Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

De favoriete adresjes van topchef Gert De Mangeleer: “Hier is het goedkoop, maar hebben ze de beste charcuterie van België”

02/07/2023 - 11:43
"Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Gert De Mangeleer van Hertog Jan at Botanic Sanctuary **."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De 7 favoriete eetadresjes van Gert De Mangeleer: "normaal drink ik geen cocktails, maar hier weten ze me altijd te verleiden" (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Gert De Mangeleer: “de zelfgemaakte speculaas moet je hier echt geproefd hebben.” [naar artikel]


2. De favoriete adresjes van topchef Viki Geunes: “Hier eet je de beste mosseltjes in een no nonsense setting” (23/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Viki Geunes van restaurant Zilte (***). [naar artikel]


3. Topchef Gert De Mangeleer stopt al na week met nieuwe concept: “Ik heb een fout gemaakt. Dat is geen schande” (30/03/2019 - Het Nieuwsblad)

Een plaats waar je de hele dag door kon eten. Dat was het concept van L.E.S.S., het nieuwe restaurant van Gert De Mangeleer. Was het concept, want na amper een week heeft de topchef besloten dat zijn idee niet haalbaar is. Nu kan je er alleen nog lunch en diner bestellen. “Dit is niet falen, maar ondernemen”, aldus De Mangeleer in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


4. De favoriete adresjes van topchef Tim Boury: “Hier beleef je rust midden in de drukte van de stad” (13/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Tim Boury van restaurant Boury (***). [naar artikel]


5. Kersvers tv-kok Loïc Van Impe en topchef Gert De Mangeleer: ‘Je mag falen. Dat hoort bij ondernemen’ (23/08/2019 - De Morgen)

VTM lanceert de nieuwe concurrent van Jeroen Meus: de jonge Loïc Van Impe (25), kok zonder diploma. Blijkt dat topchef Gert De Mangeleer (42), die Van Impe al jaren kent, ook nooit zijn koksdiploma haalde: te vaak gespijbeld. ‘Ik leerde te weinig op school.’ [naar artikel]


6. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openen “intieme versie” van Hertog Jan in Antwerpen (02/10/2021 - Het Nieuwsblad)

Bijna vier jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem keren topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens terug naar de topgastronomie. Het duo opent in Antwerpen een gastronomisch restaurant met de naam Hertog Jan at Botanic. Dat hebben ze beiden zaterdag aangekondigd. [naar artikel]


7. De favoriete adresjes van topchef Michaël Vrijmoed: “Prijs-kwaliteit is dit Gentse restaurant top” (09/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Michaël Vrijmoed van restaurant Vrijmoed (**). [naar artikel]


8. De favoriete adresjes van topchef Jan Tournier: “Op dit terras aan een speeltuin in de natuur zitten we het allerliefst met onze dochter” (06/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Jan Tournier van restaurant Cuchara (**). [naar artikel]


9. Topchef Gert De Mangeleer lanceert nieuw concept (09/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchef Gert De Mangeleer heeft tijdens de coronacrisis niet stilgezeten. Hij gebruikte de tijd om na te denken over zijn mooiste culinaire reizen. Daaruit ontstond het idee voor Babu, een pop-up hamburgerrestaurant dat je laat proeven van de wereld. [naar artikel]


10. Voorproefje van NINA met sterrenchefs Gert De Mangeleer en Dokkoon Kapueak: “Ik werk enkel nog met vrouwen in de keuken” (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Soms moet ik me in de arm knijpen om zeker te zijn dat ik niet droom.” Dokkoon Kapueak (38) mag zich vandaag sterrenchef noemen van het Thaise toprestaurant Boo Raan in Knokke. In NINA gaat ze dit weekend in gesprek met topchef Gert De Mangeleer (44), die op zijn beurt grote dromen heeft en binnenkort niet één maar twee zaken opent in Antwerpen. “Tijdens de pandemie was ik wél graag single geweest.” [naar artikel]


11. De favoriete adresjes van topchef Marcelo Ballardin: “Een van mijn geliefde plekken om de Belgische klassiekers te proeven” (30/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Marcelo Ballardin van restaurant Oak (*). [naar artikel]


12. De favoriete adresjes van topchef Bart Desmidt: “Later op de avond gaat de muziek luider en beleef je er pure ambiance onder vrienden” (27/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus (**). [naar artikel]


13. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens vinden pand voor opvolger Hertog Jan (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Dat Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, op 22 december de deuren sluit is... [naar artikel]


14. INTERVIEW. Sterrenchefs Gert De Mangeleer en Dokkoon Kapueak over het leven na de lockdown: “Ik werk enkel nog met vrouwen in de keuken” (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Soms moet ik me in de arm knijpen om zeker te zijn dat ik niet droom.” Enkele jaren geleden werkte Dokkoon Kapueak (38) nog in lageloonfabrieken in Thailand, vandaag mag ze zich sterrenchef noemen van Thais toprestaurant Boo Raan in Knokke. Voor NINA ging ze in gesprek met topchef Gert De Mangeleer (44), die binnenkort niet één maar twee zaken opent in Antwerpen. Samen praten ze over hun work-lifebalans, het culinaire landschap en huilbuien. “Eerst huilde ik uit blijdschap dat we een ster kregen. Nu huil ik uit angst dat ze hem zullen afnemen.” [naar artikel]


