De stad Antwerpen gaat het aantal maaltijden in de sociale buurtrestaurants optrekken van 300.000 naar 400.000 per jaar. Steeds meer mensen die het niet breed hebben, komen er langs voor een betaalbare en gezonde maaltijd. De vraag is met zo'n 20 procent gestegen door de hogere prijzen van energie en in de winkel. [naar artikel]
Ook de keukens van de buurtrestaurants van Sense in Antwerpen draaien volop op afhaalmenu’s. De komende tien dagen zijn dat feestelijke maaltijden, daarvoor hebben sponsors gezorgd. Voor chef-kok Hashmath, die hier in 2008 als vluchteling belandde, is het dus alle hens aan dek. [naar artikel]
Ook de buurtrestaurants springen op de kar van de afhaalmaaltijden. Op buurtopjebord.be kunt u bij hen een feestmenu bestellen. Betaalbaar, lekker en u steunt ook nog eens de sociale tewerkstelling. [naar artikel]
Nu alle horecazaken vanwege het coronavirus dicht blijven, zijn afhaalmaaltijden enorm populair. Om daar op in te spelen, slaan 28 buurtrestaurants in Vlaanderen de handen in elkaar. Op buurtopjebord.be bundelen ze tijdens de feestdagen hun afhaalmaaltijden. Met het initiatief willen de buurtrestaurants klanten lekkere en betaalbare dagschotels en feestmenu’s aanbieden. Het Brugse sociaal buurtrestaurant Pas […] Het bericht Buurtrestaurants houden kerstmenu’s betaalbaar verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Iedereen verdient het om tijdens de feestdagen culinair in de watten te worden gelegd. Een handvol topchefs schaart zich daarom achter het initiatief Buurtopjebord. Elk voor hun provincie dachten ze een feestmenu uit voor de klanten van buurtrestaurants. Erwin Denys, chef van restaurant Rascasse in Kapellen, zakte gisteren af naar buurtrestaurant Kom.EET in Deurne om zijn gerechten aan te leren aan de keukenmedewerkers. [naar artikel]
Wie tijdens de feesten een lekker, duurzaam en goedkoop menu wil afhalen, kan daarvoor terecht bij een aantal Limburgse buurtrestaurants. “Via buurtopjebord.be kan je voor 10 à 15 euro een feestmenu bestellen en daarmee meteen ook de sociale tewerkstelling steunen.” [naar artikel]
Het traditionele patroon in een restaurant –man achter het fornuis en vrouw in de zaal – is al een tijdje voorbijgestreefd. In deze drie nieuwe zaakjes slaan telkens twee jonge mannen de handen in elkaar. Wat hen bindt? Ze willen gasten het gevoel geven bij hen thuis te eten. Ontmoet de buurtrestaurants 2.0. [naar artikel]
De politiezone Erpe-Mere - Lede heeft tijdens de coronaperiode gemerkt dat de oplichtingscijfers met 70% gestegen zijn. Het gaat zowel over oplichting via het internet als los van het internet. De cijfers over intrafamiliaal geweld zijn ook gestegen maar minder sterk dan wat bij het begin van de lockdown verwacht werd. De politie waarschuwt wel dat veel huiselijk geweld verborgen blijft. [naar artikel]
Na de succesvolle lancering vorig jaar van UberEATS in Brussel, is de maaltijdleveringsdienst vanaf vandaag ook beschikbaar in de Antwerpse binnenstad. Antwerpen is de eerste Vlaamse stad waar Uber gerechten aan huis en op kantoor levert. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.