Nu de diepvriesfrieten 51 procent duurder zijn geworden tegenover vorig jaar, is het des te belangrijker om te weten aan welke frietjes je jouw geld graag uitgeeft. Sterrenchef Luc Bellings proeft 9 soorten diepvriesfrieten voor de Airfryer. Welke leg jij met plezier in je winkelmandje? En hoe bak je ze best om ze zo krokant mogelijk te krijgen? “Deze zien er smakelijk uit, en dat zijn ze ook!” [naar artikel]
Het gaat hard in de Belgische diepvriesfrietindustrie. Een van de bekendste diepvriesfrietmerken, Lutosa, verving onlangs zijn naam door Belviva om... [naar artikel]
Of je nu thuis bent of een dagje aan de kust: een frietje met mayonaise smaakt altijd. Maar waar ga je die frietjes halen als je de frituren aan zee niet goed kent? Sterrenchef Luc Bellings bezoekt deze week voor zijn zomerreeks 5 frietkoten in verschillende badsteden. Hij bestelt er telkens een klein pakje friet met mayonaise en een curryworst speciaal. “Mayonaise op grootmoeders wijze betekent hier blijkbaar véél te lopend en smakend naar mosselsaus.” [naar artikel]
Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
Met de festivals en de vakantie die voor de deur staan, is het hoog tijd om te beginnen nadenken over wat je nu weer eet op een camping. Knakworsten uit blik, ravioli uit blik of noedels uit een potje behoren tot de populairste en makkelijkst te bereiden opties. Maar kan zoiets ook lekker zijn? Chef Luc Bellings proeft telkens vijf varianten binnen die drie categorieën en velt zijn kritisch oordeel. “Als er echt niets anders in voorraad is, kan dit inderdaad je honger stillen.” [naar artikel]
Met de festivals en de vakantie die voor de deur staan, is het hoog tijd om te beginnen nadenken over wat je nu weer eet op een camping. Knakworsten uit blik, ravioli uit blik of noedels uit een potje behoren tot de populairste en makkelijkst te bereiden opties. Maar kan zoiets ook lekker zijn? Chef Luc Bellings proeft telkens vijf varianten binnen die drie categorieën en velt zijn kritisch oordeel. “Als er echt niets anders in voorraad is, kan dit inderdaad je honger stillen.” [naar artikel]
Appelmoes met kip en patatjes: het staat waarschijnlijk bij veel Vlamingen regelmatig op tafel. Niets gaat boven een zelfgemaakte compote, - met of zonder grote stukken appel - maar komt appelmoes uit een bokaal in de buurt van verse? Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare versies uit de supermarkt én deelt een exclusief recept om zelf de lekkerste compote te maken. Is er een merk dat hem kan bekoren? “Een appelcompote zonder suiker is als frieten zonder zout.” [naar artikel]
De garnaalkroket is een typisch Belgisch product. Meer zelfs: het is een streekproduct van onze kust. Maar zijn garnaalkroketten uit de supermarkt net zo uniek van smaak én lekker? Chef Luc Bellings proeft tien verschillende diepgevroren garnaalkroketten en is aangenaam verrast. “Ongelooflijk, maar deze garnaalkroketten zou iedereen in z’n diepvriezer moeten hebben om snel en goedkoop een lekkere hap te serveren.” [naar artikel]
Sterrenkok Luc Bellings verhuist niet ver nadat hij op 24 juni zijn restaurant Aan Tafel in Rapertingen (Hasselt) sluit. Hij ruilt zijn witte villa langs de Luikersteenweg voor restaurant-frituur Marjac, nog geen honderd meter verderop. Als alles volgens plan verloopt zullen Bellings en zijn vrouw Brigitte er in augustus hun nieuwe zaak openen. “Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar het klopt dat we naar daar verhuizen”, bevestigt Brigitte Bellings. [naar artikel]
Of je nu thuis bent of een dagje aan de kust: een frietje met mayonaise smaakt altijd. Maar waar ga je die frietjes halen als je de frituren aan zee niet goed kent? Sterrenchef Luc Bellings bezoekt deze week voor zijn zomerreeks 5 frietkoten in verschillende badsteden. Hij bestelt er telkens een klein pakje friet met mayonaise en een curryworst speciaal. “Mayonaise op grootmoeders wijze betekent hier blijkbaar véél te lopend en smakend naar mosselsaus.” Al botst hij ook op hét perfecte frietkot. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.