Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Colruyt stelt hun eerste Belgische mosselen voor, maar voorlopig zijn ze exclusief én twee à drie keer zo duur als de Zeeuwse

21/07/2023 - 17:13
"Liefhebbers van mosselen kunnen er voortaan uit onze eigen Noordzee eten. Colruyt Group stelde op de nationale feestdag zijn eerste oogst van Belgische mosselen voor, gekweekt voor de kust van Nieuwpoort maar voorlopig wel exclusief en twee à drie keer zo duur als de Zeeuwse."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Eerste Belgische mosselen geoogst: "Smaken zoals een Zeeuwse mossel, maar met unieke nasmaak" (21/07/2023 - VRT NWS)

Mosselen-friet mag dan wel een typisch Belgisch gerecht zijn, maar de schaaldieren zelf komen niet van bij ons. Zeeboerderij Westdiep van de Colruyt wil daar verandering in brengen. De eerste (bescheiden) oogst is binnengehaald. "Ze zijn stevig van structuur en zeer sappig", zegt topchef Seppe Nobels die er al mee aan de slag kon. Het is voorlopig ook een dure lekkernij: drie keer duurder dan Zeeuwse mosselen. [naar artikel]


2. Restaurants zijn nog niet open, maar er zijn wel al mosselen (26/05/2020 - Het Nieuwsblad)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om mosselen van de zogenoemde hangcultuur. Op de eerste mosselen van de bodemcultuur is het nog een maand wachten. [naar artikel]


3. Colruyt stelt zijn eerste Belgische mosselen voor: Hoeveel kosten ze? En zijn ze ook lekker? (21/07/2023 - Het Nieuwsblad)

Liefhebbers van mosselen kunnen er voortaan uit onze eigen Noordzee eten. Colruyt Group stelde op de nationale feestdag zijn eerste oogst van Belgische mosselen voor, gekweekt voor de kust van Nieuwpoort, al zijn ze nog niet voor iedereen. [naar artikel]


4. Proef vanaf nu eerste Belgische mosselen uit zeeboerderij van Colruyt Group: “Ze smaken smeuïg én er zit geen zand in” (21/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Niet toevallig op de nationale feestdag heeft Colruyt Group in Oostende zijn Belgische mosselen gelanceerd. Die zijn geoogst in de eerste commerciële zeeboerderij, op zo’n 5 kilometer voor de Belgische kust. “De komende maanden halen we zo’n 10 à 15 ton hangcultuurmosselen boven”, zegt Colruyt Group-CEO Stefan Goethaert. Hij legt uit waar je de lekkernij kan kopen – niét in de Colruyt-supermarkten zelf alvast – en hoeveel ze kosten. [naar artikel]


5. Eerste Zeeuwse mosselen arriveren in Antwerpen met de boot: mosselseizoen start vroeger dankzij Antwerpse ondernemer (28/06/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het seizoen van de Zeeuwse mosselen is dinsdag gestart. Daarmee gooit een Antwerpse ondernemer de kalender van de mosselsector overhoop. Wim Van der Borght van Marineau wilde de aller-allereerste Zeeuwse mosselen kunnen aanbieden en haalde daarvoor zelfs een mosselkotter naar Antwerpen. In zijn spoor volgen alle restaurants én ook de Belgische supermarkten. [naar artikel]


6. Waar kan je de eerste Belgische mosselen kopen en hoeveel kosten ze? Colruyt Group oogst lekkernij uit zeeboerderij (21/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Niet toevallig op de nationale feestdag heeft Colruyt Group in Oostende zijn Belgische mosselen gelanceerd. Die zijn geoogst in de eerste commerciële zeeboerderij, op zo’n 5 kilometer voor de Belgische kust. “De komende maanden halen we zo’n 10 à 15 ton hangcultuurmosselen boven”, zegt Colruyt Group-CEO Stefan Goethaert. Hij legt uit waar je de lekkernij kan kopen – niét in de Colruyt-supermarkten zelf alvast – en hoeveel ze kosten. [naar artikel]


7. Mosselen wachten niet op heropening restaurants: eerste mosselen geoogst in Zeeland (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen van dit seizoen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om... [naar artikel]


8. Eerste Zeeuwse mosselen van het jaar komen uit Duitsland (17/06/2018 - Gazet van Antwerpen)

De officiële start van het mosselseizoen is nog niet in zicht, maar vandaag rollen toch al de eerste truckladingen met de lekkere schelpdiertjes over de grens. Vanuit het Duitse eiland Sylt bevoorraden broers Adriaan en Simon Leuschel Belgische restaurants, groothandels en viswinkels met hun Nieuwe, maar ook Zeeuwse mosselen. [naar artikel]


9. De eerste Zeeuwse mosselen zijn er (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ze zijn er iets vroeger dan andere jaren, maar deze week kunnen we al genieten van de eerste Zeeuwse mosselen. Door het warme weer hebben de [naar artikel]


10. De eerste mosselen zijn er al (22/05/2017 - Het Nieuwsblad)

Deze week worden de eerste Zeeuwse mosselen geleverd. Het gaat wel nog over de zogenaamde ‘hangcultuur’, die klassiek een dikke maand voor de échte Zeeuwse bodemcultuurmosselen verkrijgbaar is. [naar artikel]


