Er is al heel wat inkt gevloeid over moeilijke etertjes en ook over borstvoeding, maar nu blijken die twee ook iets met elkaar te maken te hebben. Zo zouden jonge moeders volgens een nieuw Amerikaans onderzoek in de gaten moeten houden wat ze zelf eten. Zo kunnen ze namelijk helpen bepalen of hun kinderen later al dan niet een fan zijn van groenten. [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
300 gram groenten per dag eten: we weten dat het wordt aangeraden, maar toch lukt het velen onder ons niet. “Nochtans kan je in heel wat basisgerechten extra groenten verstoppen”, weet HLN-chef Sandra Bekkari. Van witloofrolletjes met hesp tot frieten en lasagne: met zeven tips en drie recepten van Sandra raak jij zonder moeite aan die aanbevolen hoeveelheid. “Je spijsvertering zal even moeten wennen aan die hoeveelheid vezels.” [naar artikel]
Dat het eten van knoflook voor een minder frisse adem kan zorgen, is een feit. Maar blijkbaar kunnen moeders die borstvoeding geven nog iets anders bijzonder opmerken als ze van het goedje hebben gegeten. Duitse wetenschappers ontdekten namelijk dat moedermelk aroma's van look kan bevatten. [naar artikel]
Ook baby's die te vroeg geboren worden, moeten moedermelk krijgen, dat zegt de Hoge Gezondheidsraad. Dikwijls gebeurt dat niet omdat het niet [naar artikel]
Toen een verwarde man eerder deze maand in de Amerikaanse staat Californië om zich heen schoot, doodde hij niet alleen een politieagente maar ook [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.