Frituren Swa en Swabo zijn in Leopoldsburg horecabegrippen die door de familie Bogaerts gedurende meer dan 50 jaar gerund werden. Jean-Pierre (65) en Nicole (59), die destijds aan het station het werk van vader Swa overnamen, hebben nu beslist om te stoppen met hun huidige frituur Swabo. “Op zondagmorgen konden ze bij ons tot 6 uur ’s ochtends een frietje komen steken.” [naar artikel]
Heb jij je al eens afgevraagd hoe frietjes met chocoladesaus smaken? In frituur Den Heiberg in Itegem kan je het nu proeven. Wat als je de twee beste Belgische lekkernijen zou combineren? Dat vroegen frituuruitbaters Giovanni van Thielen (30) en Joke Verboom (36) zich af alvorens ze begonnen te experimenteren. “We gaan frietjes serveren met chocoladesaus. […] [naar artikel]
Frieten bakken in de richting van de klant. Je komt het maar in één Limburgse frituur tegen. Sinds enkele maanden staat de nieuwe frietketel in de Beringse frituur De Heide recht voor de klanten “Het zorgt ervoor dat je het contact met de klant behoudt tijdens het bakken”, zegt eigenaar Soraya Vanwelden. De frituurinstallatie doet trouwens meer dan enkel frietjes bakken. [naar artikel]
De Potatobar in Brugge is niet de meest alledaagse frituur, maar goed een jaar na de opening blijkt het concept een schot in de roos. Zowel toeristen als Bruggelingen vielen als een blok voor de speciale combinaties met frietjes. “Het eerste jaar was vooral keihard werken”, zeggen zaakvoerders Kevin en Ramses. [naar artikel]
Vlamingen zijn verzot op hun typische frietjes. Maar wij zijn lang niet de enige. Onze nationale trots is niet alleen in ons land een succes, maar ook in het buitenland staan er mensen voor in de rij om naar een echt fritkot te kunnen gaan. Zelfs over de oceaan, in de Verenigde Staten staan er Vlaamse frituristen achter de toog, klaar om de Amerikanen eens te leren hoe échte frietjes nu eigenlijk moeten proeven. [naar artikel]
Sushi, pizza, kebab: alles kan je aan huis laten leveren. Behalve... frietjes. Dat kan in ons belgenland niet langer vinden ze bij Frituur n° 13 in Hasselt. [naar artikel]
Zowel de stad Beringen als de eigenaar van het gebouw aan de Koolmijnlaan willen werken aan een snelle oplossing voor het uitgebrande pand. Ondertussen worden verschillende solidariteitsacties voor de getroffen families op poten gezet. [naar artikel]
De Fritaliaan in Melsbroek gaat weer open. Vier maanden na de opgelegde sluiting, door een klacht voor overlast, krijgen de broers Angelo en Renato Bottiglieri groen licht. Ze vieren dat op 19 januari met prosecco en frietjes aan halve prijs, een hele week lang. [naar artikel]
De drastische coronamaatregelen roepen nog veel vragen op. Kan ik nog naar de kapper? Moet ik vakantie nemen om mijn kinderen op te vangen? En kan die lang geplande babyborrel doorgaan? VRT NWS geeft antwoord op vragen die jullie ons massaal hebben ingestuurd. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.