Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

We eten minder vlees, maar slachten meer dieren

04/08/2017 - 12:11
"In 2006 at de Belg nog gemiddeld 94,2 kilo vlees per jaar, in 2015 was dat geslonken naar 84,1 kilo. Anderzijds werden in 2013 circa 304 miljoen"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Deze maand wel alcohol, geen vlees (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]


2. Weyts wil label voor vlees van onverdoofd geslachte dieren (07/09/2016 - De Standaard)

De Standaard kwam vandaag naar buiten met een bericht dat onverdoofd slachten meer gebeurt dan men denkt. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) reageert en wil dat vlees dat afkomstig is van onverdoofd geslachte dieren een specifiek label krijgt. [naar artikel]


3. Tegen 2040 is het meeste vlees niet van dieren afkomstig (13/06/2019 - De Morgen)

Tegen 2040 zal ongeveer 60 procent van het vlees dat we eten niet van geslachte dieren komen. Het grootste deel van het vlees zal vervangen worden door kweekvlees uit laboratoria en plantaardige producten die smaken en eruit zien als dierlijk vlees. [naar artikel]


4. Beelden uit slachthuizen doen minder vlees eten (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Gruwelijke beelden zoals die uit het slachthuis van Izegem hebben ook effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan [naar artikel]


5. Waarom eten we nog dieren? 'Een voorkeur voor vlees lijkt me niet aangeboren' (18/11/2016 - Knack)

Waarom is het zo moeilijk om geen of minder vlees te consumeren? En moeten we ons daar schuldig bij voelen? Een onderzoek. [naar artikel]


6. “Categoriek nee zeggen tegen vlees kan miljoenen levens redden” (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en... [naar artikel]


7. BV’s roepen op om geen vlees meer te eten (13/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Met de recente gruwelijke beelden uit enkele slachthuizen in het achterhoofd, hebben enkele BV's in samenwerking met EVA vzw een open brief de wereld ingestuurd. Daarin drukken onder meer Veerle Baetens, Murielle Scherre en Clara Cleymans hun boosheid uit, maar roepen ze anderen ook op om net zoals hen niet langer vlees te eten. "Wij hebben allemaal de keuze gemaakt om geen dieren meer te eten en die beslissing werkt bevrijdend." [naar artikel]


8. Wallonië verbiedt het onverdoofd slachten van dieren (17/05/2017 - De Redactie)

Vanaf juni volgend jaar wordt het onverdoofd slachten van dieren verboden in het Waalse Gewest. Voor ritueel slachten om godsdienstige redenen is er een uitstel tot september 2019. Ook in Vlaanderen is er een akkoord om het onverdoofd slachten te verbieden vanaf januari 2019, maar dat moet nog wel worden goedgekeurd door het Vlaams Parlement. [naar artikel]


9. 'Vlees eten is een schending van de mensenrechten' (05/04/2019 - De Morgen)

2014 wordt het jaar waarin u geen vlees of vis meer eet. Tenminste, als het aan Stijn Bruers ligt. Met een doctoraat over dierenrechten en een boek voor het brede publiek wil hij de wereld vegetarisch maken. 'Dieren eten druist in tegen onze diepste morele overtuigingen.' [naar artikel]


10. Beelden uit slachthuizen doen ons minder vlees eten (13/09/2017 - Gazet van Antwerpen)

Gruwelijke beelden over dierenleed, zoals bijvoorbeeld die uit het slachthuis van Izegem, hebben wel degelijk een effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan vroeger. De verkoop is in tien jaar tijd dan ook met een zevende gedaald. [naar artikel]


11. GAIA dient klacht in tegen onverdoofd slachten (07/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Vanmorgen heeft GAIA bij Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum een klacht ingediend wegens discriminatie. Immers, de uitzondering in de dierenwelzijnswet van 1986 geeft belijders van de Islam of het orthodoxe joodse geloof strafrechtelijke immuniteit waar het onverdoofd slachten betreft. “Het is onrechtvaardig dat aanhangers van een bepaalde geloofsovertuiging dieren onverdoofd mogen slachten terwijl de wet andere burgers verplicht dieren te verdoven vooraleer ze geslacht worden”, aldus Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA. “Dus afhankelijk van je geloof, mag je volgens de huidige wetgeving dieren meer of minder doen lijden? Dat is discriminerend en onrechtvaardig.” [naar artikel]