11. Colruyt oogst eerste Belgische mosselen uit zeeboerderij (21/07/2023 - De Tijd)

17:41 Colruyt heeft zijn eerste Belgische mosselen geoogst, anderhalf jaar na de bouw van een zeeboerderij voor de kust van Nieuwpoort. [naar artikel]


12. Eerste mosselen van Vlaamse Banken zijn klaar: "We zijn geen concurrentie voor Zeeuwse mosselen" (07/07/2021 - VRT NWS)

Op de Vlaamse Visveiling in Oostende zijn de eerste mosselen van de Vlaamse Banken verkocht. En dat uitgerekend op dezelfde dag waarop het nieuwe Zeeuwse mosselseizoen in Nederland van start ging. Maar de initiatiefnemers willen geen concurrentie aangaan met de Zeeuwse mosselboeren. "Er is voor iedereen een plaatsje onder de zon." [naar artikel]


13. Restaurants serveren ze al, maar mosselseizoen nog niet begonnen: "Wie echt lekkere mosselen wil, wacht nog twee weken" (17/06/2020 - VRT NWS)

In sommige restaurants staan er nu al Zeeuwse mosselen op het menu, maar volgens mosselhandelaars kan dat niet. Het seizoen van de bodemcultuurmosselen start pas eind juni. "En dat zijn de échte Zeeuwse mosselen." [naar artikel]


14. Colruyt bevestigt eerste mossellijnen in zijn zeeboerderij: “De eerste Belgische mosselen liggen volgend jaar in de rekken” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De eerste mossellijnen in de zeeboerderij van de Colruyt voor de kust van Nieuwpoort en Koksijde zijn bevestigd. Over één vierkante kilometer zal de warenhuisketens mosselen nu kweken. De eerste 200 ton moet volgend jaar al verkrijgbaar zijn. Dat is nog steeds niet naar de zin van het Nieuwpoortse stadsbestuur, dat via een juridische procedure bij de Raad van State hoopt stokken in de wielen te steken. [naar artikel]


15. Eerste Zeeuwse mosselen zijn twee weken vroeger in het land en "ze hebben een mooi visgewicht" (26/06/2019 - VRT NWS)

In Nederland hebben vissers de eerste lichting Zeeuwse mosselen van bodemcultuur opgehaald. Dit seizoen wordt naar schatting 50 miljoen kilo mosselen geoogst, ongeveer 65 procent daarvan gaat naar België. Voetbalanalist Johan Boskamp gaf vandaag het startschot voor 40 vrachtwagens die de mossels naar restaurants en winkels in Nederland en België brengen. [naar artikel]


16. Nu al Zeeuwse mosselen te koop, veel vroeger dan normaal: “Dankzij deze kweekmethode hebben we al mosselen met 27% vismassa” (15/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Normaal gezien start het mosselseizoen eind mei, maar dit jaar vind je zelfs in maart al Zeeuwse mosselen in de rekken. Meestal krijgen we zo vroeg op het jaar eerder Deense mosselen, maar die vallen wel erg klein uit. We vroegen aan een mosselhandelaar en -kweker wat het verschil is in kwaliteit, en wat dit betekent voor de prijs en het aanbod in de supermarkt. [naar artikel]


17. Belgische friet serveer je nu ook met Belgische mosselen (21/07/2023 - De Standaard)

De mosselen die wij eten, komen meestal uit Nederland of Frankrijk. Maar nu zijn er ook Belgische mosselen uit de Noordzee, een project van Colruyt dat heel wat voeten in de aarde had. ‘De Noordzee is nogal turbulent. En de lokale politiek ook.’ [naar artikel]


18. Straks in de rekken: echte Belgische mosselen van de zeeboerderij (26/06/2021 - De Tijd)

01:00 Na de zomer begint de bouw van de eerste zeeboerderij in de Noordzee. Over twee jaar moeten de eerste Belgische mosselen in de Colruyt-winkels liggen. Dat gebeurt niet zonder slag of stoot. ‘Gaan we n... [naar artikel]


19. Zeeuwse mosselen dit jaar drie weken vroeger in winkel (26/06/2019 - De Tijd)

19:09 In de supermarkt en de vishandel zijn vanaf nu Zeeuwse mosselen te krijgen, drie weken vroeger dan vorig jaar. [naar artikel]


20. Weet wat je eet: waar komen de Zeeuwse mosselen op jouw bord echt vandaan? (08/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

De Belgen blijven dan wel trouw zweren aan de Zeeuwse mosselen — minstens 5 kilo per persoon per jaar. Maar zouden velen van ons eigenlijk weten... [naar artikel]


21. “Eerste Belgische mosselen uit testzone aan Belgische kust veelbelovend” (18/09/2018 - Het Nieuwsblad)

Op de hoofdzetel van de Colruyt Group in Halle werden dinsdag in aanwezigheid van staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) de eerste Belgische mosselen die gekweekt werden in het kader van het project ‘Noordzee Aquacultuur’ geproefd en lekker bevonden. De warenhuisketen hoopt deze mosselen vanaf 2020 te kunnen commercialiseren. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!