Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Hoe kan je oud brood nog eetbaar maken? “Zo krijg je zelfs de korst opnieuw krokant op amper 5 minuten”

31/01/2023 - 13:32
"We hebben allemaal al eens een brood gekocht om drie dagen later pas te beseffen dat je het nog hebt liggen. Nu de prijzen de pan uit swingen, is het misschien handig om te weten hoe je dat (oud) brood langer eetbaar houdt. Koop je best een gesneden of ongesneden exemplaar? En is de diepvries zo’n goed idee als soms wordt beweerd? Bakker Toon De Klerck legt uit."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe kan je oud brood nog eetbaar maken? “Zo krijg je zelfs de korst opnieuw krokant op amper 5 minuten” (31/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

We hebben allemaal al eens een brood gekocht om drie dagen later pas te beseffen dat je het nog hebt liggen. Nu de prijzen de pan uit swingen, is het misschien handig om te weten hoe je dat (oud) brood langer eetbaar houdt. Koop je best een gesneden of ongesneden exemplaar? En is de diepvries zo’n goed idee als soms wordt beweerd? Bakker Toon De Klerck legt uit. [naar artikel]


2. “Op amper 5 minuten kan zelfs de korst terug krokant worden”: bakker Toon De Klerck legt uit hoe je oud brood weer eetbaar maakt (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

We hebben allemaal al eens een brood gekocht om drie dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Nu het brood volgens Eurostat duurder is dan ooit, is het misschien niet onbelangrijk om te weten hoe je dat (oud) brood langer eetbaar houdt. Koop je best een gesneden of ongesneden exemplaar? En is de diepvries echt zo’n goed idee als soms wordt beweerd? Bakker Toon De Klerck legt uit. [naar artikel]


3. Hoe bak je thuis een even krokant brood als bij de bakker? Topbakker deelt 9 tips: “Zet de oven vijf minuten open op het einde van de baktijd” (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt er niet goedkoper op: die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]


4. Met dit simpele trucje wordt oud brood op amper 5 minuten weer eetbaar... mét krokante korst (04/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

We hebben allemaal al eens een brood gekocht om drie dagen later pas te beseffen dat je het nog hebt liggen. Nu de prijzen de pan uit swingen, is het misschien handig om te weten hoe je dat (oud) brood langer eetbaar houdt. Koop je best een gesneden of ongesneden exemplaar? En is de diepvries zo’n goed idee als soms wordt beweerd? Bakker Toon De Klerck legt uit. [naar artikel]


5. "De choco die je op het brood smeert is een dikmaker, niet het brood op zich": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


6. Van ajuinen snijden zonder te wenen tot je oud brood weer krokant maken: “Met deze 4 trucjes kook je slimmer met je microgolfoven” (17/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Gebruik je die microgolfoven vooral om er nog wat restjes mee op te warmen? Daar ben je zeker niet alleen in, maar je kan met wat creativiteit nog véél meer uit je magnetron halen. Professor en bio-ingenieur Bruno De Meulenaer (UGent) verklapt vier verrassende trucjes met je microgolfoven die je kookervaring naar een hoger niveau kan tillen. “Zo behouden je groenten maximaal hun vitaminen.” [naar artikel]


7. “In 20 seconden maak je oud brood weer krokant”: expert onthult 4 trucjes die je slimmer doen koken met de microgolf (17/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Gebruik je die microgolfoven vooral om er nog wat restjes mee op te warmen? Daar ben je zeker niet alleen in, maar je kan met wat creativiteit nog véél meer uit je magnetron halen. Professor en bio-ingenieur Bruno De Meulenaer (UGent) verklapt vier verrassende trucjes met je microgolfoven die je kookervaring naar een hoger niveau kan tillen. “Zo behouden je groenten maximaal hun vitaminen.” [naar artikel]


8. Carrefour Express Seefhoek reageert op vuilniszakken met voedsel: “Het brood was niet meer eetbaar” (10/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een foto van negen volle vuilniszakken gevuld met brood bij Carrefour Express in de Seefhoek leidde donderdag tot verontwaardiging. Volgens zaakvoerder Luc Holthof ging het om een uitzonderlijke situatie. “Carrefour Express gooit nooit voedsel weg waarvan de houdbaarheidsdatum nog niet is verstreken.” [naar artikel]


9. VIDEO: "Veel brood, zoveel brood!": Molly peuzelt 21 hamburgers op in 10 minuten (04/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

De Amerikanen vieren hun 'Fourth of July', en daarbij horen vreetwedstrijden. Op zo'n evenement met hamburgers in Washington DC verlengde [naar artikel]


10. Wit brood is niet noodzakelijk slechter dan bruin brood (07/06/2017 - De Morgen)

Wat is gezonder? Witbrood of toch de volkoren variant? Het antwoord: dat verschilt per persoon. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!