Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

LIVE OEKRAÏNE. Leger Oekraïne trekt zich terug uit twee dorpen nabij Avdiivka

28/02/2024 - 06:10
"Het Oekraïense leger heeft zich teruggetrokken uit nog twee dorpen in de buurt van de oostelijke stad Avdiivka, die eerder deze maand werd veroverd door Russische troepen. Dat meldt de Oekraïense militaire woordvoerder Dmytro Lykhovy. Het gaat om de dorpen Sieverne en Stepove, plaatsen die voor de Russische invasie elk minder dan honderd inwoners hadden. Maandag trokken de Oekraïners zich al terug uit Lastotsjkyne. Een hoge commandant zei dat troepen nieuwe defensieve posities hebben geconsolideerd ten westen van Avdiivka. Volg alle updates in onze liveblog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE OEKRAÏNE. Leger Oekraïne trekt zich terug uit twee dorpen nabij Avdiivka (28/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Het Oekraïense leger heeft zich teruggetrokken uit nog twee dorpen in de buurt van de oostelijke stad Avdiivka, die eerder deze maand werd veroverd door Russische troepen. Dat meldt de Oekraïense militaire woordvoerder Dmytro Lykhovy. Het gaat om de dorpen Sieverne en Stepove, plaatsen die voor de Russische invasie elk minder dan honderd inwoners hadden. Maandag trokken de Oekraïners zich al terug uit Lastotsjkyne. Een hoge commandant zei dat troepen nieuwe defensieve posities hebben geconsolideerd ten westen van Avdiivka. Volg alle updates in onze liveblog. [naar artikel]


2. Dorpen rond veroverde Oekraïense stad Avdiivka lopen leeg: "Schrijnende toestanden, jongere mensen moeten hun ouders achterlaten" (05/03/2024 - VRT NWS)

De inwoners van steden en dorpen rond de ingenomen Oekraïense stad Avdiivka gaan een onzekere toekomst tegemoet, ziet cameraman van BBC Xavier Van Pevenaege ter plaatse. Vaak is er geen andere optie dan vluchten, maar dat is vooral voor oudere mensen niet altijd evident. "Maar weggestopt in een kelder zitten, is ook geen leven." [naar artikel]


3. Oekraïens leger lijdt zware verliezen in Bachmoet en Avdiivka (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

In de Oost-Oekraïense regio Donetsk is maandag weer zwaar gevochten. Het Oekraïense leger zegt dat het Russische aanvallen heeft afgeslagen in Bachmoet en Avdiivka, maar dat het daarbij grote verliezen heeft geleden. [naar artikel]


4. Live - Oekraïens leger lijdt zware verliezen in Bachmoet en Avdiivka (24/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Russisch leger gaat vol in offensief en probeert Oekraïners te omsingelen bij Avdiivka: ‘Situatie is zwaar verslechterd’ (11/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. ‘Sinds vandaag is de situatie zwaar verslechterd’: Russen proberen Oekraïens leger te omsingelen in Avdiivka (11/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Russisch leger rukt op rond symbolische verzetsstad Avdiivka, maar Poetin tempert verwachtingen (16/10/2023 - VRT NWS)

Er wordt al dagenlang hevig gevochten in en rond Avdiivka, een symbolisch industriestadje in de Donbas. Volgens militaire bloggers zou het Russische leger daar terreinwinst boeken, maar de Russische president Vladimir Poetin tempert nu de verwachtingen. Nochtans zou de verovering van het stadje wel het moreel van de Russische troepen aan het front kunnen opkrikken. [naar artikel]


8. Russisch leger verloor “al 4.000 soldaten” in Oost-Oekraïense stad Avdiivka: “Een van zwaarste verliezen van dit jaar” (28/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Russische leger heeft al “4.000 soldaten” verloren bij de gevechten in Avdiivka, in het oosten van Oekraïne. Dat heeft de Oekraïense minister van Defensie Roestem Oemjerov gezegd tijdens een gesprek met zijn Amerikaanse collega Lloyd Austin. Ook het Britse defensieministerie stelt dat Rusland tot nu toe al “enkele van zijn zwaarste verliezen van dit jaar” heeft geleden in de strategisch belangrijke stad. [naar artikel]


9. ‘Vleesmolen’ Avdiivka kostte Russisch leger al duizenden levens. Nu willen ze het mogelijk nóg eens proberen (16/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Live - Orban bevestigt steun voor Zweedse NAVO-toetreding • ‘Russisch leger is Avdiivka binnengedrongen, maar meteen verdreven’ (24/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!