Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Doorbraak

Vandaag 1683: Dag van de Croissant. En van de onderaardse gangen.

30/01/2024 - 05:20
"De eerste croissants worden in Wenen gebakken, als symbool van de ontzetting van Wenen. Dat werd belegerd door de Turken. Met onderaardse gangen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Schol: voor meer dan 250.000 euro wijn gestolen via onderaardse gangen in Parijs (29/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Dieven hebben afgelopen nacht gebruik gemaakt van het netwerk van onderaardse gangen onder Parijs om uit de kelder van een huis in de Franse [naar artikel]


2. Dieven stelen voor 250.000 euro aan wijn via onderaardse gangen in Parijs (29/08/2017 - VRT NWS)

Dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag gebruik gemaakt van het netwerk van onderaardse gangen onder Parijs om uit de kelder van een huis 300 flessen wijn te stelen. De waarde van de flessen wordt geschat op meer dan 250.000 euro. [naar artikel]


3. Voor meer dan 250.000 euro wijn gestolen via onderaardse gangen in Parijs (29/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag gebruikgemaakt van het netwerk van onderaardse gangen onder Parijs om uit de kelder van een huis in de Franse hoofdstad aan de haal te gaan met meer dan 300 flessen wijn. De waarde van de flessen wordt geschat op meer dan 250.000 euro, zo berichtten lokale media onder aanhaling van bronnen bij de politie. [naar artikel]


4. Onderaardse gangen en schuilkelders in Leuven (17/02/2020 - VRT NWS)

Wist je dat er in Leuven verschillende ondergrondse tunnels en schuilkelders zijn? Leuvenaar Frederic Hecq heeft 35 van die mysterieuze plekken verzameld op een website. En aan elke onderaardse gang hangt een verhaal vast. [naar artikel]


5. Vlaamse Ardennen-lovers verklappen hun verborgen parels (05/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Of je nu graag door de bossen struint op zoek naar paddenstoelen, verdwaalt in de onderaardse gangen van een grot of liever cultuur opsnuift in... [naar artikel]


6. Verkeershinder Naamsevest/Luikerstraat kan nog paar dagen aanslepen (21/01/2022 - Het Belang van Limburg)

De gevolgen van het waterlek dat donderdag werd vastgesteld, zijn erger dan verwacht. Volgens Johan Mas, schepen van Openbare werken zijn er barsten in de gewelven van de 16-eeuwse onderaardse gangen van de Brustempoort. [naar artikel]


7. Geproefd: deze mousserende wijn rijpt in de mergelgrotten van Vlijtingen (11/03/2021 - Het Belang van Limburg)

In de champagnestreek rijpen de dure cuvées in onderaardse gangen, uitgehouwen in de diepe krijtlagen. De mousserende wijn uit Vlijtingen ondergaat een soortgelijk proces in de mergelgrotten van Kanne. [naar artikel]


8. Wordt dit de nieuwe croissant? (16/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Brussel heeft zijn wafels, Parijs zijn croissant, maar sinds enkele jaren is een Portugees gebakje aan een ware wereldverovering bezig. Wie of wat... [naar artikel]


9. IN BEELD: Daal neer in de onderaardse grafgalerijen van Laken (20/06/2017 - De Redactie)

Na 30 jaar gaan de onderaardse grafgalerijen van de begraafplaats in Laken weer open. Ze gingen in de jaren 80 dicht omdat ze in een erbarmelijke staat verkeerden, maar nu zijn ze gerestaureerd. Daal neer in een van de verborgen parels van de hoofdstad. [naar artikel]


10. De beste croissant is een afbak-croissant: bakker verschalkt patissier en sterrenchef Roger Van Damme met nieuwe techniek (19/12/2022 - Het Nieuwsblad)

Een paar uur rijzen. En dan een kwartier in de oven. Zo leren ze het in de bakkersschool. Lars Van den Wijngaert doet het helemaal anders. 12 minuutjes bakken en dan de diepvries in. Om ze vlak voor hij ze in zijn winkel legt nog eens 2 minuten af te bakken. Vloeken in de kerk. Maar patissier en sterrenchef Roger Van Damme vond het wel de beste croissant van het land. [naar artikel]


11. Wordt deze ‘pastel de nata’ de nieuwe croissant? (16/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Brussel heeft zijn wafels, Parijs zijn croissant, maar sinds enkele jaren is een Portugees gebakje aan een ware wereldverovering bezig. Wie of wat... [naar artikel]


12. Croissants bij het ontbijt dit weekend? Zo herken je de lekkerste aan binnen- en buitenkant (en zo hou je ze langer vers) (27/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een croissant smaakt altijd. En de Ambassadeurs du Pain gingen tijdens deze Week van de Croissant op zoek naar de perfécte croissants bij onze Belgische bakkers. Hoe herken je een kwalitatief exemplaar? Hoe moet die proeven? En kan je die na twee dagen nog opnieuw lekker maken? Onze journaliste zocht het uit bij de jury en de deelnemers. “Met deze truc maak je van een croissant van een paar dagen oud een zalige lekkernij.” [naar artikel]


