Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Mag je verbrande voeding nog opeten of niet?

08/03/2023 - 14:08
"Het overkomt iedereen wel eens: Net iets te lang je eten bakken in de pan of de oven, met verbrande voeding als eindresultaat. Wat zit er precies in die zwartgeblakerde stukjes? Is elk verbrand voedingsmiddel even gevaarlijk? En kan het kwaad als je het nog opeet? Toxicoloog Jan Tytgat van KU Leuven zet alles op een rijtje."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Mag je verbrande voeding nog opeten of niet? (08/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het overkomt iedereen wel eens: Net iets te lang je eten bakken in de pan of de oven, met verbrande voeding als eindresultaat. Wat zit er precies in die zwartgeblakerde stukjes? Is elk verbrand voedingsmiddel even gevaarlijk? En kan het kwaad als je het nog opeet? Toxicoloog Jan Tytgat van KU Leuven zet alles op een rijtje. [naar artikel]


2. Van welke kazen mag je de korst opeten en van welke niet? "Soms moét je de korst opeten om het hele smaakpalet te proeven" (27/09/2023 - VRT NWS)

Nu de herfst in het land is, verschijnen er weer vaker kaasschotels op tafel. Daar horen geregeld ook vragen bij zoals "Is de korst van elke kaas eetbaar?" en "Zijn korsten soms ook ongezond?" Het consumententeam van Radio2 vraagt het aan Sophie Schockaert van kaaswinkel Schockaert in Mechelen. "Kort samengevat: van plastic blijf je af. Een dikke korst is eetbaar, maar niet altijd lekker. Heeft je kaas een natuurlijke korst? Dan is het zelfs zonde om ze niet op te eten." [naar artikel]


3. ‘Hangry’ toeriste kan ogen niet geloven wanneer ze haar broodje wil opeten: “7 euro en ik kan dit in één hap opeten” (08/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Emily McDonald (23) was tijdens een reisje naar het Italiaanse Napels een beetje kwaad aan het worden omdat ze honger had - hangry dus - en was een broodjeszaak binnengestapt om iets te eten te kopen. De Canadese studente had zeven euro uitgegeven aan een panini waarvan ze hoopte dat er veel kaas op zou liggen, maar toen ze de doos opende, werd ze nog kwader om vervolgens in lachten uit te barsten. “Zeven euro”, klinkt het in het video die al talloze keren werd bekeken op sociale media. “En ik kan dit in één hap opeten.” Ze ging verhaal halen in de broodjeszaak en werd na een korte discussie ruimschoots gecompenseerd voor het euvel. “Mijn sandwich kreeg een upgrade...” [naar artikel]


4. Waarom wordt het opeten van het ene dier als wreed en het opeten van het andere als normaal beschouwd? (06/12/2017 - De Morgen)

Daan Heerma van Voss is een Nederlandse schrijver. [naar artikel]


5. Kan het kwaad als je een stukje verbrande voeding opeet? (08/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het overkomt iedereen wel eens: net iets te lang je eten bakken in de pan of de oven, met verbrande voeding als eindresultaat. Wat zit er precies in die zwartgeblakerde stukjes? Is elk verbrand voedingsmiddel even gevaarlijk? En kan het kwaad als je het nog opeet? Toxicoloog Jan Tytgat van KU Leuven zet alles op een rijtje. [naar artikel]


6. Kan het kwaad als je een stukje verbrande voeding toch nog opeet? (11/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het overkomt iedereen weleens: net iets te lang je eten bakken in de pan of de oven, met verbrande voeding als eindresultaat. Wat zit er precies in die zwartgeblakerde stukjes? Is elk verbrand voedingsmiddel even gevaarlijk? En kan het kwaad als je het nog opeet? Toxicoloog Jan Tytgat van KU Leuven zet alles op een rijtje. [naar artikel]


7. ‘Het Sportkookboek 2’ belooft ons “betere sportprestaties met de juiste voeding”, maar is die voeding ook lekker? Wij deden de test (31/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Na het Sportkookboek 1 heeft topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck nu ook – verder moet je een titel niet zoeken – Sportkookboek 2 uit. “Verbeter je sportprestaties met de juiste voeding”, is de baseline. Dat je beter kan sporten door het juiste te eten, daar twijfel ik geen seconde over. Maar eet je dan ook lekker? [naar artikel]


8. ‘Preventie dankzij voeding: enkele tips om tegen 2030 een stap verder staan met gezonde voeding in ons land’ (04/12/2022 - Knack)

Als het op gezondheid aankomt, verdient iedere euro die je in preventie steekt zich dubbel en dik terug. Voor de maatschappij betekent dat minder kosten voor de ziekteverzekering, voor mensen betekent dat ook minder persoonlijk leed en ziekte. Dat voeding een cruciale preventie factor is, zagen we nog maar tijdens tijdens de pandemie. Mensen met […] The post ‘Preventie dankzij voeding: enkele tips om tegen 2030 een stap verder staan met gezonde voeding in ons land’ appeared first on Knack. [naar artikel]


9. Zwaar verbrande Lander (3) mag week na ongeval op school het ziekenhuis verlaten (15/02/2019 - Het Nieuwsblad)

Lander, het 3-jarige jongetje dat vorige week vrijdag zwaar verbrand raakte bij een ongeval op school in Blankenberge, mag naar huis. “Zijn wonden genezen goed”, zegt zijn mama. “En hij heeft geen pijn meer.” [naar artikel]


10. Zwaar verbrande Lander (3) mag week na ongeval ziekenhuis verlaten (15/02/2019 - Het Belang van Limburg)

Lander, het 3-jarige jongetje dat vorige week vrijdag zwaar verbrand raakte bij een ongeval op school in Blankenberge, mag naar huis. “Zijn wonden genezen goed”, zegt zijn mama. “En hij heeft geen pijn meer.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!