12. Vleesverkoop daalt amper door Dagen Zonder Vlees (02/03/2017 - De Standaard)

Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]


13. Iedereen eet onverdoofd geslacht vlees (07/09/2016 - De Tijd)

07:43 Vlaamse slachthuizen slachten een groot deel van hun dieren onverdoofd. Dat is vlees bestemd voor de moslim- en joodse gemeenschap, maar een groot deel komt ook op de algemene Belgische markt terecht. [naar artikel]


14. We eten alsmaar minder vlees, maar vervangen we het wel juist? (11/12/2017 - Knack)

Minder vlees is een van de kernboodschappen in de nieuwe voedingsdriehoek. Maar hoe doe je dat op een gezonde manier? [naar artikel]


15. Hendrik Dierendonck: ‘Het lijkt nu of vlees eten erger is dan drugs nemen’ (25/11/2022 - De Tijd)

21:55 Zelfs in Dubai eten ze zijn pâté en croûte. Maar de bekendste beenhouwer van ons land weet dat de wereld verandert, en dat beter vlees dus belangrijker is dan meer vlees. Ontbijt met De Tijd. [naar artikel]


16. 3 heerlijke vegetarische burgers die even lekker zijn als die met vlees (24/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

Gek op hamburgers maar wil je wat minder of helemaal geen vlees meer eten? Dan is het nieuwe boek van de in Nederland wonende blogger Nina Olsson... [naar artikel]


17. KIJK. In dit restaurant slacht je zelf de kip die op je bord komt: "We willen dat mensen bewuster vlees eten” (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

In het Nederlandse restaurant Upstick in Arnhem kunnen vleeseters de kip slachten die ze later gaan opeten. Ze helpen de kip ook te plukken, waarna ze op hun bord terechtkomt. Het doel van Upstick is om mensen meer bewust maken van het vlees dat ze eten: “Het is wel anders als je hem net een half uur geleden met veren hebt gezien”, zegt één van de klanten. [naar artikel]


18. Nieuwe Butcher’s Store opent op het Zuid (16/09/2020 - Gazet van Antwerpen)

Antwerpen heeft er een nieuwe slagerij bij, meer bepaald in Antwerpen-Zuid. The Butcher’s store is de derde beenhouwerij van slager Luc De Laet. Hoewel we steeds minder vlees eten, draaien zijn zaken goed. Volgens de slager hoeven we niet elke dag vlees te eten maar kiezen we bij voorkeur vlees van goede kwaliteit. [naar artikel]


19. Britse wetenschapper wil ons mensenvlees doen eten (16/03/2018 - Metro)

De Britse evolutiebioloog Richard Dawkins zegt dat het eten van artificieel mensenvlees ons over het ‘taboe tegen kannibalisme’ kan helpen. Hij heeft het over mensenvlees dat in een lab gekweekt wordt en beschouwt het als een interessante test voor onze moraal. Dawkins postte de opvallende boodschap op zijn Twitterpagina bij een artikel over ‘clean meat’. […] Het bericht Britse wetenschapper wil ons mensenvlees doen eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


20. Minder rood vlees eten? Wetenschappers geloven nu dat dat advies al die tijd fout was (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot... [naar artikel]


21. Kwart Belgen eet bewust minder vlees: “Maar op restaurant mag er steak op tafel komen” (25/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Minstens één dag per week geen vis of vlees eten. Een kwart van de Belgen doet het, zonder écht vegetarisch te leven. Het doel? Hun gezondheid, ecologische voetafdruk of het welzijn van de dieren verbeteren. Maar buitenshuis gaan die principes snel overboord. [naar artikel]


22. “Elke dag worden er 860.000 dieren afgeslacht om op ons bord te belanden” (04/08/2017 - Het Nieuwsblad)

De Belg eet jaarlijks gemiddeld zijn eigen gewicht in vlees op. En hoewel de vleesconsumptie in ons land licht daalt, voeren we steeds meer levende dieren uit om in het buitenland te laten slachten. Dat blijkt uit cijfers die federaal parlementslid Yoleen Van Camp (N-VA) opvroeg bij ex-minister voor Landbouw Willy Borsus (MR). [naar artikel]


23. Wim Ballieu: “Over 20 jaar eten we geen vlees meer” (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!