een lekker dessert. Maar welk toetje serveer je dan het je liefst: tiramisu, chocolademousse, rijstpap of vanillepudding? Sterrenchef Luc Bellings proeft van al het lekkers van de huismerken van de supermarkten en gaf aan de beste uit de test zijn eigen toets. “Veel producten missen smaak, maar gelukkig zijn er enkele uitzonderingen die zéér goed scoren.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.