Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Ken je de crompouce al? "In Nederland is het heel populair, in België komt de vraag op gang"

07/11/2023 - 12:01
"Nederland is in de ban van de "crompouce", een samensmelting van een croissant en een tompouce-gebakje. De Nederlandse marktkramer Pascal Loosveld verkoopt ze op de markt van Lanaken. "Hier in Vlaanderen wordt het steeds populairder dankzij sociale media. In Nederland is het een echte hype. Er zijn zelfs varianten met frikandel en sushi", vertelde hij in Goeiemorgen Morgen! op Radio 2."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Ken je de crompouce al? "In Nederland is het heel populair, in België komt de vraag op gang" (07/11/2023 - VRT NWS)

Nederland is in de ban van de "crompouce", een samensmelting van een croissant en een tompouce-gebakje. De Nederlandse marktkramer Pascal Loosveld verkoopt ze op de markt van Lanaken. "Hier in Vlaanderen wordt het steeds populairder dankzij sociale media. In Nederland is het een echte hype. Er zijn zelfs varianten met frikandel en sushi", vertelde hij in Goeiemorgen Morgen! op Radio 2. [naar artikel]


2. Is het een tompouce of een croissant?De ‘Crompouce’ verdeelt Nederland (04/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Nederland is in de ban van de ‘crompouce’. De combinatie van de oer-Hollandse klassieker tompouce of tompoes en de Franse croissant deelt het land in twee kampen. “Waarom iets crom maken wat recht is”, reageert Hema in een campagne op de lancering bij Albert Heijn. [naar artikel]


3. Is het een tompouce of een croissant? De ‘crompouce’ verdeelt Nederland (04/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Nederland is in de ban van de ‘crompouce’. De combinatie van de oer-Hollandse klassieker tompouce of tompoes en de Franse croissant deelt het land in twee kampen. “Waarom iets crom maken wat recht is”, reageert Hema in een campagne op de lancering bij Albert Heijn. [naar artikel]


4. “Waarom iets 'crom' maken dat recht is": de 'crompouce' verdeelt Nederland (04/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tien jaar na de opkomst van de ‘cronut’, een combinatie van een croissant en een donut, heeft Nederland een nieuwe culinaire sensatie: de ‘crompouce’. Dit gebak, dat de klassieke Nederlandse tompouce combineert met de Franse croissant, heeft het land verdeeld in twee kampen. Terwijl de jongere generatie enthousiast is over deze nieuwe lekkernij, fronst de oudere generatie hun wenkbrauwen en blijft trouw aan de traditionele tompouce. [naar artikel]


5. Na de hype in Nederland scoren nu ook Belgische bakkers met de ‘crompouce’: hier proef je de lekkernij én zo maak je het zelf (09/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Meterslange rijen schuiven al wekenlang aan voor de ‘crompouce’ bij bakkers in Nederland. Sociale media staan vol met filmpjes en foto’s van de gevulde en geglazuurde croissant, een variant op de klassieke tompouce. Is het gebakje de hype waard? Waar kun je ze eten in ons land én hoe maak je ze zelf? “Op een uurtje tijd waren onze 35 gebakjes uitverkocht, volgende zaterdag voorzien we er meer.” [naar artikel]


6. Uitvinder van de crompouce sleept na-apers voor de rechter (15/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

De in Nederland razend populair geworden “crompouce”, een origineel gebakje dat intussen ook bij ons meer en meer opduikt, wordt inzet van een reeks rechtszaken. De Utrechtse bakker die deze kruising tussen een tompouce en een croissant als eerste op de markt bracht, gaat navolgers voor de rechter slepen. [naar artikel]


7. De crompouce-zaak eindigt voor de rechter (15/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

De zaak rond de crompouce, een plots erg populair gebakje in Nederland, wordt nu ook een rechtszaak. [naar artikel]


8. Vergeet de crompouce, vanaf dit weekend vind je de ‘crookie’ in Antwerpen (15/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Vergeet de ‘crompouce’, sinds kort is de crookie een nieuwe hit. Het is een combinatie van een chocolate chip cookie met een croissant. Vanaf morgen is deze nieuwe zoetigheid ook verkrijgbaar in Antwerpen. [naar artikel]


9. Na de ‘crompouce’ is er nu de ‘crookie’: waarom experimenteren we zo graag met croissants? “Het is de oer-ontbijtkoek” (16/03/2024 - Het Belang van Limburg)

De familie ‘Croissant’ wordt steeds groter. De ‘crompouce’ en ‘cronut’ zijn nog niet verteerd, of hier is de jongste telg: de ‘crookie’. Een klassieke croissant met cookie dough. Waarom fantaseren we zo graag met de Franse ontbijtkoek? [naar artikel]


10. KIJK. Na de ‘crompouce’ nu de ‘crookie’: wat is de nieuwste TikTok-hype? (18/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Het begon allemaal bij een bakker in Parijs, maar nu verovert de ‘crookie’ de hele wereld via TikTok. Het is een croissant met koekjesdeeg ertussen en erop. Het is niet de eerste croissantvariant die goed scoort online. Enkele maanden geleden was er ook al de ‘crompouce’, een kruising tussen een croissant en een tompouce. Ook in bakkerij Funk in Antwerpen kan je de nieuwste hype uitproberen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!