15. Vier zaterdagen na elkaar dicht en toch blijven klanten hun Delhaize trouw: “De charcuterie en het brood zijn hier lekkerder” (02/04/2023 - Gazet van Antwerpen)

Veel klanten hebben zaterdag opnieuw voor een gesloten Delhaize-winkel gestaan. Dat wekte soms irritatie op. Nochtans zijn er altijd wel andere supermarkten in de onmiddellijke buurt. Maar veel Delhaizefans lijken hun favoriete winkel echt te missen. “We hebben nu al vier keer voor een gesloten Delhaize gestaan, maar de charcuterie is hier gewoon het beste en dus blijven we hier komen. Ik zal in de komende dagen wel speculoospasta eten”, zegt een klant. [naar artikel]


16. Van driesterrenrestaurant naar L.E.S.S.: in het spoor van topchef Gert De Mangeleer (09/03/2019 - De Morgen)

Een driesterrenrestaurant sluiten, gewoon omdat je erop uitgekeken bent??Gert De Mangeleer en Joachim Boudens deden het. Na zestien jaar zwoegen in Hertog Jan willen ze hun pijlen richten op zusterzaak L.E.S.S., dat volgende week opent in hartje Brugge.?We volgden het culinaire duo het voorbije half jaar.?Maanden die bol stonden van de grote emoties.  [naar artikel]


17. Hertog Jan gaat dicht maar topchef en sommelier verruilen drie sterren voor heel wat nieuws (26/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, sluit eind december de deuren. Al wil... [naar artikel]


18. Gert De Mangeleer vervangt Peter Goossens in 'De beste hobbykok' (04/04/2019 - De Morgen)

Peter Goossens had geen tijd meer, en dus moest Sergio Herman op zoek naar een andere chef-kok voor De beste hobbykok van Vlaanderen. Die vond hij in Brugge bij Gert De Mangeleer, zijn collega-driesterrenchef van Hertog Jan. Evenveel sterren, maar ook evenveel vuurwerk? [naar artikel]


19. Sterrenchef Gert De Mangeleer kookt voor familie en vrienden in nieuw boek (07/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Topchef Gert De Mangeleer brengt een kookboek uit dat volledig losstaat van zijn driesterrenzaak Hertog Jan. In 'Unplugged' toont hij de gerechten die hij maakt voor familie en vrienden. Op hetzelfde moment brengt ook zijn sommelier Joachim Boudens met 'Wat Zullen We Drinken' een boek uit over dranken. [naar artikel]


20. Haalt Hertog Jan dit jaar een ster? “Ik ben daar bewust niet echt mee bezig”, aldus sterrenchef Gert De Mangeleer (06/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Cathérine Moerkerke blikt vooruit op 2022 met sterrenchef Gert De Mangeleer. Vier jaar geleden stopte De Mangeleer met zijn restaurant ‘Hertog Jan’ in Zedelgem. Nu is hij helemaal terug met zijn ‘Hertog Jan’, maar dan in Antwerpen. Kleinschaliger en eten wat de pot schaft, maar toch nog 345 euro per persoon zonder wijnen. [naar artikel]


21. Dries Corneillie van Brugs tweesterrenrestaurant De Jonkman is beste sommelier van België (17/10/2021 - VRT NWS)

Dries Corneillie, de sommelier van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge, is uitgeroepen tot de Beste Sommelier van België 2021. Dat heeft de Belgische Sommeliersgilde bekendgemaakt. Corneillie startte zijn carrière in driesterrenrestaurant Hertog Jan van chef-kok Gert De Mangeleer. [naar artikel]


22. Aziatische topchefs komen sterrenchef Gert De Mangeleer culinair uitwuiven in Hertog Jan en u kan daar bij zijn (06/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Zes Aziatische topchefs wilden hun vriend Gert De Mangeleer uitwuiven. En De Mangeleer zelf wilde iets doen om het Alexine Clarysse Fonds te... [naar artikel]


23. Gert De Mangeleer opent nieuwe 'Hertog Jan' in Antwerpen: "Ik geloof in de absolute topgastronomie” (06/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Cathérine Moerkerke blikt vooruit op 2022 met sterrenchef Gert De Mangeleer. Vier jaar geleden stopte De Mangeleer met zijn restaurant ‘Hertog Jan’ in Zedelgem. Nu is hij helemaal terug met zijn ‘Hertog Jan’, maar dan in Antwerpen. Kleinschaliger en eten wat de pot schaft, maar toch nog 345 euro per persoon zonder wijnen. [naar artikel]


24. Er is leven na Hertog Jan: sterrenchef Gert De Mangeleer opent drie nieuwe zaken (26/05/2018 - Het Nieuwsblad)

Eind dit jaar zijn we een driesterren-restaurant armer: Hertog Jan sluit dan de deuren. Maar er komt iets in de plaats. Veel zelfs. Zo blijkt uit de plannen die Gert De Mangeleer en Joachim Boudens hier voor het eerst uit de doeken doen. Hun drie sterren ruilen ze voor drie nieuwe restaurants en een exclusieve eventruimte. “We verkopen het pand ook niet”, zegt Gert. “En daar ben ik blij om. Na de aankondiging van de sluiting, stond ik hier soms met tranen in mijn ogen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!