Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Parket voert onderzoek naar incident tussen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en politie

21/09/2023 - 13:39
"Er is opnieuw een onderzoek geopend naar Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Volgens Het Laatste Nieuws zou het gaan om een onderzoek naar smaad aan de politie tijdens de Vredesfeesten in Sint-Niklaas, begin september. Rousseau zelf reageert verbaasd."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. "Rol van Rousseau is nog niet helemaal uitgespeeld", analyseert Bart Verhulst na ontslag Vooruitvoorzitter (17/11/2023 - VRT NWS)

Het ontslag van Conner Rousseau als voorzitter van Vooruit is nieuws dat inslaat als een bom. "Vandaag heeft Het Nieuwsblad nieuwe citaten van de bewuste avond gepubliceerd en ik denk dat het citaat waarbij Rousseau een vriendin seksueel aanprijst de druppel te veel is geweest", reageert politiek journalist Bart Verhulst in "VRT NWS journaal". Het ontslag betekent niet het politieke einde van Rousseau. "Hij is nog altijd lijsttrekker voor Vooruit in Oost-Vlaanderen voor het Vlaams Parlement en daar kan hij een goede score halen." [naar artikel]


2. "We kunnen het ook zonder Conner Rousseau", zegt Vooruitvoorzitter Melissa Depraetere voor aanvang verkiezingscongres (02/03/2024 - VRT NWS)

Vooruit kan zonder Conner Rousseau. Dat zegt voorzitter Melissa Depraetere aan de start van het verkiezingscongres van de partij. Sterker nog: ze is daar absoluut van overtuigd. "Hij heeft tot 13 april om na te denken of hij terug in de politiek wil. Er staat ongelofelijk veel op het spel, dus hij moet dat met volle overtuiging en energie doen." [naar artikel]


3. Parket voert onderzoek naar incident tussen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en politie (21/09/2023 - VRT NWS)

Er is opnieuw een onderzoek geopend naar Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Volgens Het Laatste Nieuws zou het gaan om een onderzoek naar smaad aan de politie tijdens de Vredesfeesten in Sint-Niklaas, begin september. Rousseau zelf reageert verbaasd. [naar artikel]


4. Incident tijdens speech Conner Rousseau: “Politie zou man die podium wilde bestormen hebben tegengehouden” (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tijdens de nieuwjaarsspeech van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau vond een incident plaats waarbij een man werd weggeleid door de politie. Dat vernam VTM NIEUWS. Het zou om een man gaan die voor het podium agressief begon te roepen. Rousseau verklaarde op VTM Nieuws dat de man het podium wou bestormen. [naar artikel]


5. Politie grijpt in bij incident tijdens speech Conner Rousseau: “Man gedroeg zich luidruchtig, maar het bleek om misverstand te gaan” (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tijdens de nieuwjaarsspeech van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau vond een incident plaats waarbij een man even werd weggeleid door de politie. Dat vernam VTM NIEUWS. Rousseau verklaarde dat de man het podium naar verluidt wilde bestormen, maar zo ver kwam het niet. Volgens de politie had de betrokkene ook geen kwade bedoelingen. [naar artikel]


6. Politie grijpt in na incident tijdens nieuwjaarsspeech Conner Rousseau, maar man had geen slechte bedoelingen (22/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Politie grijpt in na incident tijdens nieuwjaarsspeech Conner Rousseau, maar blijkt misverstand te zijn (22/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Parket onderzoekt incident tussen Conner Rousseau en politie: “Beledigingen aan adres van agenten omdat ze voor deur van café stonden” (21/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt een incident van smaad aan de politie waarbij Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zou betrokken zijn. De feiten deden zich voor tijdens een evenement in Sint-Niklaas. Er werden volgens de agenten beledigingen naar hun hoofd geslingerd omdat ze post hadden gevat voor de deur van een populair jongerencafé. Volgens de agenten was er ook sprake van ‘racistisch taalgebruik’. Zowel het parket als burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) bevestigen dat het parket de zaak onderzoekt. [naar artikel]


9. Parket onderzoekt incident tussen Conner Rousseau en politie in Sint-Niklaas, Vooruit-voorzitter spreekt zelf van ‘vriendschappelijke’ contacten (21/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!