Nederland is in de ban van de "crompouce", een samensmelting van een croissant en een tompouce-gebakje. De Nederlandse marktkramer Pascal Loosveld verkoopt ze op de markt van Lanaken. "Hier in Vlaanderen wordt het steeds populairder dankzij sociale media. In Nederland is het een echte hype. Er zijn zelfs varianten met frikandel en sushi", vertelde hij in Goeiemorgen Morgen! op Radio 2. [naar artikel]
Nederland is in de ban van de ‘crompouce’. De combinatie van de oer-Hollandse klassieker tompouce of tompoes en de Franse croissant deelt het land in twee kampen. “Waarom iets crom maken wat recht is”, reageert Hema in een campagne op de lancering bij Albert Heijn. [naar artikel]
Nederland is in de ban van de ‘crompouce’. De combinatie van de oer-Hollandse klassieker tompouce of tompoes en de Franse croissant deelt het land in twee kampen. “Waarom iets crom maken wat recht is”, reageert Hema in een campagne op de lancering bij Albert Heijn. [naar artikel]
Tien jaar na de opkomst van de ‘cronut’, een combinatie van een croissant en een donut, heeft Nederland een nieuwe culinaire sensatie: de ‘crompouce’. Dit gebak, dat de klassieke Nederlandse tompouce combineert met de Franse croissant, heeft het land verdeeld in twee kampen. Terwijl de jongere generatie enthousiast is over deze nieuwe lekkernij, fronst de oudere generatie hun wenkbrauwen en blijft trouw aan de traditionele tompouce. [naar artikel]
Meterslange rijen schuiven al wekenlang aan voor de ‘crompouce’ bij bakkers in Nederland. Sociale media staan vol met filmpjes en foto’s van de gevulde en geglazuurde croissant, een variant op de klassieke tompouce. Is het gebakje de hype waard? Waar kun je ze eten in ons land én hoe maak je ze zelf? “Op een uurtje tijd waren onze 35 gebakjes uitverkocht, volgende zaterdag voorzien we er meer.” [naar artikel]
De in Nederland razend populair geworden “crompouce”, een origineel gebakje dat intussen ook bij ons meer en meer opduikt, wordt inzet van een reeks rechtszaken. De Utrechtse bakker die deze kruising tussen een tompouce en een croissant als eerste op de markt bracht, gaat navolgers voor de rechter slepen. [naar artikel]
De zaak rond de crompouce, een plots erg populair gebakje in Nederland, wordt nu ook een rechtszaak. [naar artikel]
Vergeet de ‘crompouce’, sinds kort is de crookie een nieuwe hit. Het is een combinatie van een chocolate chip cookie met een croissant. Vanaf morgen is deze nieuwe zoetigheid ook verkrijgbaar in Antwerpen. [naar artikel]
De familie ‘Croissant’ wordt steeds groter. De ‘crompouce’ en ‘cronut’ zijn nog niet verteerd, of hier is de jongste telg: de ‘crookie’. Een klassieke croissant met cookie dough. Waarom fantaseren we zo graag met de Franse ontbijtkoek? [naar artikel]
Het begon allemaal bij een bakker in Parijs, maar nu verovert de ‘crookie’ de hele wereld via TikTok. Het is een croissant met koekjesdeeg ertussen en erop. Het is niet de eerste croissantvariant die goed scoort online. Enkele maanden geleden was er ook al de ‘crompouce’, een kruising tussen een croissant en een tompouce. Ook in bakkerij Funk in Antwerpen kan je de nieuwste hype uitproberen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.