De multinational Unilever stapt uit de productie van margarine. Dat betekent dat merken als Becel, Blue Band, Bona en Zeeuws Meisje in de etalage [naar artikel]
“Als je dagelijks drie tot vier boterhammen eet, dan doet het ertoe welke vetstof je erop smeert”, vertelt diëtiste Sanne Mouha. Maar hoe weet je of het product dat jij gebruikt goed is voor je gezondheid? En wat is het verschil nu weer tussen boter, margarine en andere smeerbare (plantaardige) producten? De voedingsdeskundige legt uit en beoordeelt tien verschillende margarines uit de supermarkt: “Minder calorierijk, maar daar is alles mee gezegd.” [naar artikel]
“Als je dagelijks drie tot vier boterhammen eet, dan doet het ertoe welke vetstof je erop smeert”, vertelt diëtiste Sanne Mouha. Maar hoe weet je of het product dat jij gebruikt goed is voor je gezondheid? En wat is het verschil nu weer tussen boter, margarine en andere smeerbare (plantaardige) producten? De voedingsdeskundige legt uit en beoordeelt tien verschillende margarines uit de supermarkt: “Minder calorierijk, maar daar is alles mee gezegd.” [naar artikel]
Unilever stapt uit de productie van margarine en ander smeerbaar broodbeleg. Dat betekent dat merken als Becel, Blue Band, Bona en Zeeuws Meisje in de etalage gaan. [naar artikel]
De Brits-Nederlandse voedings- en schoonmaakgigant Unilever gaat voor bijna zeven miljard euro merken verkopen. Op die manier wil de groep meerwaarde tot stand brengen voor de aandeelhouders. Onlangs sloeg Unilever met succes een overnamebod van de Amerikaanse groep Kraft Heinz af. [naar artikel]
06:32 Het voedingsconcern Unilever verkoopt voor 7 miljard euro merken, waaronder de margarines van Becel. Na het mislukt overnamebod van Kraft Heinz, zoekt Unilever een manier om zijn aandeelhouderswaarde ... [naar artikel]
08:37 Unilever stapt uit de productie van margarine en ander smeerbaar broodbeleg. Dat betekent dat merken als Becel, Blue Band, Bona en Zeeuws Meisje in de etalage gaan. [naar artikel]
7 miljard euro is de waarde van de merken die Unilever zou willen verkopen. [naar artikel]
Eerder dit jaar werd de invloed van verzadigde vetten op hart- en vaatziekten in vraag gesteld door een Brits onderzoek1. Dit wordt nu tegengesproken door een zeer recente studie waarbij de data van een langdurig onderzoek (25 tot 30 jaar) naar de voedingsgewoonten van 84.628 vrouwen en 42.908 mannen in detail werden geanalyseerd. De onderzoekers vonden dat het risico op hart- en vaatziekten in deze groep daalde met 25% wanneer verzadigde vetten in de voeding werden vervangen door meervoudige, onverzadigde vetzuren of omega 3- en 6-vetzuren. Of in mensentaal: smeer je boterham maar beter met een zachte margarine of bak en braad met olie of een vloeibaar bak- en braad product in plaats van met boter of harde margarine [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.