13. Iran opent onderaardse 'raketstad' (15/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Iran heeft naar eigen zeggen een 'raketstad' geopend. Beelden in Iraanse media lijken aan te geven dat het om een onderaardse raketinstallatie gaat van de Iraanse Revolutionaire Garde. "Het is slechts een klein deel van onze raketcapaciteit", zei Hoessein Salami, commandant van de Revolutionaire Garde, bij de inhuldigingsceremonie. [naar artikel]


14. De zeemeermin-croissant is een trendy kleurenbom (16/01/2018 - Metro)

Terwijl trendsetters in 2017 nog uit de bol gingen voor alles wat te maken had met eenhoorns, gebeurt dit jaar hetzelfde met een ander mythisch wezen: de zeemeermin. Het bewijs is de ‘mermaid croissant’. Trotse Fransozen zullen de zeemeermin-croissant zonder twijfel een belediging vinden voor het traditionele gerecht. Maar in Australië pakt het café Bam […] [naar artikel]


15. Golden croissant voor bakker Coenen: “Samen met 11 collega’s kreeg ik de hoogste onderscheiding” (17/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Maandag nam de Lummense bakker Jimmy Coenen deel aan de wedstrijd van de ‘Gouden croissant’ in Namen. “Liefst 55 bakkers uit heel België trokken met hun verse croissants naar de Expohallen. Ik was een van de 12 bakkers die de trofee ‘Gouden croissant’ ontvingen”, vertelt Jimmy Coenen. [naar artikel]


16. Is het een tompouce of een croissant?De ‘Crompouce’ verdeelt Nederland (04/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Nederland is in de ban van de ‘crompouce’. De combinatie van de oer-Hollandse klassieker tompouce of tompoes en de Franse croissant deelt het land in twee kampen. “Waarom iets crom maken wat recht is”, reageert Hema in een campagne op de lancering bij Albert Heijn. [naar artikel]


17. Is het een tompouce of een croissant? De ‘crompouce’ verdeelt Nederland (04/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Nederland is in de ban van de ‘crompouce’. De combinatie van de oer-Hollandse klassieker tompouce of tompoes en de Franse croissant deelt het land in twee kampen. “Waarom iets crom maken wat recht is”, reageert Hema in een campagne op de lancering bij Albert Heijn. [naar artikel]


18. Gevaarlijk mysterieus beest in boom blijkt croissant te zijn (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een Poolse dierenhulporganisatie kreeg deze week een mysterieuze oproep binnen, over een vreemd beest dat in een boom op de loer zou liggen. “Mensen openen hun ramen niet meer, omdat ze bang zijn dat het hun huis binnensluipt”, meldde een panikerende beller. Uiteindelijk bleek het gevaarlijke dier een onsmakelijke croissant te zijn. [naar artikel]


19. Vier jaar geleden stond zijn bakkerij nog in lichterlaaie, vandaag bakt bakker Bart (46) ‘s lands beste croissants: “Tijd is het belangrijkste ingrediënt” (24/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Wie benieuwd is hoe de perfecte croissant smaakt volgens de traditionele Franse wijze, hoeft niet naar onze zuiderburen af zakken, maar kan gewoon terecht bij Bakkerij Bekaert in de Ertveldse Pastorijstraat in terecht. Bakker Bart Bakaert (46) won afgelopen weekend de ‘Golden Croissant’, een wedstrijd van Les Ambassadeurs du Pain die op zoek gaat naar ‘s land beste croissant. De bekroning is niet alleen een bevestiging van zijn kunde, maar ook van zijn doorzettingsvermogen. Zo hing hij zijn bakkersmuts vijf jaar geleden bijna na een hevige brand in zijn werkplaats. “Het was een nieuwe start voor de bakkerij, maar ook voor mezelf.” [naar artikel]


20. De tacro, het beste van de Mexicaanse en Franse keuken in één hap (28/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Maak kennis met de tacro, de nieuwste foodtrend uit San Francisco. Het hapje combineert met een taco in een croissant het beste van wat de Franse en Mexicaanse keuken te bieden heeft. Het gaat eigenlijk om een taco waarvan de tortilla wordt vervangen door een broodje van croissant. [naar artikel]


21. Josje Huisman is opnieuw verliefd en deelt dat met de wereld: “Een heel gelukkige croissant” (19/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Josje Huisman is verliefd. Het ex-K3’tje stelt haar nieuw lief voor op Instagram, in een videoverslag van een romantisch tripje naar Parijs. “Je suis un croissant très heureuse”, schrijft ze in lichtjes gebrekkig Frans bij het filmpje. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!